banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2025, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Štob naš narod reko, drago mi je ako sam "prodrmao" kafez. :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
Neka si ga prodrmao...
Ali sa druge strane, ne vrijedi živjeti u prošlosti. I ja sam od te generacije koju si opisao, iznikao, očeličio... ali sam se prilagodio "modernom dobu".
Žal, naravno ostaje, ali nije fer porediti ono "jučer" i ovo danas što imamo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Ne prepadajte mlade generacije.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
sale82ful je napisao:
Neka si ga prodrmao...
Ali sa druge strane, ne vrijedi živjeti u prošlosti. I ja sam od te generacije koju si opisao, iznikao, očeličio... ali sam se prilagodio "modernom dobu".

Niko ne poredi ovaj i onaj zivot jer se poredit tako ne moze.
Govorimo o nekim vrijednostima koje su bile i u vrijeme Cezara i Galileja i Robespjera i Tesle i...!

Ali ili medjutim.
A danas, mozes li se nesto vrijednovat bez vrijednosti...ili kako da mjeris bez mjere...su cim pred Milosa ...ehh?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka

sale82ful je napisao:
Neka si ga prodrmao...

Svako ima izbor.

Slažem se da ne vrijedi ..... ili ali kako Brale veli. Tu sam da vas podsjetim. :D

A da li ću se prilagoditi onome što ne smatram normalnim? Ma nema šanse.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka

krajo je napisao:
Ne prepadajte mlade generacije.

:lol:

Nećemo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Kada bi se kojim slučajem desilo da nestane mreže i da budu disconnected, pocrkali bi u roku od odmah.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka

krajo je napisao:
Kada bi se kojim slučajem desilo da nestane mreže i da budu disconnected, pocrkali bi u roku od odmah.

Danas bijadoh na jednom mjestu gdje borave strani radnici u kontejnerskom naselju. Postavih jedan AP (da ne pišem puni naziv), ja ga zovem "rogonja" jer ima antenice.

Da vidiš radosti što mogu viberom (ili čime već) besjediti sa kućom i porodicom. Radnička je tuga pregolema.

A za sreću treba malo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2025, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
-Ja zelim srecu.
*Odbij "ja" (Ego) i "želim" (desire) i eto ga!
Covjek -(minus) Ego = Bog

Parafraza mnogih duhovnih ucenja....i na FB iskace ponekad nesto slicno ovih dana....

Zanimljivo...Za srecu je potrebno manje.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 06:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Odreci se svega i budi srećna, niko ti ne brani...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 07:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Problem današnjice što svi, ali bukvalno svi sa kojima sam ikada o tome pričao ili zapažao, nebitno da l neko blizak ili teta u marketu, vide da nešto ne valja i vide da nam nije dobro i da ovo nikuda ne vodi, ovakav život pretrpan informacijama, 'dahtanjem za vratom' poslodavaca, isključivo čovjek - keš tarifom, snimanjem kamerama na svakom ćošku, navijanjem na sve strane i oko svih tema, guranjem budaletina i kretena u prvi plan, konstantom represijom prema svemu ljudskom.. Ali izgleda izrasla je toliko slaba generacija koja nije sposobna ni za kakvu borbu i koja je napravljena samo da ćuti i da se 'umeka' u svoje sivilo i to je to. A sa druge strane imamo nikad više(možda u feudalizmu ili tako nešto) otuđene te tzv. političke elite koje su u stanju streljati sve redom rođene građane i narode i raditi direktno protiv tog istog naroda samo za JOŠ i JOŠ i JOŠ keša i moći.

https://micromreza.com/razaranje-javnog-uma/

Jedan sjajan tekst, sigurno najbolji tekst koji sam pročitao koji opisuje ovo današnje ludilo.

Citiraj:
Dešavanja u svijetu su takva da bi u nekim drugim vremenima, dovela do globalne implozje i svjetske revolucije, samo je danas nema ko izvesti. Umjesto „velikog odbijanja“ iz šezdestih godina, sada imamo „veliko pristajanje“.Danas su svi subverzivni protestni pokreti pod opsadom duboke države, multinacionalnih kompanija, međunarodne finansijske oligarhije, korporativnog kapitala i obavještajnih službi, kao njihovih političkih sponzora i kontrolora. Tako je svojevremeno ugušen Svjetski socijalni forum! Bogatstvo američkog magnata i milijardera Ilona Maska, veće je od BDP-a Ukrajine, koja ima 45 miliona stanovnika. Tako velike ekonomske nejednakosti između bogatih i siromašnih, koje su dostigle neodržive razmjere, zamućuju našu perceciju stvarnosti i ograničavaju nam mogućnosti da nešto preduzmemo i promjenimo. Ali, to izgleda nikoga ne brine.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
"Globalne implozije i svjetske revolucije"!? Joj, usraću se!
Jel ti ljudi nekada, bilo kada pročitaju bilo šta iz istorije?
I ovo za Maska i Ukrajinu- vrijednost Ukrajine se mjeri litrama krvi, vrijednost Maska je u ukucanim brojevima na kompu.
Koliko glup trebaš biti pa da porediš to dvoje!?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
sale82ful je napisao:
Neka si ga prodrmao...

