banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7025 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2025, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Fiki je samo par godina u Slo a već je zreo za reset na početno podešavanje.....znaš li ti Fiki ko je 1915,pred Veliki rat jedini pomogao Srbiji...Rusija i ruski car ...poslali su 5 brodova krcatih onog za čim je Kraljevina Srbija u tom trenu oskudjevala .I za tu pomoć Rusija NIKAD nije tražila ništa zauzvrat...u stvari u Srbiju zajedno sa Ruskim brodovima pomoći stigao je i jedan brod iz dalekog Japana za koji Japanci takođe nikad nisu tražili ništa zauzvrat.Kojim je ta pomoć Japana išla linijama niko ne zna ali eto...ostalo je zapisano.U muci se poznaju prijatelji,kad ti život visi o koncu a krečenja škola će se obaviti ako ne ove godine onda dogodine....isti q...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Русија је Србији највише помогла самим тим што је ушла у рат због Србије иако је то задње што јој је требало у том тренутку. Николај као Николај, често је знао ићи срцем испред разума.
Да није тако било, данас би само аутори доктората из историјске и војне науке знали ко је Живојин Мишић, Степа Степановић, а Солунски Фронт се никад не би ни десио.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Kolega Rivaldinjo, bar sam mislio da ti malo široko gledaš na geopolitičke stvari. Može se reći da je dijelom Rusija ušla u taj rat da bi stala u odbranu Srbije, ali najveći razlog je onaj stogodišnji plan i neostavarena želja svake ruske države a to je izlaz na toplo more. U tom trenutku je to bilo preko "Bolesnika na Bosforu" što samim tim znači uz jak vjetar u leđa svim balkanskim narodima pod parolom "Balkan Balkancima", pa je to u suštini kumovalo takvoj odluci Rusije, jer su znali da ako izgube Srbiju, ako ne stanu u Srbiju, da nema šanse da će im bilo koja od tadašnjih zemalja sa Balkana biti saveznik tj. kolona u tom planu.

Inače sjajan tekst, pogotovo ove prikrivene crvendaće tipa Rokera, spavača, Zoke i ostale kompanije da malo porazmisli o svojim stavovima i naravno za sve ostale pametnjakoviće što će se pronaći, a koji bi i dalje da brane jednog dezertera, švercera cigara i uništitelja svega srpskog.

Citiraj:
Jazavac pred sudom

Kriv si zato što ni sam ne znaš ni ko si, ni šta si. Zato što do podne umiješ biti jedno, a nakon toga nešto sasvim drugo. Zato što nosiš tri glave, a sve tri misle dobro samo sebi. Zato što ti je “ćud lisičija”, a karakter pijačarski. Kriv si zato što mrziš svakoga ko te ne voli. Zato što si sebi jedina mjera. Zato što svima mora biti loše da bi tebi bilo dobro. Tebi i tvojima. Kriv si zato što si mogao biti šta si htio, a izabrao si da budeš to što si postao.

Kriv si zato što ti je džep jedini ustav. Zato što su ti kuće i stanovi jedini zakoni. Zato što te nije briga koliko si tuđega rasuo dok si sebi “namicao”. Zato što su tajni dogovori jedina nadležnost koju nikada ne bi prenio. Kriv si zato što si samoga sebe imenovao za vrhovnog tužioca i vrhovnog sudiju. Zato što si svakoga dana u godini i predsjednik Republike, i predsjednik Narodne skupštine, i predsjednik Vlade, i predsjednik Ustavnog suda.

Kriv si zato što nismo izgradili “bo’ncu”. Zato što će sve ovo jednom biti sutra. Zato što je ministar “gospodin ja”. Zato što čuvar budžeta ne zna ni koji je plan A, a kamoli koji je plan B. Kriv si zato što je Selak doktor, a Nešić ministar. Kriv bi bio i da je obrnuto. Kriv si za Serdarova. Za Vučetića. Za Karganovića. Kriv si za Perovića. Kriv si zato što si puštao kerove da reže na novinare i da ih ujedaju. Zato što nisi na vrijeme liječio bjesnilo, pa se brzo i lako širilo mekim partijskim tkivom.

Kriv si za razbucane šume. Za uništene termoelektrane. Za prekopane rijeke. Za preorane planine. Kriv si za svaku dogovorenu direktorsku fotelju. Za sve upravne odbore u koje si smještao odane i galantne. Za sve apanaže, honorare, naknade i procente koje su dobijali oni koji su te slijepo slušali. Kriv si zato što te je zanimalo samo koliko ćeš da dobiješ, koliko će da ti daju i koliko možeš da uzmeš. Kriv si i zato što ti je uvijek bilo malo, čak i onda kada si dobijao sve.

