banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1467 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2025, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Choban je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Сад ми је највећа тугица она велељепна и још велесакривенија руска црква око које је буквално прилијепљено право мало насеље. Па што сте је градили ту да не нико не 8) види, мораш буквално да кружиш около да ухватиш кадар цркве...

Neki bi rekli da je i original na osnovu koje gradi ta crkva bio okruzen zidinama (Kremlja) 8)

Joj kad proradi zvonik, biČe veselo u komšiluku.

Meni prozor iz dnevne i spavace gleda na zvonik iako nisam u prvom redu :cat:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Vidio sam i ja, ali toga je sve manje i manje. Daleko je to od nekadasnjeg stanja.

Bila po Lidlovima proljetos akcija, solarne lampe sa tim motivima, patuljci, kućice za patuljke sa solarnim lampicama. Iznenadih se kad vidjeh da kupuju ovi naši mladi. Mladi.

Za ove što se seljakaju, znam nekoliko parova, mahom inženjeri ili doktori (zapravo, doktorice), ne vjerujem da su na minimalcu. Ne pitam nikoga za platu.

Zenama djidja midja ne mozes nanijeti. Nema to veze sa godinama, nivom obrazovanja i slicno :lol: Taman pomislis ne moze da bude djikastije kada vidis ono gospodja urbana pop art kulti skoro multi vristi od odusevljanja. To je jednostavno tako :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
wizzy_bl je napisao:
Zali Boze te lokacije sto pripade ovom debilu, tu se moglo napraviti bas vrhunsko naselje, koje bi onda povezao sa drugom stranom,pešačkim mostom prema Delti.

Ali ajde...neka.bar ovi zavese sad...iako je i tu ubačeno previše objekata (ali opet manje nego npr. u Adi-preko puta...ali ne sumnjam da mogu kroz izmiejne RP jos toga ubaciti).

Joj koji će tu biti saobraćajni haos za par godina.
Kada ujutro nagrnu prema raskrsnici kod Audi centra...
I popodne prema Pincelu.
A svi idu jednom cestom.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nije o tome rijec vec o nejednakosti koju bi uzrokovalo proteziranje muzickih zelja jednog dijela populacije. I kroz krinku nekakve pravde :lol:

Ako se misli na drugi, treci stan ili nekretninu moze biti i kuca koja se iznajmljuje nema tu nikakve price o pravdi i nepravdi.

Al Kapone nije otiso u zatvor sto je spusto u cementiranim buradima ljude na dnu okeana vec sto nije platio porez ili ti taksu.
Znaci sve sto pravi pare se oporezuje bilo to stan, kuca, kamion, traktor ili livada sve sto si dao u najam ili rentas nekome i pravis pare od toga!!

Welcome to kapitalizam, kakva pravda i muzicke zelje svagdje u svijetu se to tako radi ako imas D od drzave!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2025, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale, nije rijec o (ne)placanju poreza na prihod iz te imovine, vec placanju dodatnih poreza na imovinu za koja ti je "visak".
A sve kako bi se na taj genijalni nacin cijene m2 u Banjaluci spustile na kupcu subjektivno prihvatljiv nivo.

Najbolje da drzava oporezuje sve koji imaju kosu nakon tridesete jer je to pravedno prema onim bez kose :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2025, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Lijepo je to poredjenje sa kosom za salu moj TNS ali tako ne funkcionise kapitalizam ...jbg! Mozda je to tebi logicno i prirodno, mozda imas i licni interes i sam rentas nema veze neka i ja bi isto tako kad zakon dozvoli.

Mozda ovde jos to moze prolaziti kao normala da covjek jedan ili dva stana izdaje i koji su "visak" u ovoj nasoj vukjebini od "drzave" i nista ne ucipi posebno za to.

Ukratko i ponovo ako taj tvoj "visak" ili moj pravi pare i donosi ti dobit plati taksu vecu na pribavljanje istog takvog "viska" jer nije u domenu obicne nekretnine i plus na zaradu od istog ko svagdje u normalnom svijetu. :D

A kako to indirektno moze uticati na to da se stanovi ne kupuju za iznajmljivanje po zgradama i kako to utice na investitore da sa nadju sa kreditima i kamatama na ledjima a neprodatim ili prodatim stanovima po zgradama i cjenama m2 moze se i o tome i koje su tu korelacije.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2025, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ponavljam, nije tema (ne)placanje poreza na ostvarenu dobit, vec dodatno oporezivanje svega sto neko moze smatrati da ti je to "nepotrebni visak" jer eto njemu smeta iz XYZ razloga.

Kosa npr :lol:

Nije rijec o kapitalizmu, vec subjektivnom miksanju kapitalizma, socijalizma, robovlasnistva, pravne drzave i anarhije kad god ima licne koristi :D

Tako uglavnom funkcionisu likovi koji vicu "drzava d uradi nesto"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1467 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74

Sva vremena su u UTC [ DST ]