banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4240 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 09 Avg 2025, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Samo bahato. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2025, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Može i bahato, ali kad te jednom pošten i normalan čovjek jednog dana skrati za glavu, svi ce se pitati "šta mu je bilo odjednom"
E pa jarane, nije to odjednom.

Kao onaj što je pobio onu braću. "Nemoj nećemo te više dirati. E pa sad stvarno više i nećete.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Zna li neko detalje oko ove saobraćajke na putu za Čelinac?

Čitam da je bio alkohol, ali morala je biti i neka luda brzina s obzirom na posljedice. Sem djevojčice još ima povrijeđenih u autu, kako sam čuo majka je u teškom stanju.

https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hroni ... n/3483650/

https://srpskainfo.com/oglasio-se-ukc-r ... om-stanju/

Nevjerovatno kakve budale voze našim putevima, možeš biti pažljiv koliko hoćeš, ne znaš ko ide sa druge strane ili gdje ćete strefiti neki NLO u gradu.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
LDA212 je napisao:
Ako sam dobro shvatio, vozio je sin od jednog poznatog banjaluckog doktora.

Nije problematican klinac ili tako nesto. Ja bi pripisao najprije neiskustvo.

Ko zna u kojem trenutku mu se zaglavila papucica... Mozda je gasao Vidovdanskom, pa nije bilo nikoga na pjesackom, a svejedno nije znao/mogao zakociti.

A mozda je i stao na pjesacki nekome npr. kod parka, pa krenuo, dao gas i onda auto ubrzalo (jako auto brzo ubrzanje) i nije se snasao u sekundi da odreaguje od panike, straha ili sta vec.

Uglavnom, nije razlog droga ili tome sta slicno.

Sin doktora Žigića, urologa. Tata kupio autić. 8)
Zato se i ćuti o svemu.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 12:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Evo javise da nije bio pijan a zasto ne pise jel bio drogiran...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
pendula je napisao:
Možda nije bilo potrebe da ga testiraju, bilo očigledno ...
Inaače, službena lica koja rade testove - saobraćajci, su, sjećam se, odgovarali za potrošni materijal (one piskove) za alkohol test, pa su morali pravdati i plaćati koje ispucaju neopravdano....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
dtkbl je napisao:
Zna li neko detalje oko ove saobraćajke na putu za Čelinac?

Čitam da je bio alkohol, ali morala je biti i neka luda brzina s obzirom na posljedice. Sem djevojčice još ima povrijeđenih u autu, kako sam čuo majka je u teškom stanju.

https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hroni ... n/3483650/

https://srpskainfo.com/oglasio-se-ukc-r ... om-stanju/

Nevjerovatno kakve budale voze našim putevima, možeš biti pažljiv koliko hoćeš, ne znaš ko ide sa druge strane ili gdje ćete strefiti neki NLO u gradu.

Svakodnevno i to bez izuzetka, svaki drugi-treći koji vozač koji mi ide u susret, prelazi preko srednje linije.
Da li siječe krivinu ili bleji u telefon.I mislim da taj isti vozač ne vidi u čemu je tu problem.
Kod nas na putevima je totalna nekultura saobraćaja...ali totalna.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Simpatizer je napisao:
LDA212 je napisao:
Ako sam dobro shvatio, vozio je sin od jednog poznatog banjaluckog doktora.

Nije problematican klinac ili tako nesto. Ja bi pripisao najprije neiskustvo.

Ko zna u kojem trenutku mu se zaglavila papucica... Mozda je gasao Vidovdanskom, pa nije bilo nikoga na pjesackom, a svejedno nije znao/mogao zakociti.

A mozda je i stao na pjesacki nekome npr. kod parka, pa krenuo, dao gas i onda auto ubrzalo (jako auto brzo ubrzanje) i nije se snasao u sekundi da odreaguje od panike, straha ili sta vec.

Uglavnom, nije razlog droga ili tome sta slicno.

Sin doktora Žigića, urologa. Tata kupio autić. 8)
Zato se i ćuti o svemu.

