banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517 ... 519  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2025, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nije vezano za Ukrajinu ali da odgovorim.
Kako prepoznat carinski rata Amera i Kine?
Kina ne moze da se razvija i napreduje ekonomski samo prodavajuci kod kuce to niko nije uspio do sada.

Mora da prodaje vani.
Ako ne prodaje u Americi i njenim poslusnicima prodavat ce svoju robu okolo po drugim drzava vjerovatno jeftinije i u vecem obimu da se namiri.
Prati cijene Kineske robe!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2025, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Zar postoji neko u svijetu da jeftinije proizvodi čipove od Kineza?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2025, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Plus ,što se u Americi pored prepakivanja kineske robe i lijepljenja američkih brendova jedino isplati štampati dolar....sve ostalo vodi u dubiizu.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2025, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Negdje sam procitao da te carine od 100, 200 i kusur posto vrijede samo za robu do 800$ vrijednosti. U prevodu zabrani sirotinji da kupuje jeftino, mi cemo to preprodati po nasim cijenama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2025, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jasno mi je kako Ameri preko svoji suznja dohvate Moskvu sa dronovima pa i pojedinacne teroristicke akcije sve se to nekako moze razumjeti. Jos uvijek su super elita u specijalnim operacijama, imaju sredstva plus jos uvijek ogromne resurse ljudstva iz Ukrajine za takve teroristicke avanture.

Ali ili medjutim.

Nije mi jasno kako teroristi iz Pakistana prodju kroz najopasniju granicnu zonu. Granicnu liniju gdje su Indijci grupisali preko pola miliona vojnih i paravojnih formacija te udju u teritoriju Indije duboko 400 km pobiju 26 turistata i nestanu bez traga!!?

Ovome je samo blizu Hamasov 7 Oktobar i iznenadjenje od strane Izraela na najboje cuvanoj crti u vasioni!!! :D :D

I sad dvije nuklerarne sile razigravaju...do penala!!
btw, njihovi penali mogu da rijese svijetsku utakmicu za nas sve..... i to dozivotno tj. zivotno!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2025, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Brale001 je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Brale001 je napisao:
Nista sto sam rekao nije uptino. Rat ide i dalje jer Ameri nece prihvatit Ruske zahtjeve za mir!
Ponavljam se opet ali volim ovo jos jednom cut.

Sta je glavna poenta ove trenutne epizode Trampove sarede sa "pregovorima za mir u Ukrajini".

U stvari tu se odvija priprema terena za prenosenje finasijskog tereta i daleko veceg angazmana na Evropu i guranje Evrope u prvi plan. On odlazi da se se priprema za Kinu.
Eto pokazao sam cijelom svijetu da "Amerika zeli mir sa Rusijom"!! Ali eto sve ste vidjeli sabotirala me Evropa i Ukrajina ja dizem ruke, mi smo van!! :lol:
Naravno ostaju i dalje tu kao od samog pocetka!!!

Time Ameri dobivaju da nisu razvuceni na dva fronta jer "pusta" Evropu da razvlaci Ukrajinski rat i opterecuje Ruse dok su mu ruke slobodne tj. zauzete na drugoj strani!!

Brale možeš li da pojasnis šta će se dogoditi kad se Trump jednog dana konačno pripremi i vrati spreman za Kinu. Kako će to da izgleda?
Sta je ovo sa carinama, kako ćemo prepoznati da je Tramp krenuo na Kinu?

Ukratko. :D
Nije Tramp nigdje otiso pa ce doci...Pivot to Asia - (Okret ka Aziji) je iniciran otvoreno jos 2011 mislim pod Obamom. Taj okret i stavljanje Kine u fokus nije dobronamjeran, nije plan za suradnju, za miran razvoj dve supersile.
Plan je orijentisan na to da se Kina svim sredstvima sprijeci u ekonomskom razvoju i preuzimanju dominacije kao svijetska sila br1. Sto je po meni danas nemoguce jer je Kina preuzela vodstvo i nece ga ispustit. Amerika mora da prihvati realnost i da se pomiri sa time. Nazalost i to je nemoguce sa ovim neoliberalom ideologijom plust vojni Hegemon br1.
Pricali smo o tome kako Japan, Australija, Juzna koreja,Filipini pa i jedan Vijetnam kojeg su Ameri razarali ucestvuje u tome planu okruzivanja Kine i presjecanja puteva svile.

