banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 359, 360, 361, 362, 363  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Avg 2025, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Baš “niđe veze” ili ipak ima sličnosti?
Svakako smo danas u boljoj poziciji, ali ta se pozicija lako može pogoršati ako VP tako odluči.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Тад су људи устали да спашавају своју породицу и огњиште.
Данас би требали устати да спашавају исто породицу али не своју него његову и њихову огромну имовину стечену на муци овог народа и на плећима управо вас бораца.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rocker je napisao:
Baš “niđe veze” ili ipak ima sličnosti?
Svakako smo danas u boljoj poziciji, ali ta se pozicija lako može pogoršati ako VP tako odluči.

Zna VP do koje granice može ići....ovo danas je samo iskoristio priliku da se obračuna sa nekim kome je poklonio mandad a za protuusligu nije dobio obećano.Da nije tako danas bi na ulicama Bl bilo stotine hiljada građana podrške predsedniku...ovako,pjevaju se ojkače

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
Od momenta kad CIK raspiše izbore, pa na dan "izbora" kad naša milicija razjuri posmatrače i eventualne odbore, od tada smo praktično svi u sličnom stanju kao '92 kad su lokalne zajednice sa srpskom većinom silom preuzele vlast, odnosno uz pomoć naoružanih paravojnih grupa (i moja malenkost beše neki točkić). Tada niko ni pomišljao nije da bi trebalo reći "ma boli nas kurac, to rašo nešto mudruje za svoju guzicu". A i tada, kao i sada, su muslimani uz pomoć stranaca oteli skupštinu, uzurpirali odlučivanje i pogazili i ustav i zdrav razum.
Kakva je razlika ?

Разлика је што имамо на стотине тенкова и артиљеријских оруђа мање тј. немамо ништа, док Сарајево накупља оружје што званично, што незванично, што војно оспособљен народ сад у најмању руку пије лијекове за шећер и притисак и не могу потрчати јер имају 30 кила и година више него онда, а ФБиХ има далеко више "аирсофт" клубова гдје омладина "одмара од програмирања".

Миле је изгубио. Да није изгубио, не би тражио компромисе са судом БиХ типа да отплати затворску казну. Све што ради су само трзаји и неки посљедњи очајнички покушаји трговине на коју је навикао све вријеме. Референдум има шансе да успије колико и његова борба са судом и ниским представником.
Борба у којој га ипак подржавам, не као Милорада Додика, већ као председника Републике Српске који је осуђен по колонијалном закону фашистичких насљедника.

Али. Има ту велико али.
Миле неће дочекати да народ изађе на улицу масовно, да га брани. И томе је он сам крив, али није крив само себи, већ и Републици Српској. Јер је био дужан да својом политиком доведе до тога да народ буде јединствен и одлучан. А овако је за његова вакта заживио такав систем криминала и корупције да су људи једноставно изгубили вољу за опште добро, и свако само себе гледа. И ту је његов огроман грех према Републици Српској, јер је народ смутио, убио у појам, анестезирао. И зато смо сад такви какви смо. Да нешто крене, већина би гледала само да нагули, на први помен гужве. Не би требало бити тако, али - Миле. Схватање Милорада Додика можда најбоље показује онај клинац што га је поздравио надимком, који је само одјекнуо шта се прича и у његовој, и у другим кућама.

Оно што сад Миле може да уради је да пљуне у лице ниском представнику тако што ће поднијети оставку по законима Републике Српске и на тај начин одбије пресуду (ако већ није касно за то), а нама дати на времену да гледамо даље шта ћемо и како ћемо и са ким.

Јер гужвати сад, док су Русији још пуне руке посла у Украјини, је равно самоубиству. Сјетимо се шта се десило са Карађорђевом Србијом, кад је Наполеон кренуо на Москву.
Све што бисмо успјели је да Зоран Милановић каже "Па дајте, људи, нису Срби тако лоши, нисте их морали толико побити. Тражим одговорност за злочине".

