supersonic je napisao:
Dobro, ne treba sad ni pretjerivati. Zadnja dva mjeseca samo sto iz sahta nisu poceli izlaziti. Svako vece patrole zaustavljaju, na svakom cosku skoda/daster po citav dan. No, mozes ti njih 600 poslati na ulicu, i to ce biti dzaba, kad lola zamisli da da gas gdje je ogranicenje 40 i napravi karambol. Sekunda je dovoljna.
Jest vala. Klinku su u zadnjih mjesec dana zaustavili koliko mene za 10 godina.
Zakonom nije zabranjeno voziti bijesno auto sa 18 godina.
Al postoje ogranicenja brzine.
Al se ne postuju.
U odnosu na kad sam ja polagala sad se imaju casovi teorije (mi ih nismo imali, da ti knjigu i uci), al sam primjetila da je praksa tj voznja dosta losa.
Prvo, instruktori naprimaju kandidata pa tipa vozis dva dana po 45 minuta onda nema casa za tebe sledeca 3 dana. Zatim, ne rade pola radnji koje smo mi ucili. I onda posle tipa 15-20 casova instruktor te salje na polaganje i ako si platilo, cini mi se 35 casova. Jer, ako polozis, in razliku ne izveze i naravno ne vrati ti pare. Jaca kontrola auto skola, da se vodi evidencija o izvezenim casovima i slicno.
Nemam neki pametan prijedlog sem mozda uvesti dodatne casove o rizicima u saobracaju, prikazati snimke nesreca, dovesti nekog npr ko je ostao invalid u saobracajci da isprica svoje iskustvo.
Standardno, svi smo kao klinci bili nabijedjeni, ne moze se meni desiti.
Mi smo klinki dali slabiji auto dok ne stekne iskustvo. I dalje turpijamo zube pricajuci. Svaka saobracajka sa klincima ja joj saljem linkove, skrinsote.