Bajden je donosio isto sankcije i mjere protiv Kine (Sjecamo se jedne od sankcija Kini uvezi izvoza cipova i visoke kompjuterske tehnologije) ali ga je sa kursa malo skrenula Ukrajina i pomjeranje fokusa i tezista na tu operaciju. Tramp hoce da se ponovo vrati i jos zesce da vrsi pritisak na Kinu. Prvo je poceo uvodeci carine na Kinesku robu sad su se vec akumulirale na neku robu do 225%.
Nisam ekonomista ali rat carinama nikad nije dobar i zna da samo zaostrava odnose ne poboljsava.
Tako da i ove mjere treba gledat u tom pravcu. To trampovo MAGA - (Napravimo Ameriku Veliku Opet) ili Amerika First (Amerika na prvom mjestu) po meni je samo dimna zavjesa i laz za izborne glasace. Nista do sada nije uradio da se fabrike premjeste nazad u Ameriku niti cemu to biti dozvoljeno.

Šta znam ti reče da ide na neke pripreme, pa rekoh da pitam. :D Možemo li se sad složiti da Tramp nije započeo napad na Kinu?

Meni je u tome što pišeš interesantan taj osjećaj bespomoćnosti i odsustvo perspektive. Tramp će ovo, Amerika će ono... pa Rusija i Kina moraju hitno nešto da poduzmu ili će ako ne danas već sutra da propadnu. Svijet danas nije samo Amerika i zapad.

Tramp će prebaciti rat na Evropu Rusija će da propadne, treba brzo da završi rat.
Neće niti mora brzo da završi rat. To usotalom čekamo već tri godine, još od kad su im samo lopate ostale.

Tramp će da okruzi Kinu propasce bez Američkog trzista sprijecice je da se razvija. Ne može ni da je okruzi ni da je spriječi da se razvija.

Druga stvar, kako god se Tramp postavio on globalno protiv sebe dans ima ne samo Rusiju i ne samo Kini vec Rusiju i Kinu zajedno i što duže traje lakše će da se prezivljava i razvija.

U cijeloj u ovoj stvari ja i ne vidim nikakvu promjenu Američke spoljne politike. Kao da je bitno ko je trenutno prvi na listi najvećih im neprijatelja. Američki mentalitet se nikad nece promijeniti, suta će možda opet Rusiju vratiti na počasno mjesto najvećeg neprijatelja i naravno očekivati da im Kina bude zahvalna zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2025, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto vidis na istoj stranici smo!! :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2025, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jel dolazi u Moskvu Miletov badi Bibi?
Ne bi bilo intersantno da se dan oslobodjnja od fasizma i nacizma proslavi bez ovog lika na pozornici!! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2025, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Још мало парада од јуче.

Волгоград: https://yandex.ru/video/preview/11994536583073701284
Ст. Петерсбург: https://yandex.ru/video/preview/5544989708129781809
Ростов на Дону: https://yandex.ru/video/preview/2865039165057968693

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2025, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Zelenski potvrdio dolazak u Tursku (četvrtak) očekuje i Putina lično koji svoj dolazak jos nije potvrdio. Tramponja takođe nagovještava posjetu, čisto malo zbog šou programa a ukoliko bi i Putin dosao on bi sastanak upisao kao svoju pobjedu svakako.

Sad ide pitanje sta ko moze izvuci iz okruglog stola?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2025, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Nije da se nešto razumijem u to, ali Putin ne bi dolazio na pregovore, već da potpiše. Tako da neće doći, a ovaj to zna i koristi.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2025, 10:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Jel istina da Medvedev predvodi ove pregovore u Turskoj?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2025, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ne Lavrov

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2025, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Evo i Surovikina. U Alžiru.

