Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:
psyborg je napisao:
2)Zasto?
Због различитих проблем акије носи са собом, нежељена трудноћа, болести , емотивни проблеми девојака које неки само искористе итд.................
Ovde se samo prica o nekim "posledicama" za djevojke, zene... u slucaju da dodje do sexa prije braka.
A sta je sa muskim "posledicama"?! Ili vi MUSKARCI nemate nikakvih posledica, pa mozete da birate, hocete ili necete...
Vidis, to je jedna stvar koju ja smatram za nepravednom. Zene trebaju da se cuvaju, da budu vjerne, da cuvaju svoj ponos do krajnjeg trenutka, da se njen buduci muz ne bi sramio kad je uzme za zenu, jer je njegov neki kolega imao je prije njega..... a muskarci mogu da skitaju i da imaju svaku...drugaircu, sestru...
Ako u Svetim Knjigama pise da je zabranjen sex prije braka, onda to vazi podjednako za sviju.Kako za zensko, tako i za musko. A posto je svijet ionako postao sama demokratija, svako radi sto mu je volja... ne trebamo se cuditi sto nam je svijet moderan.
Cak mislim da ove danasnje generacije ni pola ne rade ono sto su radile nase babe, djedovi, nasi roditelji...... kako se prije krilo po kukuruzima, sumama, njivama... i to sve kad su bili cure i momci.
A to sto je neko spomenuo da bi za muskarca bila sramota da uzme neku djevojku za zenu koju je prije njega neki poznanik imao:
Znam jednog momka, iz Afganistana je, imao je jednu djevojku, isto iz Afganistana, jako ju je volio, i hteo je da je ozeni, ali su jednom njih dvoje otisli na bazen i jedan njegov kolega vidio mu je djevojku u kupacem( koji shok...

)dovoljan razlog da raskine sa njom i da je ne ozeni.... Eto kakve sve sitnice "sramote" muskarce.
Srbin PRAVOSLAVAC, nemoj mi samo reci da ces ti kao "djevica" uci u brak.
Nemam nista protiv toga da neko ceka do prve bracne noci, cak stavise, respektiram to... ali ne mozemo traziti nesto od drugih, a da mi sami to ne postujemo i nepraktikujemo. Ne u danjasnje vrijeme.