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Odradio je posao odlicno, od zapadnog daska vjetra na Balkanu drugo se nije moglo ni ocekivati. Sad ce nas Svabo jebati kako stigne, do nekog novog Principa.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@Skypostman

Има ли код тебе у животу ишта позитивно, неки најмањи траг оптимизма по било којем питању? Читајући твоје уписе, од политике до спорта све је црно, као да пише неко са БН-а. Са таквим приступом најбоље да се сви колективно самоубијемо већ данас јер сутра можда неће бити довољно метака.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Da opozicija ima imalo mozga sad bi prva trebala predložiti referendum o nezavisnosti i početi prikupljati potpise, pa nek se Mile vadi i traži razlog za neodržavanje. Hoćeš referendum, evo ti.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Koja opozicija? Đe?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da ne citiram sve pojedinačno, ali moram tagovati @ronaldinho

Ti pišeš tako ljigavo i podlo, kao da ti te tvoje umotvorine neko iz bn redakcije pošalje preko vibera :D
Šta ti znači to "gužvati sad" ? Hoćeš reći da je Mile iz čista mira napao sve i svja a šwaba nema druge nego da se brani ?
Kad je Mile 98 išao zapadu niz dlaku i pristajao na sve ko Šemsa, tad ste ga ti i takvi kao ti, odnosno tvoji tekstopisci kritikovali da nije dovoljno Srbin, da je izdajnik, ovo ono.
Kad je Mile javno rekao da je pogriješio i da su ga prevarili (vidi čuda) sad ga optužujete da "gužva" ? Kakvi ste vi to licemjeri, gdje se ide u školu za taj level šupčine ?

Apropo "kompromisa" i plaćanja zatvorske kazne, to je zakonom dozvoljena procedura i svakako da je treba iskoristiti, ako želi ići na više instance, a rekli su da hoće, njegovi pravnici.

Na kraju, ja sam konstatovao faktičko stanje, onako kako ga ja vidim, ne bih sad da palamudim i umišljam da bih nešto uradio bolje, u svakom slučaju mi posle Raše i Mileta nemamo markantnu političku ličnost i na gubitku smo.
I ja mislim da je Miletu politički završena karijera, pa on je to davno rekao, da će "ako ga osude ili mu zabrane bavljenje politikom" osnovati NVO. Ima tome mnogo više godina nego što je Šmit visoki nacista u Bih.

Sad je samo pitanje ko su ljudi koji će od Mileta preuzeti palicu, da vode ovo malo nas što je ostalo - da li su to Draško i "tetak" ili neko drugi, vidjećemo. SNSD ako se ne raspane do idućih izbora možda ostane na nekih 10-15% kao SPS u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Rocker Не знам шта је љигаво и подло. Љигаво и подло подразумијева да се нешто увија, а ја све кажем отворено. Текстописце немам, који сам ја андрак да ми неко пише "текстове", небитан лик који паламуди по форумима...
Кад кажем "гужвање" мислим на неки референдум и закувавање до усијања и (пред)ратног стања. Зашто би то само комплетна будала у овом тренутку могла урадити, не знам треба ли одраслој и разумној особи објашњавати, поготово теби који си прошао рат и знаш шта смо имали тад, а шта имамо сад.
Миле јесте маркантна политичка личност, врло ријетка код нас, и као такав имао је феноменалан потенцијал да уједини народ око себе, који је просуо онако како сам описао у претходном посту, па да се не понављам.

Једино ћу поновити да је он и највише он крив што је реакција народа на данашњу вијест вјероватно била мања од реакције на вијест да послије кише опет долази отопљење или да ће сутра неколико улица у Бањалуци бити без струје. И да је крив само себи, па ајде, али је крив и народу и држави и вама који сте је правили у рову.
Његова заоставштина је на крају да нас препушта вјероватно једном Драшку Станивуковићу. А пут се по крају познаје. Појела га похлепа, а можда и нас с њим...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2025, 21:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
@Skypostman

