banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 06:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1615 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2024, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Druga polovina 2014. tj. od tada je krenuo se proizvoditi phase II DS3. Ne znam šta je tačno sve donjeo drugačije phase II, ali znam da su ubacili prednja LED (kratko xenon) i zadnja LED svjetla sa dinamičkim žmigavcima što mi je učinilo za dvije stepenice privlačniji automobil.

Slika Slika

U suštini automobil me služi odlično i zbog prije zezancija sa DPF filterom i sve komplikovanijim euro 5-6 motorima, odlučio sam se za benzinca kojem je potrošnja više nego solidno veća i u gradu kao i na autoputu...ali na otvorenom putu kao što je bio ovaj, automobil je raj za voziti, a potrošnja mi je bila šok s obzirom na tadašnji stil vožnje.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Koliko ti troši gradske vožnje?

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 07:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Cca 9 litara.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2025, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Danas sam prvi put natočio V-power Racing u Giuliu. Nekada sam ga sipao u Abartha, pogotovo kad sam vozio na stazi. Alfu većinom vozim na 95, ali eto, da probam. Efekti? Objektivno niža potrošnja i subjektivno bolja dinamika. Jedino što je ~15% skuplje od običnog benzina...
Ovako je izgledala potrošnja na auto putu i magistrali (prešao ~50km dinamično malo iznad ograničenja):
Slika
Prve minute ne gledajte - tada grije GPF. Kvalitet slike je kriminalan, znam :oops:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
A.L.F.A. 147 1.6TS - 12,57 litara po gradu bez gužve.
Djeluje puno, ali fabrika kaže 11,3 litara, a sada je ledeno, a vožnje su od par kilometara sa hladnim motorom, tako da je ovo čak i dobro.
Ima plin, ali treba cirka kilometar vožnje da se zagrije i prebaci na plin.
A plin navodno troši malo više litara nego benzin.. kakogod, podatak u litrima je očekivan, u parama baš i nije, ali je bolji kod vožnje na otvorenom.
Naravno da nije isplativo kao kod modernih motora, Twin Spark je stara tehnologija i nije baš ekonomičan ali 'ajde.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
mirdza je napisao:
Danas sam prvi put natočio V-power Racing u Giuliu. Nekada sam ga sipao u Abartha, pogotovo kad sam vozio na stazi. Alfu većinom vozim na 95, ali eto, da probam. Efekti? Objektivno niža potrošnja i subjektivno bolja dinamika. Jedino što je ~15% skuplje od običnog benzina...
Ovako je izgledala potrošnja na auto putu i magistrali (prešao ~50km dinamično malo iznad ograničenja):
Slika
Prve minute ne gledajte - tada grije GPF. Kvalitet slike je kriminalan, znam :oops:

Meni se na Stelviju prosjek u ovih 30ak hiljada koliko sam prešao njime od Aprila prošle godine vrti na oko 8L/100km .. u to uračunavam malo višu potrošnju po gradu (do 8.5-7, zavisi koliko se drndam po gužvi) do oko 6.5L/100km na otvorenoj cesti.
Obzirom na veličinu auta stvarno bi bilo nezahvalno i na šta se požaliti.
Sipam onaj kofol "bolji" dizel, mada sumnjam da to kod nas i sa našim gorivom ima ikakve posebne razlike.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 18:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Da ne bude da samo hvalim, Giulia po gradu redovno potroši ~13, koliko god lagano vozio.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2025, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Meni je Suzuki SX4 1.6 beMzin trošio 10-11 litara po gradu, a pri tome je bilo u pitanju veoma tromo auto. Tako da 13 litara za zvijer kakva je Gulia odlična je potrošnja :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 04:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
V@nja je napisao:
Sipam onaj kofol "bolji" dizel, mada sumnjam da to kod nas i sa našim gorivom ima ikakve posebne razlike.

Ne igra to nikakvu ulogu, ni kod nas, a ni vani..
Motori su projektovani za obično gorivo, tako da nema neke vajde od tih boljih goriva.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 05:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Auta se više ne voze, kao prije 60 i više godina, za svoj životni vijek jedan do dva vozila, pa da to sa aditivima osjetiš kao benefit u tekućoj godini.....

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 07:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemam pojma, ja prenosim samo mišljenja kolega koji su radili ispitivanja motora iz bivše firme.
Ja se ne bavim SUS motorima, ali cijenim njihovo mišljenje. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 07:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Na zapadu nema toliko razlike u gorivu između pumpi... kod nas je druga priča.
Čim se osjeti razlika u radu i potrošnji kad naspeš vani i kod nas, ili na jednoj i drugoj pumpi kod nas, mislim da možemo pričati o boljem i lošijem gorivu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 07:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Klasično gorivo je standardizovano i postoje propisi i norme koje to gorivo mora da ispuni. Valjda neko uzorkuje rezervoare pumpi i testira gorivo.
Sumnjam da na NIS, Nestro, Gazprom i sličnim pumpama može biti problema...
SAT je u Srbiji radio više priloga o gorivima i zaključili su da je gorivo u Srbiji generalno jako dobro.

Premium goriva sa druge strane nisu standardizovana, a aditivi se dodaju na licu mjesta i direktno miješaju prilikom pretankavanja.
E sad, koji aditivi se dodaju i koliko, to sami bog zna. Tako da je upitno i to šta se dobije kad se sipa premium...
Čisto pravno, mislim da je moguće prodavati sasvim obično gorivo kao premium... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 10:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Svi oni koriste goriva iz istog izvora (imaš forumaša koji to može direktno potvrditi)... a sam standard je poprilično labav, tj. može biti značajna razlika u kvaliteti iako je standard ispoštovan.
Što se tiče uzorkovanja, imaš nemal broj vijesti iz prethodnog perioda gdje se spominje šta se sve prodavalo pod gorivo... ipak smo mi Bosna :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2025, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Castra je napisao:
Klasično gorivo je standardizovano i postoje propisi i norme koje to gorivo mora da ispuni. Valjda neko uzorkuje rezervoare pumpi i testira gorivo.
Sumnjam da na NIS, Nestro, Gazprom i sličnim pumpama može biti problema...
SAT je u Srbiji radio više priloga o gorivima i zaključili su da je gorivo u Srbiji generalno jako dobro.

Premium goriva sa druge strane nisu standardizovana, a aditivi se dodaju na licu mjesta i direktno miješaju prilikom pretankavanja.
E sad, koji aditivi se dodaju i koliko, to sami bog zna. Tako da je upitno i to šta se dobije kad se sipa premium...
Čisto pravno, mislim da je moguće prodavati sasvim obično gorivo kao premium... :D

Kao što si i sam naveo SAT je radio razne reportaže, čak je bila jedna emisije u kojoj su uzimali uzorke iz Srbije, kod nas u RS, Hrvatskoj i Makedoniji.
Cijena vs kvalitet

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1615 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81

Sva vremena su u UTC [ DST ]