Kriv si zato što nas ima taman toliko da više nemaš šta ni uzeti. Kriv si zato što ne uzimaš samo ti. Zato što si sve one oko sebe naučio da rade isto što i onaj kome se dive i koga se plaše. Kriv si za svaku vilu koju su podigli, za svaki apartman koji su kupili, za svako krstarenje koje su uplatili. Kriv si zato što mi sve plaćamo, a ti ne moraš ništa. Kriv si zato što te nije briga koliko košta kilovat struje, litar dizela, kilogram hljeba. Zato što ne vidiš kako je onima koji ne žele ništa tvoje i zato što si takvima spreman oprostiti sve osim toga.

Kriv si zato što nisi branio Srbe koji nisu bili krivi. Zato što si se sjetio velikih rješenja tek kada su došli po tvoju glavu. Zato što hoćeš da srušiš ono što si sâm podizao, ali samo zato da bi ti bio na sigurnom, toplom i suvom. Zato što bi sve pustio niz vodu da bi ti ostao na obali. Kriv si zato što ni kuvarica u osnovnoj školi i portir u seoskom domu kulture ne mogu da se zaposle dok ne potpišu pristupnicu ili dok ne pokažu člansku kartu. Kriv si zato što najboljim studentima ne vrijede desetke jer nisu pohađali tvoj “master class”.

Kriv si zato što Stevandić glumi političku poštenjačinu, a Budimir akademsku čestitost. Zato što niko ne zna članove Vlade. Zato što čak ni novinari ne mogu da nabroje više od tri tvoja poslanika. Zato što su gotovo svi dekani brucoši na tvojoj političkoj akademiji. Zato što je dobar dio profesorskog bataljona talac tvoje ideje o nikada većoj ugroženosti Republike Srpske. Kriv si zato što misliš da će Republika Srpska nestati kada nestaneš ti. Kriv si zato što si ohrabrivao one koji ne misle da misle kao ti.

Kriv si za svaku uvredu, za svaku psovku, za svako brecanje. Tvoje ili onih sličnih tebi. Kriv si za gnjevna siktanjâ sa binâ i govornicâ, za tužne i bijedne prijetnje onima koji u tebi ne vide kineski zid srpstva, za banalne pošalice kojima si vrijeđao političke protivnike, novinare, strane ambasarode. Kriv si zato što nisi ostao na selu i obrađivao onih sto i pedeset dunuma, kriv si zato što si mislio da svaka njiva čeka da je ti posiješ, kriv si što nema “kuruza” koje nisi obrstio do klipa. I kriv si, na kraju, ako ovaj spisak uopšte ima kraja, kriv si zato što misliš da si za sve ovo – nevin.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 15:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Najbolje da su tekstovi Kung Fu Pande neki argument u raspravi
Sve da je i svako slovo u tekstu tačno njemu nije suđeno zbog toga nego zbog nečega za šta nije kriv, a presuda ima nesagledive posljedice po sve nas.
Kad Šmit sad proglasi zakon o državnoj imovini, šumama, prirodnim resursima i niko se ne bude bunio u strahu da ne bude osuđen zbog nepoštovanja Šmitovih odluka i kad od RS ostane samo crtica u udžbeniku istorije ti se sjeti svog likovanja ovih dana.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Mi ćemo ostati bez šume svakako, kako sa njom rukovode Perini kadrovi.
Sa tim bi se trebalo pozabaviti, ali...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Rivaldinho je napisao:
Русија је Србији највише помогла самим тим што је ушла у рат због Србије иако је то задње што јој је требало у том тренутку. Николај као Николај, често је знао ићи срцем испред разума.
Да није тако било, данас би само аутори доктората из историјске и војне науке знали ко је Живојин Мишић, Степа Степановић, а Солунски Фронт се никад не би ни десио.

Nije tema ali kad se spominje pomaganje i Prvi svjetski rat

Uzroci 1.Svr su tema za sebe i daleko kompleksniji su razlozi za bilo koju veliku kolonijalnu silu u to vrijeme.
Ne mogu se svesti samo na dvije tri recenice cak ni glavne crte uzroka.
Jedno je sigurno slazem se ekonomski tj. pljackaski interesi su bili daleko vise izrazeni nego bilo kakva druga karakteristika saveznistvo, pomoc, srodni narodi i sl!!

Imao sam priliku da polemisem sa profesorima istorije na zapadu pogotovo engleskom otklonu i dolazit u sukob na samo startu zbog naziva "Great War" pa su me gledali cudno.
I govoroili su: Ti ne razumijes smisao jezika, to je samo simbolicni naziv ne doslovce prevedeno u tom smislu kako ga ti dozivljavas i prevodis.

