banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Sep 2005, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Koje čudo je Muhamed izveo?

Gospod Ljubavi, Hrist Otkupitelj, upućuje judejce na pouzdanost čudesa koja je pokazao: »Ako ne verujete u Mene, verujte bar u čuda.« (Jovan, 10:38)

Kao što postoje lažni i istinski proroci, tako postoje i lažna i istinska čudesa. Istinska čudesa osvedočavaju moć Istinskog Boga, lažna su tu da zavedu neutemeljene duše željne senzacija i pompe, koje neće da vide univerzalna Božija čudesa iskazana kroz sliku stvaranja. Sam Hrist upozorava na lažna čudesa lažnih mesija Posletka koji će pokušati da zavedu i same Božije izabranike (Matej, 24:24). Pavle ukazuje na pojavu Velikog Bezakonika čije će delovanje biti praćeno »čudnim znacima, i lažnim čudesima.« Solunjanima, II, 2:9)

Božija čudesa, Božija znamenja, darovu Duha Svetoga pokazuju Njegovu svemoćnost, Njegovu Slavu, potvrđuju istinitost Božijih ptroroka.

Svi veliki Božiji proroci osvedočili su dar od Boga kroz čudesa. Mojsije izvodi brojna čudesa Božijom Silom, pored ostalog pretvara štap u zmiju (Izlazak, 4:2-4). Prorok Elišej materijalizuje ulje u sudovima (Kraljevi, 2:4-7) – Svi apostoli pokazuju čudotvornu moć, o čemu Dela apostolska svedoče. Ipak, čudesima je najviše Boga proslavio Hrist Gospod: On najpre pretvara vodu u neopojno vino, oživljava mnoge mrtve (pored ostalog i Lazara iz Betanije koji je čak 4 dana ležao u grobu), On hoda po vodi, materijalizuje hleb za hiljade ljudi, čudesno se sklanja od svojih gonitelja, isteruje demone iz opsednutih, leči bolesne i gubave, i na kraju čak i Vaskrsava iz groba.

I sam Qur'an priznaje Isusova čuda, neka čak i izmišljena, kao ono gde Isus navodno kao dete pravi vrapca od zemlje, što je epizoda preuzeta iz apokrifnog 'Evanđelja Detinjstva'. Naravno i evanđeoske redakcije pripisuju Isusu izmišljena čuda, kao ono s navodnim proklinjanjem smokve koja nije prevremeno donela plodove.

Koje čudo je 'prorok' Muhamed pokazao, izveo? Nijedno! To najbolje potvrđuje da nijedan Božiji dar nije imao.

Da li ga je Gospod kao 'pravednika' vazneo u Nebo, kao što je vaznesen Patrijarh Enoh ili prorok Ilija. Nipošto. Umro je teško oboleo 8. juna 632. godine ne dočekavši duboku starost: mučila ga je vatruština, i stanje mu je se sve više pogoršavalo. Greh koji je stvarao i sejao počeo je da ga jede i na ovom svetu. Sahranjen je pored kuće u kojoj je stanovala jedna od njegovih žena, Ajša. Islamsko predanje, ne mogavši da se pomiri sa istinom da je njihov prorok tako neslavno otišao na Ahiret, izmislilo je kasnije priču da je se Muhamed navodno na belom konju uzneo u Nebo ...

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2005, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2005, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Za vreme Muhameda desilo je se ipak jedno 'veliko čudo', ali od strane samog Allaha: Mesec je se raspolutio na dva dela:

Quran, 54:1: 'Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio!'

Zato i sada umesto jednog vidimo 'dva' Meseca kako kruže iznad naših glava...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 08:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Muhamed je izveo mnogo veće čudo od mnogih čudotvoraca i "čudotvoraca", jer je njegovim djelom od zadrtih međusobno zavađenih mnogoboških plemena za vrlo kratko vrijeme postao ujedinjen narod sa vjerom u Boga Jedinog, i civilizacija koja je svojom svježinom dala novi zamah razvoju ljudi koji su bili već duboko zaglibili u učmalost srednjovjekovnih predstava navodnog hrišćanstva.
Naravno, Muhamed nije izveo ovo čudo svojom silom ni umješnošću, nego je bio instrument Božije volje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2005, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Daj ukaži nam na taj verz! Sam Muhamed je u početku priznavao da ga Djavo opseda, no na kraju je ipak prestao da se preispituje ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 08:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Aurora Aurea je napisao:
Daj ukaži nam na taj verz! Sam Muhamed je u početku priznavao da ga Djavo opseda, no na kraju je ipak prestao da se preispituje ...

То је тачно, али кад га је неки Латин ухватио у шеу почо је да се фура да говори у име БОГА

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Aurora Aurea je napisao:
А на то да престане да преиспитује своју опседнутост га је убедила - његова жена. Класичан пример наговарања жене, који налазимо још код Адама и Еве. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Šta je to verz?