Има ли код тебе у животу ишта позитивно, неки најмањи траг оптимизма по било којем питању? Читајући твоје уписе, од политике до спорта све је црно, као да пише неко са БН-а. Са таквим приступом најбоље да се сви колективно самоубијемо већ данас јер сутра можда неће бити довољно метака.
Meni je sve u zivotu pozitivno hvala bogu, ali u drustvu i okolini nije ocigledno. Sto se tice supka na vlasti, i sad kad je isprdio 60 i koju i nakon 20 godina vladavine i dalje je picketina. Sam donosi zakone, koje sutradan sam ne postuje i krsi, na taj nacin ce sjebati i Narodnu skupstinu. Sam se okruzio poltronima i neznalicama iz razloga da bi mogao vladati nesmetano i sta sad. Iza njega ce ostati sistem koji ne funkcionise, jel imamo sad vise ili manje RS nego sto smo je imali 2000-te?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 08:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Rivaldinho je napisao:
@Rocker Не знам шта је љигаво и подло. Љигаво и подло подразумијева да се нешто увија, а ја све кажем отворено. Текстописце немам, који сам ја андрак да ми неко пише "текстове", небитан лик који паламуди по форумима...
Кад кажем "гужвање" мислим на неки референдум и закувавање до усијања и (пред)ратног стања. Зашто би то само комплетна будала у овом тренутку могла урадити, не знам треба ли одраслој и разумној особи објашњавати, поготово теби који си прошао рат и знаш шта смо имали тад, а шта имамо сад.
Миле јесте маркантна политичка личност, врло ријетка код нас, и као такав имао је феноменалан потенцијал да уједини народ око себе, који је просуо онако како сам описао у претходном посту, па да се не понављам.

Једино ћу поновити да је он и највише он крив што је реакција народа на данашњу вијест вјероватно била мања од реакције на вијест да послије кише опет долази отопљење или да ће сутра неколико улица у Бањалуци бити без струје. И да је крив само себи, па ајде, али је крив и народу и држави и вама који сте је правили у рову.
Његова заоставштина је на крају да нас препушта вјероватно једном Драшку Станивуковићу. А пут се по крају познаје. Појела га похлепа, а можда и нас с њим...

:D Nemoj me zezati nakon svega napisanog još uvijek misliš da možeš da se prodas pod amatera

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Друже мој, да знаш ко сам и који гољо, упишао би се сад сам себи од смијеха :lol:
На крају крајева можеш погледати теме које пишем и откад пишем, за разлику од нпр. тебе ког сам виђао само на политици, наћеш ме свуда и одувијек на форуму подједнако...

Жестоко сам нагињао СДС-у, истина, али од њих су ме одбиле двије ствари, једна што се превише ови гејвропљани мотају око њих са инвестицијама и тапшањем по рамену, а друга је што су рогови у врећи и са наслијеђеном кретенском подјелом исток-запад.
То што умијем понешто да напишем, а да изгледа боље од сиктања Драшка и Јелене нпр, или писменије од Љубише Петровића, па нисам ја крив што су они такви...

Ово што пишем за Милу, могу само да кажем, не знам како то свако други не види... човјек је други Асад буквално. Ушао у легенду и изашао из ње. Све је имао да га запамте књиге историје. Али је направио своје изборе у животу и шта му је најважније.

Остављам ту само једну, малу, резерву - ако се некако нагодио са Русима да преко референдума створи нестабилност која би се могла развући на следећу годину, па ако Руси онда успију нас да углаве у те преговоре о Украјини, онда потписујем не да Миле влада, већ и Игор и Игорова дјеца и дјеца Игорове дјеце. Нека у Србији буде краљ, а овдје код нас кнезови Додик и нека трају као Рјуриковићи. Ама не шалим се 1% кад ово кажем. Република Српска је мјерило свега, странке и имена су небитни.
Али тајминг за то би морао бити чиста перфекција, а мени Милини тренутни потези изгледају ад хок, тако да у ту варијанту сумњам.

Срећан нам свима данашњи празник и нека нам је Бог на помоћи. Јер, да цитирам ону банду 7 невеличанствених из посљедње епизоде сезоне 1 Црне Гује, cause nobody else will.

...