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2025, 20:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
U iščekivanju pregovora u Turskoj. Inače nisu mi simpatične ove zezancije sa vještačkom inteligencijom, pogotovo na račun rata u Ukrajini, ali ovo mi može proći

https://x.com/MediaMuhtari/status/1922332380011901178

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Turska, direktni pregovori(Rusa i marionetske Ukrajinske vlade), samo mlacenje prazne slame!!

Rat ide i dalje svojim tokom, nista se nece promjenit dok se ne sjedne za sto sa Amerima i dogovori prekid ovog proksi rata!
Rusija nije u ratu sa Ukrajinom i nikakvi direktni razovori nemaju smisla ili nekog osnova.

Ova marionetska vlada Ukrajine trazi za sebe "bezbjednosne garancije" od koga? Od Amera.

Isto tako i Rusi imaju svoje bezbjednosne garancije koje moraju da se stave na stol i traze...od koga. Naravno ne od Ukrajine vec od Amera tj NATO saveza.

Svaki narativ dalje je tjeranje u krug, moze da traje godinu, dvije, pet ili vise rat ce da ide svojim tokom sve dok ne dodje do promjena ili sa jedne ili sa druge strane ili vojnickog poraza Ukrajine.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Evo i Surovikina. U Alžiru.

Slika

И даље сијенка од пређашњег човјека. Мирише на озбиљан судски процес након што рат заврши (велеиздаја). Овако ми изгледа да је "унапријеђен" само да се не погоршава већ веома лоша ситуација у том тренутку.

"Унапријеђен" и генерал армије Олег Саљуков, досадашњи начелник генералштаба копнених снага Руске Федерације (2014-2025), и то на позицију Шојгуовог замјеника у високом секретаријату за истраживање руда и губљење времена.
Иначе је у наведеном периоду предводио и параду побједе. Нешто нема података о ратном искуству, Авганистан, Чеченија...

Русе дијели неко село, од Дњепропетровске области. Украјинци наредили евакуацију Лимана, јер Руси су пришли и ту. Негдје на јужном направленију направили су котлић, не зна се колико Украјинаца је остало одсјечено. Очекује се велика љетња офанзива, неки Украјинци тврде да је већ и почела. Остаје да се види колико и чега су Руси припремили, да ли ће остварити кључну технолошку предност у неком пољу или ће се ићи на бројност, на крварење...
Европа почиње отвореније акције против руске "Флоте у сијенци". Данас/јуче некад, миниони Естонци пробали да пресретну танкер, укључио се пољски Миг-29, па онда брод звао помоћ дошао Су-35 и ови су убрзо отишли, а укључили се Португалци са Ф-16.
Након што је Трамп нарушио стабилан темпо ескалације Американаца хоћу-нећу приступом, Европа распала, чини се да жели наставити са подизањем улога.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Podizanje uloga je 5% NATO clanicama (koje su ushicene da to prihvate, eto one su i same to htijele al ih pretece)!! :D

Prodaja oruzja gdje je god moguce okolo tamo i vamo vidimo ove aranzmane po Arabiji ne prodaju se fabrike i tehnologija za preciscavanje vode i sl vec F35, tenkici i ostala apokalipticna skalamerija.
A rekli smo sta se desava sa drustvom -drzavom gdje se pare ulazu masovno u naoruzanje i ratnu tehnologiju a stari i djeca bez zastite...mostovi se ruse i nestaje struje, penzije sve manje, migracije sve vece...to jedino moze ubrzat put ka "kraju tunela" !!

Medjutim ili ali!

Tamo ne ceka svijetlo!

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Насљедник - генерал-пуковник Андреј Мордвичев, херој Русије. Пучанство одушевљено.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2025, 10:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
https://glassrpske.com/cir/novosti/svij ... uje/579555

Prema ovome Rusija bi trebala uzeti sve osim zapadne Ukrajine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517 ... 519  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]