Borac u srcu je napisao:
Liga 10 za sad djeluje užasno, kola su nekompletna, svega 4 utakmice, neke se još igraju u istom terminu pa je subjektivni osjećaj još jadniji jer se čini da se liga svela na dva tri para po vikendu. Ni jedan od vodećih klubova za sad nije za pohvaliti, sve se svodi na muljažu uprava koje kupe lovu od evrope i transfera a kvalitet tri koraka nazad, blamčine u Evropi, smjene trenera, Zrinjski se bukvalno na silu gura u LK preko San Marina, a već dvije sezone su u slobodnom padu, Borac na sav jad i pasivnost sad ima pauzu 15 dana, ljudi će zaboraviti da klub postoji..
Ja sam ispratio sve utakmice do sada i sve i jedna mi je bila poprilično interesantna, od Radnika na Koševu , pa Rudara na Grbavici, pa Sloga kući, i ova sada Široki - Velež, sve mi je nekako interesantnije nego prošle godine, plus mi smo samo jednu tekmu odigrali i Zrinjski niti jednu....Biće ovo najbolja sezona do sada, bar u takmičarskom smislu, jer će mrtvu trku voditi tri ili četri kluba....
Ja bi samo da upitam ove što su se naslikavali i mazali nam oči sa izvođačem radova, kada će ta rekonstrukcija majka mu stara ?

ili se čeka rasplet oko gazde M, pa da se motaju kablovi !?