A što se tiče Muhamedovog straha da je opsjednut, kada mu se Gabriel prvi put obratio, pogledajte malo u Svetom Pismu kako su se osjećali proroci Daniel i Ezehijel kada su imali objave, kako se osjećao Jeremija kada je u objavu posumnjao i počeo da joj se opire...
Nimalo veseli opisi.
Pa ipak ništa sotonsko u tome nije bilo.
Inače, niko nije odgovorio na argument koji sam iznio.
Niko od ljudi na Zemlji nije učinio takav zahvat i takvu (trajnu) promjenu bez podrške Nebeskih Sila. Muhamedovo se djelo može vrlo lako mjeriti stanjem arapskih plemena prije i poslije njegove misije. U svakom pogledu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Стање тих племена је идентично и пре и после. Једина промена је у томе што уместо да верују у Х паганских богова, они верују у само једног паганског бога чији је знак полумесеца био и пре и после педофилка. Дакле промена је у смањењу паганских богова. Дивљаштво пре-педофилског доба и пост-педофилског је остало исто. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 10:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 09:05
Kao sto rekoh naqrod bijase nepismen i neuk. Tako jadna *ebana Maria smasla da ju je *ebo andjeo... *ebiga diglo mu se...

A narod povjerova...

Poslednji put menjao Boski dana 22 Sep 2005, 15:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 10:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako cemo logikom ici onda pravoslavlje je nastalo po principu.

Ma *ebo ti njihovu crkvu sta oni znaju, hajmo mi napravit svoju.

Sad proroci kao stu su Isus i Muhamed, leze na psihijatriji...

Poslednji put menjao Boski dana 22 Sep 2005, 15:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зашто ли онај реинкарнисани пајац од модератора дозвољава овакав речник... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zato što često tolerišem i tvoj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 21:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve najgore se može o svakome reći, ali bez vulgarnih i prostih reči,... Tu ne treba da ima tolerancije i taj deo posta treba brisati ili zvezdicama označiti,... To je moje mišljenje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 15:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja se izvinjavam, nije bilo zlonamjerno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 01:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Radi se o pristupu ( uz duzno postovanje za Isau s.a.v.s.).

Zbog cega mislis da Muslimani posmatraju Muhammeda s.a.v.s. u smislu onoga sto je cudo nekima.

Za one kojima su oci i srca otvorena, cuda su svakodnevna.

Vece cudo od Bozije rijeci koja je lijek i utjeha, ne treba.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 09:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Za Muslimane, muhamed je samo covjek od krvi imesa koji je dobio objavu.
Oni ga ne uzdizu kao neko bozanstvo. I za njih su one hodze nista drugo nego ucitelji islama, koji mogu biti dobri ili losi ljudi.

Muslimanu ne treba niko izmedju njega i boga, svaka kuca je bogomolja.
Zato Muhamed je za muslimane samo odabranik od boga, bez supermoci.

Jesam li upravu Japanese_rose ?

A cuda koja narod trazi, ja sam nesto cuo o nekakvom pauku na ulazu u neku tam pecinu u kojoj se Muhamed krio. Kao pauk izgradio paucinu odmah nakon njegovog ulaska u pecinu tako kad su oni teroristi dosli da ga uhvate kontali da tuda niko nije prosao...

E sad, to moze biti isitina isto onoliko koliko je istina ona sa trudnocom Marijinom.
Ma narodu si mogao tada svasta reci rada. Vjera u nadprirodno je starija i od Isusa i Muhameda.
Recimo, kada je tkrivena Amerika, tamosnje stanovnistvo je imalo svoje bogove i vjerovanja.

Upocetku je se vjerovalo da je zemlja ravna. Eto, kada je Galileo Gallilei, rekao da je zemlja okrugla i da se zemlja krece oko sunca, da nije bio tako poznat i imucan crkava bi ga spalila na lomaci (korupcija kao i danas, nije pravda za bogate). Tako da je on morao priznati da se odrice svojih uvjerenja jer su to djavolja posla.
Ali je rekao svoje cuveno, Ipak se okrece.

Zasto takve stvari tada jednostavne nisu upisane u svete spise, nebitno koje religije.
E pa zato jer onaj ko je to pisao nije to znao, a daje znao rado bi to naznacio i to bi bio dobar dokaz danas kao kako je to nemoguce bilo tada znati.

Danas 2005 godine. kada mnoge stvari koje su bile pripisivane bogu ima svoje naucno bjasnjenje. Naucni krugovi postavljaju pitanje.
Da li je bog stvorio covjeka ili je covjek stvorio boga kao potreba za objasnjenje tada neobjasnjivog. Grom pukne oni pocrkaju od straha, eto bog se nesto naljuti na njih. Danas to nije tako, danas iz uticnice istekaju televizor da ne crkne. A tipvi kao sto su Maran Ata a imao ih je svaki narod, lafinom sebi obezbijede poziciju u drustvu.