Pa ne cuti. LDA212 je odmah skocio u odbranu iako kaze da nije. Samo je naveo kako on eto poznaje lika koji poznaje porodicu i kako bi ovu maaaaluuuu nezgodu, takoreci nezgodicu pripisao neiskustvu. Ah, jadnicak mali, slucajno se zaletio 150 na sat na kruzni tok. Totalno neiskustvo. Ali ne, on uopste ne brani decka. :lol: :lol: :lol:
Smijurija jebena i vrijedjanje inteligencije.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 13:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Na kraju ce biti 100 maraka i jedan kazneni bod ako plati u roku 7 dana 50 km

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
pendula je napisao:

Bas se pitam.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
@Stratovarius

Pa nije to odbrana. :D

Samo sam prenio sta sam cuo i koja je njihova verzija prica. Za klinca me zabole isto kao i za njegovu porodicu. Niti znam bilo kojeg clana, niti sam znao da postoji doktor Zigic do ove nesrece.

Kao sto sam napisao, nije mi nezamisliv scenario u kojem neko skrece u ulicu, pritisce gas kad skrece jer mora da ga pritisne i zaglavi se papucica gasa.

U momentu zaglavljivanja znaci auto nastavlja da gasa jer je gas pritisnut i dobija ubrzanje koje je on dobio i radi ono sto je auto uradio.

Meni je to mnogo logicnije objasnjenje nego da neko proleti 100 km/h na onom potezu kako je on proletio u sred kruznog toka.

Zamisljam sebe u toj poziciji da mi se to desi i nisam siguran da bi i ja bio svjestan da u tom momentu panike gdje imam 3-4 sekunde da odreagujem shvatio da moram podici rucnu pa bude sta bude sa mnom.

Najlakse je optuziti nekoga da je uradio nesto, javno ga lincovati, a ne znati svaki detalj. Ja sam posle napisao, cak i da je ova verzija tacna i da se gas zaglavio, on je svejedno duzan krivicno da odgovara jer mu je reakcija bila losa. Tu godine jesu olaksavajuca okolnost, ali ne i presudna.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 14:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja ne znam nikoga kome se zaglavila papučica gasa sama od sebe, to je uglavnom posljedica papuča ili štikli.
I zar je bitno dal je posljedica toga ili nečeg drugog, nema tu olakšavajuće okolnosti za ono što se desilo.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Previše polamunđenja zbog retardirane porodice.
Samo zahvaliti Bogu što niko nije stradao zbog budala.

Treba roditelje i malog debila po ušima dobro opaliti i kraj priče.
Jel treba papuča da ga pravda na sudu i da sutra opet divlja u papučama po gradu????

Onoj ženi u zelenoj haljini odštetu za duševni bol i strah. Plus šteta na vozilu. Kontam da je onaj parkirani paprikan njen i da je krenula da otvara gepek nakon izlaska iz Korta?
Liku što je prevrnuo kedija, isto masnu odštetu da plati.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ja ne znam nikoga kome se zaglavila papučica gasa sama od sebe, to je uglavnom posljedica papuča ili štikli.
I zar je bitno dal je posljedica toga ili nečeg drugog, nema tu olakšavajuće okolnosti za ono što se desilo.

Ne znam ni ja iskreno. Ali to sto ne znamo, ne znaci da je nemoguce. Pitao sam i GPT za odgovor:

Spoiler:
Slika

Logicno je da je rijetkost. Kad bi se to cesto desavalo, bilo bi mrtvih na sve strane. Zamisli vozis auto koji ubrzava, a ne znas ga zaustaviti tj. moze ga samo udar zaustaviti.

Ali da se u teoriji moze desiti, moze se desiti.

Teoretski da se bilo kome od nas to desi, vozis, zaglavi ti se papucica gasa iz mehanickog razloga bilo kojeg i ubijes nekoga na licu mjesta? Da li bi se osjecao 100% odgovornim ili bi smatrao da si dozivio nesto na sto nisi imao kontrolu/uticaj?