Svako ima izbor.

Slažem se da ne vrijedi ..... ili ali kako Brale veli. Tu sam da vas podsjetim. :D

I to je sasvim ok. Možda se nisam dobro izrazio, mada kontam da si razumio šta sam mislio reći. Naravno da neću prihvatiti bilo šta što smatram nenormalnim.
Mislim da će i današnje generacije slično govoriti budućim generacijama kao mi sada o njima i današnjim vrijednostima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nekako sumnjam jer je slabo šta ostalo od nekih vrijednosti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
sale82ful je napisao:
motozeljo je napisao:
sale82ful je napisao:
Neka si ga prodrmao...

Svako ima izbor.

I to je sasvim ok. Možda se nisam dobro izrazio, mada kontam da si razumio šta sam mislio reći. Naravno da neću prihvatiti bilo šta što smatram nenormalnim.
Mislim da će i današnje generacije slično govoriti budućim generacijama kao mi sada o njima i današnjim vrijednostima.

Lijepo kazes za sebe da si: "I ja sam od te generacije koju si opisao, iznikao, očeličio...".
Na cemu danas tvoje dijete ili tvoj unuk iznice - raste??
Ako danas nemas vrijednosti o cemu ce da govore?

Sta ce da prenose svojoj dijeci? Obicaje? Vjeru? Kulturu?
Sve to sto si nasledio od svoga oca, djeda ili si za svog zivota stvorio i ovo gore, to "tvoje" tj "nase" je danas tretirano kao "primitivno i zastarjelo" jos se nesto sitno drzi. Kao kad gledam Sjeverno Americke domorodce kad im se dozvoli jedanput ili dva put godisnje da se obuku u svoje tradicionalne nosnje i prosetaju kroz prestonice....turisticka atrakcija.

Od iskona od istoka pa preko Nazarecanina osnovno humano ljudsko proklamovano geslo je bilo od sebe pa vani. Daj, pomozi! Danas je uzmi, trazi i pribavi sebi!

Koliko imas para i sta si ostavio, koje materijalne vrijednosti posjedujes sta si stekao opipljivo ....eehh tu mi dodji ...danasnje vrijednosti!!!
Zato onaj gore poredi Maska i budzet Ukrajine. Tako se poredi danas nista tu nije upitno? Novac sa Novcem a krv i vrijednosti..... to je u domenu brace Grim i Andersena!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Odreci se svega i budi srećna, niko ti ne brani...

Tako je, ja- ti- kolega. Što manje jesti, grabiti, žuriti, očekivati, čeznuti....

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 15:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne što manje nego umjereno... nije ključ u odricanju, već u umjerenosti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale, nisam spominjao materijelne vrijednosti.
Ali da, slazem se djelimično sa tobom u nekim stvarima. U ovakvom vremenu je zaista teško odgojiti dijete da bude koliko toliko ispravan a da ne naškodi ni sebi ni drugima. Da ne postane klošar, lopov, ili ako su ženska djeca u pitanju tu se stvari dodatno komplikuju. Znate na šta mislim.
I mi stariji imamo dodatno breme suočavajući se sa sudarom generacija, prilagodjavanju ovim vremenima, i njihovim potrebama.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ne što manje nego umjereno... nije ključ u odricanju, već u umjerenosti.

Gladovanje nama treba. Nesto krajnje. Neumjereno. Kako inače da nam se kolektivno otvori perspektiva za neke druge modove u životu osim konzumerskog?

A toliko ih ima!

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2025, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka

Implozija????

Revolucija????

Zadnji trzaj je bio Septembar 93. Tad je bilo i volje i želje. Da je tad pala srpska krv na ulicama Banja Luke bilo bi drugačije. Da je tad ijedan "gazda" obješen za jaja na banjalučkoj banderi bilo bi .........

Ne prizivam nešto takvo, ali negdje pući mora ..... ovo je sad nerješeno, produžetci su počeli. A koliko vidim karte su nam bez aduta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]