Rocker je napisao:
Samo da kazem da stvari nisu tako jednostavno objasnjive, jer je u igri dosta motiva zbog kojih Dodik insistira na ukidanju suda, tuzilastva i policijskih agencija.
Moze biti da su u pitanju politicki motivi, odnosno prijetnje po imovinu i resurse u Srpskoj, ali isto tako moze biti i neki od istraznih procesa koji se protiv njega vode u tuzilastvu BiH. Moguce da je neka krivicna istraga dosla do stepena ozbiljnosti koji bi svejedno zahtijevao pritvaranje ili privodjenje.
Vec godinama su se mogle cuti price kako muslimani uz podrsku zapadnih centara moci spremaju hapsenje Dodika ako se "bude bunio". Ja za tu pricu znam bar dvije godine. On je svakako vec punih 20 godina oznacen kako najveca prepreka "euroatlanskim integracijama" a ovo sto se desava moze biti samo kulminacija tih napora da se BiH prakticno pokori i udje u NATO.
Имам сад првог пика за узрок свега овога, али радије нећу о томе отворено, пошто је Кликс (барем) пар пута правио чланке на основу наших уписа овдје, па не бих да им омогућим то задовољство.
Само ћу рећи да сад мислим да је Миле можда добио миг, а не, и од кога. И да не може један Хамер стићи на двије стране
И о том вјероватно ништа не знају ни већина чланова његове партије, а поготово опозиције. Најбоље лаже онај који није свјестан лажи. Зато, као што Жељка и Амиџић својим изјавама и потезима директно страначки служе за деескалацију, тако су Вукан и СДС "корисни... деескалатори" тим што правећи сукоб унутар НСРС, стварају утисак да нема српског јединства, при чему добијају и подршку на друштвеним мрежама од великог броја људи из Федерације, а то резултира тиме да у ФБиХ тренутно не настаје колективна нервоза и расположење које би формирало неку критичну масу за било какве даље потезе. Али криза и даље постоји и расте и они који макар и формално морају бити на опрезу, су тиме поприлично везани.
"ЕУФОР појачава своје присуство у БиХ"...