И овим завршавам своје писање на овој теми. Шта сам имао, рекао сам, а не желим никог да иритирам, поготово не људе попут Рокера, који је, као и Жељо и мој отац, мени својом борбом у рову омогућио да у слободи студирам и радим. За њих увијек посебно поштовање иде.

Свако добро свима и немојте шта замјерити, задњих намјера сигурно није било са моје стране.

Poslednji put menjao Rivaldinho dana 19 Avg 2025, 11:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 11:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Stefanović: Razmatra se da Dodik bude kandidat za predsjednika Srbije, a Vučić premijer

Pa ovo bi bilo vr' :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 13:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Samo stvaraju dodatnu mrznju ljudima iz Srbije prema nama.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Rivaldinho je napisao:
Друже мој, да знаш ко сам и који гољо, упишао би се сад сам себи од смијеха :lol:
На крају крајева можеш погледати теме које пишем и откад пишем, за разлику од нпр. тебе ког сам виђао само на политици, наћеш ме свуда и одувијек на форуму подједнако...

Жестоко сам нагињао СДС-у, истина, али од њих су ме одбиле двије ствари, једна што се превише ови гејвропљани мотају око њих са инвестицијама и тапшањем по рамену, а друга је што су рогови у врећи и са наслијеђеном кретенском подјелом исток-запад.
То што умијем понешто да напишем, а да изгледа боље од сиктања Драшка и Јелене нпр, или писменије од Љубише Петровића, па нисам ја крив што су они такви...

Ово што пишем за Милу, могу само да кажем, не знам како то свако други не види... човјек је други Асад буквално. Ушао у легенду и изашао из ње. Све је имао да га запамте књиге историје. Али је направио своје изборе у животу и шта му је најважније.

Остављам ту само једну, малу, резерву - ако се некако нагодио са Русима да преко референдума створи нестабилност која би се могла развући на следећу годину, па ако Руси онда успију нас да углаве у те преговоре о Украјини, онда потписујем не да Миле влада, већ и Игор и Игорова дјеца и дјеца Игорове дјеце. Нека у Србији буде краљ, а овдје код нас кнезови Додик и нека трају као Рјуриковићи. Ама не шалим се 1% кад ово кажем. Република Српска је мјерило свега, странке и имена су небитни.
Али тајминг за то би морао бити чиста перфекција, а мени Милини тренутни потези изгледају ад хок, тако да у ту варијанту сумњам.

Срећан нам свима данашњи празник и нека нам је Бог на помоћи. Јер, да цитирам ону банду 7 невеличанствених из посљедње епизоде сезоне 1 Црне Гује, cause nobody else will.

...

И овим завршавам своје писање на овој теми. Шта сам имао, рекао сам, а не желим никог да иритирам, поготово не људе попут Рокера, који је, као и Жељо и мој отац, мени својом борбом у рову омогућио да у слободи студирам и радим. За њих увијек посебно поштовање иде.

Свако добро свима и немојте шта замјерити, задњих намјера сигурно није било са моје стране.

Ja bi samo rekao. Da ne volim kad se spustamo na licno prozivanje.

Forum nije ni moj ni tvoj a ni bilo ciji pojedinacno. Forum je platforma za iznosenje misljenja i argumenata na jedan civliziran recimo nacin.
Ko god to radi tako uvijek je dobro dosao i moze iznosit svoje ideje, zapazanja, argumente da bi nesto doprijeo topiku a ne sebi.

Drugi mogu to mecirat ili ne, ko god unosi u ovakvim temama u argumene licne emocije pa i iz dobre namjere grijesi, nema tu ljutnje, pritisaka ili odustajanja !

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
<Enter_name> je napisao:

Izvor je mega giga itd, mada nije iskljuceno da Vucic preko ovog ne priprema teren :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 16:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kaže Vučić: evo vidite sa može i gore

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2025, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Sa Jelenom mu nije uspjelo, ali ovaj put pokušava da ustoliči svoju produženu ruku u vidu Draška. Istini za volju, trenutno ima nekog malo prečeg posla, pa ne može dovoljno da se posveti "odbrani" Republike Srpske.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 359, 360, 361, 362, 363  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]