The_new_Statesman je napisao:
Elem, nisu toliko problem migracije jer je oko 20% stanovnista u Njemackoj migrantskog porijekla. U Austriji od 9 miliona, skoro 3 miliona su migrantskog porijekla. Pa Bec je prakticno pola strani.
Svabe se izokola uce da ekoloski nije dobro imati potomke. E sad, hajde da pogodimo koja se ekipa sve vise prima na to, a koja ne haje uopste

To je samo jedna crtica od milion kojim se decenijama filuju.
Nisu problem migracije?!
Pa sta je onda problem, zivi se ok eto malo je opalo ali nista narocit ...normalno klapa plebes je zadovojan i sretan a ako je nezadovljan to je vise zbog nekih sporedni stvari
Sve desnicarske partije na zapadu imaju taj prvi i najvaznji povezujuci argument. Masovne migracije!!
A nisu problem migracije?!
Daj TNS.
Nasi ljudi a i ostali nisu ni njemci u Njemackoj ni Francuzi u Francuskoj i tako dalje, bez obzira koliko dugo su tamo prvo drugo pa i dalje kojeno.
I drugacije je procjenjivat stanje kad si emigrant i osjecat to u nekoj zemlji nego kako to osjecaju domaci.
Dio toga mogu mozda osjetit i dozivjet nasi ljudi koji su otisli tamo sa porodicama, oni prozivljavaju sve aspekte tog zivota i stanja. Ne kazem da nasi ljudi koji su sami i rade na zapadu to ne vide ali
kompletno je drugacije zivjeti sa porodicom na zapadu nego bit tamo sam.
Sam covjek moze da izbjegne mnoge stvari i da mu nesmetaju, ali kad si sa djecom tamo kompletno je drugacije. Mozda grijesim u ovom neka me poprave ako nisam u pravu.