@_zoka
Moram priznati da apsolutno nisam imao pojma, doduše nisam se baš ni potrudio da izguglam, nea šta matirao si me.

Apropo ostalih komentara, "zavadi pa vladaj", "zukan budala" i slično, ja sam samo konstatovao činjenično stanje, a ono je takvo da pozivi i huškanje za nekakav budući sukob i rat dolaze isključivo sa muslimanske strane. Uglavnom su usmjereni protiv Srba, ali ni Hrvatima ne manjka prijetnji.
To je jednostavno činjenica kojom se treba pozabaviti, moguće je svakako da to njihovo huškanje nije utemeljeno na nekim stvarnim mogućnostima ali ono se dešava i kod dosta stanovnika Srpske izaziva osjećaj ugroženosti i neizvjesnosti.
Nekad zimus na nekoj slavi, beše neko od gostiju vojnik u OSBiH. E taj mladi momak, koji je i neki podoficir čini mi se, iznese dosta tmurne tvrdnje u vezi rasporeda MTS-a po kasarnama u BiH. Tenkovi su po njegovoj priči uglavnom i većinom raspoređeni u kasarne u federaciji, a glavnina tenkova M84 (a svi su ispravni!!!) je oko Bihaća ili Cazina, ne mogu da se sjetim, uglavnom tamo u dijelu koji je pokrivao 5. Korpus.
On misli da je smišljeno urađeno premještanje opreme i da su po kasarnama u Srpskoj uglavnom pješadijske jedinice, uz nešto malo M114 transportera i zastarelih art oruđa.
Ne znam koliko je to tačno, nije ni važno, važno je da on tvrdi da je praktično izvršena priprema za agresiju na Srpsku na takav način, odnosno izuzimanjem ofanzivno sposobnih sredstava i oruđa i razmještanjem po federaciji.
Sto se tice vojske samo bi komentarisao da su napravljene dvije velike gluposti.
Prva sto je bilo kakva vojna formacija ili organizacija dozvoljena da postoji po Dejtonu u BiH kao i uskladisteno oruzje i borbena tehnika u bilo kojim kolicinama na ovim prostorima.
Duruga budalestina ako je i dozvoljena da postoji vojska jos veca glupost je da je doslo do spajanja u neku zajednicku vojsku. Svo najgore zlo koje se desilo ovde realizovano je prakticno kroz vojsku ili paravojne formacije ne pekare ili vatrogasce ili ucitelje!!
Dodao bi da treba stavit van zakona postojanje i strogo kaznjavat bilo kakva okupljanja, klubove koji bi radili na imitiranju ratnih igara i slicnih gluposti u BiH u bilo kom obliku.
Bilo kakav trening, uvjezbavanje i imitiranje pojedinacnih ili grupnih prostih taktickih vojnih radnji kroz "igre" ne dolazi ovde u obzir!!
Brale.