pingvin je napisao:
Sve se to na kraju svodi na srecu, bez obzira uzimao licno od svabe ili u nekoj auto kuci....
Ne znam samo prave li svabe problem kad im kaze da auto planiras izvesti?
Zašto bi pravili problem?
Ti kada kupiš polovno vozilo, radiš sa njim šta ti je volja.
Što znači, moraš da uzmeš privremene tablice ako si uzeo vozilo koje ćeš da izvezeš u BiH, da li ćeš to sam raditi ili ćeš uzeti neku firmu, do tebe je.
Proces traje 2 dana, što znači da negdje moraš da prenoćiš u blizini gdje si kupio vozilo u Njemačkoj.
U Njemačkoj imaš
polovnjake koji se prodaju normalno za Njemačko tržište sa minimalnom garancijom od 6 mjeseci, a takodje imaš polovnjake koji su samo za izvoz.E ti koji su samo za izvoz, su oni što nemaju tuv/nije rađen tehnički vozila, pošto niko od prodavaca (dilera) ne daje ama baš nikakvu pisanu garanciju na to vozilo.
Dodji, plati, organizuj privremene tablice i vozi kući.
Čisto informativno:
Zašto vozilo koje je na prodaju, nema tuv, pa prosto, kada odeš na tehnički pregled, imaju standardi kao u svakoj "uređenoj državi", šta sve mora da bude ispravno da bi vozilo prošlo tehnički i dobilo potvrdu da je ispravno. Može i ovde da se to radi na kvarnjaka, samo ti trebaju veze i poznanstva. Nisu švabe vanzemaljci, ljudi su, vole pare kao i svi, ali treba znati ljudi.
Kao što ni ja nebi recimo mogao otići u Sarajevo ili Mostar i tražiti nešto ispod žita, je81 ga ne znam nikog tamo.
Dileri/prodavci za izvoz, ne žele da rizikuju i rade tuv, jer kada odes na tuv, te pregled ustanovi da imaš falinke, neispravne dijelove na vozilu, imaš
4 sedmice fore da ih popraviš i dobiješ privremene papire u slučaju da te zaustavi murija.