Eto Maran Ata, mozda si ti reinkarnacija Isusa, evo sad cemo biti svi tvoji sljedbenici jer mi ne mozemo zivjeti bez tvoje mudrosti. Pokazi nam put svjetlosti i blagostanja, spasi nas od vatre pakla i ucini das da ne budemo dio zla koji mucki odvodi nasu djecu u hrijeh.
Spasi nas bijede i nesrece, ucini da nam se radjaju zdrava djeca iako jedemo DNA izmjenjenu hranu. Spasi nas, samo u tebe vjerujemo i od tebe pomoc trazimo...
Ooooo Sveti Maran Ata

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Boski je napisao:
Ali je rekao svoje cuveno, Ipak se okrece.

Zasto takve stvari tada jednostavne nisu upisane u svete spise, nebitno koje religije.
E pa zato jer onaj ko je to pisao nije to znao, a daje znao rado bi to naznacio i to bi bio dobar dokaz danas kao kako je to nemoguce bilo tada znati.

Iz Svetog Pisma o okrugloj Zemlji:

On sjedi nad krugom zemaljskim, i njezini su mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan. (prorok Izaija 40,22)

Iz Svetog Pisma o tome da Zemlja nije poduprta nečim kako se u nekim tradicijama vjerovalo već da zapravo "visi u prostoru":

On je razastro i sjever nad prazninom, i zemlju objesio ni o čem. (Knjiga o Jovu 26,7)

Oba ova zapisa (prorok Izaija i knjiga o Jovu) su knjige Starog Zavjeta, pisane prije nove ere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Boski je napisao:
Za Muslimane, Muhamed je samo covjek od krvi i mesa koji je dobio objavu.
Oni ga ne uzdizu kao neko bozanstvo. I za njih su hodze nista drugo nego ucitelji Islama, koji mogu biti dobri ili losi ljudi.

Muslimanu ne treba niko izmedju njega i Boga, svaka kuca je bogomolja.
Zato Muhamed je za muslimane samo odabranik od Boga, bez supermoci.

Jesam li u pravu Japanese_rose ?

Da, a sva slava i hvala na nasoj radosti i slobodama Bogu Neovisnom pripada.

U Ljubljenom, Svemocnom, Sveznajucem je moc, u nama je nada.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 18:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Iz Svetog Pisma o okrugloj Zemlji:

On sjedi nad krugom zemaljskim, i njezini su mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan. (prorok Izaija 40,22)

Iz Svetog Pisma o tome da Zemlja nije poduprta nečim kako se u nekim tradicijama vjerovalo već da zapravo "visi u prostoru":

On je razastro i sjever nad prazninom, i zemlju objesio ni o čem. (Knjiga o Jovu 26,7)

Oba ova zapisa (prorok Izaija i knjiga o Jovu) su knjige Starog Zavjeta, pisane prije nove ere.

Zbog takvih citata koji inace uvijek govore vrlo neodredjenim znacenjem, ostavljeno je da se u budcnosti nagadja sa "To mora da je to". A citat sta je tada predstavljao njima a sta danas nama mozda nije isto.
Kako to da je nekada bilo vrijeme cuda i svega a danas nista. Danas imamo kamere i sve moguce nacine da se vidi sve sto se desava. Prije je to sve bilo rekla kazala. Pomenuti krug kao zemlja je jedan vid tumacenja i prepoznavanja stvari poput odgonetanja zagonetke.
Problemi tumacenja vjerskih spisa je u tome jer su bas pisane tako da u ljudima budi mastu i stvara slike koje mogu biti potpuno drugacije od induvidue do induvidue. Zato je potreba za postojanjem crkve kao vidilje kroz ispravnost iscitavanja svetih spisa.
Tu se postavlja ispravnost i pravednost prenositelja znanja ili tumaca kao osobe koji moze zastraniti i od tumacenja spisa napraviti fanatizam obojen mrznjom prema drugim ljudima.
Fenomen je koji se istrazuje kako proizvod svetih spisa razlicitih religija izaziva konflikte i mrznju, kada u svetim spisima nema mjesta mrznji, cak je u svim istican oprost i ljubav.

Da li je uloga religije da se premocni nekoga boje, jer ljudi poput faraona koji nemaju nikoga iznad sebe treba neko da kazni?
Ljudi, muceni i ponizeni u svoj zivot su unijeli nadu u visu silu koja ce ga kazniti zbog svih njegovih nedjela. Jer da nije toga zivot im nista ne bi znacio. Vjera u boga im je pomagala da prezive sve nedace u proslosti.
Danas nema cuda. Nema proroka, boizijih poslanika, nema vjestica, nema drekavaca, nema nicega. A prije je bilo svega i svacega.
Zdrav razum koji imate upotrijebite da istrazujete a ne da slijepo slijedite slijepca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]