Opet, neka se rasvjetli do kraja i neka imamo sve cisto na bijelo sta se desilo i zasto se desilo.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Nezavisne pišu da će odgovarati prekršajno za neprilagođenu brzinu i oduzimanje prvenstva prolaza.
Ne znam otkud vam krivična odgovornost i sudovi i tužilaštva u priči.
Da je to okarakterisano kao "ugrožavanje javnog saobraćaja" ili "nasilnička vožnja" onda bi bilo, ali eto nije.
Osiguranje će pokriti povrede vozača "Kedija", štetu na njegovom vozilu, na "Štipaljci", na parkiranim vozilima.
Mustanga će sam da otplaćuje.
Na sreću prošlo je bez ozbiljnih posljedica, s obzirom da tu prolazi puno pješaka.. moglo je biti svašta, daleko bilo.
@LDA212 Nije baš tipično da toliko detaljno analiziraš papuče gasa, jesi ti vještak saobraćajne struke?
Kao ne braniš ga a napisao si do sad memoare o svim mogućnostima.
LDA212 je napisao:
Pitao sam i GPT za odgovor

Ček, je li realno da se koristi ovo smeće da se dobiju odgovori?
Jbt, stvarno živimo u Idiokratiji kao u onom filmu iz 2006. :-?

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Pa u teoriji je sve moguće(ne trebaju gpt odgovori) ali dati balavcu Mustanga da se malo kurči je prvorazredan idiotluk.
Ovaj put niko nije poginuo, a sledeći.....ko zna(čisto sumnjam da će doći do pameti)!?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 15:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
LDA212 je napisao:
Zamisli vozis auto koji ubrzava, a ne znas ga zaustaviti tj. moze ga samo udar zaustaviti.

Ima ona papučica lijevo od gasa, zove se kočnica... teško je to ne znati.
Takođe ima kvačilo (papučica lijevo od kočnice), koje odvaja motor od mjenjača... ako je automatik, ima pozicija N.
Al nebitno, čisto da ti udovoljimo, zaglavila se papučica gasa i zbog toga je sve OK.

LDA212 je napisao:
Teoretski da se bilo kome od nas to desi, vozis, zaglavi ti se papucica gasa iz mehanickog razloga bilo kojeg i ubijes nekoga na licu mjesta? Da li bi se osjecao 100% odgovornim ili bi smatrao da si dozivio nesto na sto nisi imao kontrolu/uticaj?

Naravno da bih se osjećao odgovornim, ja sam upravljao vozilom.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ma od samog starta je greska tek punoljetnom klincu dati mustanga ni manje ni vise. I to automatik. Prije ce biti da ga je mali pukao po gasu, pa kad ga je masina povukla, nije se uspio snaci. Valjda su 3-4 druga bila sa njim, garant da se pokaze malo. Bitno je da niko nije nastradao. I nema to veze ciji je mali, kaznu ce popusiti sigurno. Plus odstete kediju i autu onom, gradu. Kad se sve sabere, vjerujem da ce to biti jako fina svota za roditelje.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Sinoc prelazim pjesacki u svojoj ulici, gdje je ogranicenje 40 inace, i neki balavac golfas pokusava prestici mene i drustvo, odnosno proci drugom trakom, kad je vidio da nece stici na kocnicu uz skripu.
I onda kao iz auta rukom mase… izvinjava se.

Za šamara, ali da sve zvoni.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2025, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
LDA212 je napisao:
Zamisli vozis auto koji ubrzava, a ne znas ga zaustaviti tj. moze ga samo udar zaustaviti.

Ima ona papučica lijevo od gasa, zove se kočnica... teško je to ne znati.
Takođe ima kvačilo (papučica lijevo od kočnice), koje odvaja motor od mjenjača... ako je automatik, ima pozicija N.
Al nebitno, čisto da ti udovoljimo, zaglavila se papučica gasa i zbog toga je sve OK.

LDA212 je napisao:

Naravno da bih se osjećao odgovornim, ja sam upravljao vozilom.

Opet, pricamo o klincu koji ima 18 godina i koji je vjerovatno tek juce polozio. Ako mu je zaglavila papucica, ne vidim sta je cudno sto klinac bez iskustva od 18 godina ne zna kako da odreaguje u momentu.

Ali ponavljam, TO GA NE OSLOBADJA ODGOVORNOSTI. Zato valjda postoje i testovi i instruktori, da te nauce kako da odreagujes u tim situacijama.

A pisem memoare jer sam isto vece kada se desila nesreca i ja javno opljunuo po momku, a da nisam razmotrio bilo kakvu drugu mogucnost.

Kod nas je u narodu najlakse opljunuti po nekome, osuditi ga i slicno, a da nemas sve informacije i ne raspolazes svim detaljima kako je i zasto do nesrece doslo.

Ako je divljao, onda zasluzuje linc svake moguce prirode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4240 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]