sale82ful je napisao:
motozeljo je napisao:
sale82ful je napisao:
Neka si ga prodrmao...
Ali sa druge strane, ne vrijedi živjeti u prošlosti. I ja sam od te generacije koju si opisao, iznikao, očeličio... ali sam se prilagodio "modernom dobu".
Žal, naravno ostaje, ali nije fer porediti ono "jučer" i ovo danas što imamo.
Svako ima izbor.
Slažem se da ne vrijedi ..... ili ali kako Brale veli. Tu sam da vas podsjetim.
A da li ću se prilagoditi onome što ne smatram normalnim? Ma nema šanse.
I to je sasvim ok. Možda se nisam dobro izrazio, mada kontam da si razumio šta sam mislio reći. Naravno da neću prihvatiti bilo šta što smatram nenormalnim.
Mislim da će i današnje generacije slično govoriti budućim generacijama kao mi sada o njima i današnjim vrijednostima.
Lijepo kazes za sebe da si: "I ja sam od te generacije koju si opisao, iznikao, očeličio...".
Na cemu danas tvoje dijete ili tvoj unuk iznice - raste??
Ako danas nemas vrijednosti o cemu ce da govore?
Sta ce da prenose svojoj dijeci? Obicaje? Vjeru? Kulturu?
Sve to sto si nasledio od svoga oca, djeda ili si za svog zivota stvorio i ovo gore, to "tvoje" tj "nase" je danas tretirano kao "primitivno i zastarjelo" jos se nesto sitno drzi. Kao kad gledam Sjeverno Americke domorodce kad im se dozvoli jedanput ili dva put godisnje da se obuku u svoje tradicionalne nosnje i prosetaju kroz prestonice....turisticka atrakcija.
Od iskona od istoka pa preko Nazarecanina osnovno humano ljudsko proklamovano geslo je bilo od sebe pa vani. Daj, pomozi! Danas je uzmi, trazi i pribavi sebi!
Koliko imas para i sta si ostavio, koje materijalne vrijednosti posjedujes sta si stekao opipljivo ....eehh tu mi dodji ...danasnje vrijednosti!!!
Zato onaj gore poredi Maska i budzet Ukrajine. Tako se poredi danas nista tu nije upitno? Novac sa Novcem a krv i vrijednosti..... to je u domenu brace Grim i Andersena!