Na stranu lingvistika i preneseno znacenje uvijek kad sam komentarisao taj rat sa njima pocinjao sam sa rijecju Zlocinacki - Zlocinacki Prvi svjetski rat i govorio da nista u njemu nije bilo "Great" osim velikog ogromnog zlocina nad covjecanstvom.
Zlocina kojeg su pocinili vlade i vladari koji nikad nisu za to odgovarali za odvodjenjem na klaonicu doslovno i pogubljenje jedne kompletne mlade generaciju pod laznim motivom i laznim ciljem!

To kukavicko jaje : "Rat da rata vise nikad ne bude", zato je bio Great- Velik a ne po obimu! Tako su ga tad u to doba kvalificirali i tako su doslovce mislili.
Nema tu nista sta je pogresno shvaceno.
Bagra kolonijalna ...svi redom (naravno ne mislim tu na Srbiju)!!

Tako su ga prezentirali plebesu kao "Veliki" jos malo pa zamalo velicanstveni!! I dan danas se nisu ogradili i nazvali to pravim imenom veliki zlocinacki rat.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Rusija trazila vanrednu sjedinicu Vijeca Sigurnosti UN-a zbog situacije u BiH. E sad cemo vidjeti kakav je stav Amera.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skypostman je napisao:
E sad cemo vidjeti kakav je stav Amera.

A ako je UN-u i dalje predstavnica SAD-a koju je imenovao Bajden?

_зока je napisao:
Najbolje da su tekstovi Kung Fu Pande neki argument u raspravi

Tako o forumašu. Kung fu panda :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 17:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne znam, da li je? A i da jeste, pitanje je smije li kenjaciti kao i ranije. Vidjecemo.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Recimo ako se i desi, a moguce je da pod novim valom (koji moze veceras da bude osnazen Trampovim obracanjem Kongresu) da Ameri i Rusi glasaju zajedno za a da Englezi i Francusi glasaju protiv!!!

To bi bio prvi put takav vazan presedan da se tako podjele i bio bi vrlo, vrlo bitan, necu reci istorijski!!
Da na tako "sporednom" problemu pokrenu i prezentuju svijetu suradnju i jos vise sokiraju neoliberalnu stoku!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jopet preko naših leđa, a?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako to bude onda očekuj nerede u Engleskoj, ionako su im nezadovoljni i svaki dan na ulici a Anti migranti oštre noževe.... Dovoljna je Iskra bačena iz Vašingtona

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 07:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znaci nista se nije promjenilo, ko ga je savjetovao, zajebao ga je. Sad moze samo bjezati u Rusiju, a nas je ovde zavalio i utopio.

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Druga rečenica je jako bitna.
A i treća.

Napisah ja na drugoj temi...
Citiraj:
Ovo se neće zavrišiti bez sjedanja za astal i pregovora političara.

Sad ko odbije poziv na dijalog biće crna ovca.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Sta god da se uradi mi smo crna ovca.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Choban je napisao:
A i treća.

Citiraj:

Slazem se, ne znam kako ali Mile je ovde fino uspio. Ovo je za razliku od ranijih objava nesto sto ce izazvati tesku migrenu u Mahali bez obzira na slavodobitne medijske objave.
Sad im se valja posuti pepelom i sjesti za sto sa Milom.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hrvatska podržava Dodika jer su u win-win... Mađarska našla prostor za širenje uticaja i malo da uskoči umjesto Srbije. Srbija, Vučko se qrva, ali... CG, malo Vučkasti, ali i ima i onih koji otvoreno pružaju podršku.
Eto region.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 11:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
isto ko i za razbijanje sfrj..amerika i eu zele jednostavno bosnu bez entiteta..i zato ameri pisu da dodik narusava mir bosne i hercegovine..

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Choban je napisao:
A i treća.

Citiraj:

Slazem se, ne znam kako ali Mile je ovde fino uspio. Ovo je za razliku od ranijih objava nesto sto ce izazvati tesku migrenu u Mahali bez obzira na slavodobitne medijske objave.
Sad im se valja posuti pepelom i sjesti za sto sa Milom.

Pitanje je je li Mahala stigla do druge rečenice i jesu li skontali značenje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2025, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bosna je dejtonski skrojena tako da svi koji u njoj žive budu podjednako zadovoljni i nezadovoljni....po entitetskom uređenju najveći problem po tzv zapad je mehanizam zaštite nacionalnih interesa ,mehanizam koordinacije gdje se svaka inicijativa iz Brisela ili iz Vašingtona tim mehanizmima može zaustaviti.Centralizovana Bosna bez entiteta po automatizmu znači sluganstvo samo jednom centru moći......zato mi je vrlo glupa ona Dodikova blamaža svjetlosnih efekata u bojama američke zastave na zgradi najviše institucije RSa....više je to potez iz očaja nego realno očekivanje da će se radikalno promjeniti američki kurs dolaskom Trampa na vlast.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7025 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]