Twitter poruke izgleda skupo kostaju

Za sada imamo dvoje koji su twitnuli placene pamflete, senator i kongresmenka, Rubio koji u stvari nije rekao nista konkretno, ali takodje ni nista povoljno za nasu stranu.
Kako rekoh, onog momenta kad Trump nominuje ambasadora za BiH onda cemo imati bolje predstavu u koliko losim govnima smo. Na kraju, ja se ne sjecam da je ijedna amdiminstracija prema nama imala imalo povoljan odnos…
Alkalaj se moze sredt licno sa Rubiom na pola minuta ili cak manje, bilo bi suludo ambasadoru neke pripizdine kao sto je BiH posvetiti neko ozbiljnije vrijeme i termin u danasnjoj situaciji. Cak i kad nije frka, taj nivo diplomata bude tretiran nekim pomocnicima pomocnika, jer prosto US nema nikakve potrebe razgovarati sa boranijom, sve sto ih zanima su vec prikupili njihovi analiticari, a nas ambasador moze biti primljen samo da primi instrukcije a ne da nesto lobira ili kao informise US Sec of State. To bi bilo dosta bizarno, bez obzira ko je nas ambasador, pa da je i sam dodik licno.
U kontekstu desavanja u Rumuniji, atentata na Fica i pritiska na Orbana, te svog ludila koje se desava u Srbiji, nadam se da ste svi u stanju nazrijeti sta je posrijedi.
Ta skrivena i neizabrana elita koja uspjesno manipulise EU parlamentom i informacionim prostorom zeli po svaku cijenu osigurati 100% poslusnost svih drzava za ozbiljan rat protiv Rusije, tako da smo se i mi nasli pod nakovnjem ni krivi ni duzni.
Ta sila nije izgubila pobjedom Trumpa, prosto se preselila u EU i vidimo da se vec desavaju potpuno neocekivane stvari i brutalna demonstracija sile u Rumuniji. Ako su u stanju to raditi Rumunima, cemu Mile da se nada?