banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2025, 23:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Danas dodje 400-500 taksista iz Beograda, po studente da ih besplatno odvezu u BG. Ja kada sam vidjeo, suza sama krenu. Dosli veterani juce 63. padobranske brigade. Kaze taj glavni, dosli smo da podrzimo studente koji se bore za pravdu i koji su pješačili do Novog Sada i spavali na otvorenom, jer im nisu dali da spavaju u sportskoj dvorani. Štitićemo ih od svakog vida nasilja.

Dobar smo mi narod, samo nas je los sistem ubio u mozak. Narod se bas budi i ove sve politicare definitivno treba poslati na smetljiste istorije i u zatvor...

Na kraju studenti sve ocistiše za sobom, kao sto su uradili i na autokomandi, a stoka iz SNS-a ostavila deponiju smeća iza sebe na skupu u Jagodini.

Sreća pa su ovi mladi mnogo pametniji od nas i nasih roditelja, koje su izrabljivali, zajebavali, lagali i ubijali u mozak i kurta i murta

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Meni je tako svako malo, svako malo zasuzim. Kad vidim da u jednoj Staroj Pazovi koja ima tipa 30 hiljada stanovnika masa naroda na ulici sprema hranu, donose meso, voće, pravi vatromet čovječe za te studente što idu pješke. Bajkeri, taksisti, pa po Beogradu se naselja sama organizuju.. Baš nam je falila ta bliskost i izgleda da su ih ljudi u tim blokadama i opet stekli.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
filozof sa vrbasa je napisao:
Madonna je od sada na Vučićevoj crnoj listi. :lol:

Neće baš uskoro zapjevati na Exitu koji sada podržava Vučića. :lol:

Što bi bila na Vučićevoj crnoj listi pa i ona se svojevremeno zalagala za raspoređivanje NATO snaga na Kosovu-

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Po monolgu juce izgleda da je Vucko najblizi ideji novih izbora.
Mislim da pod ovakvim angazmanom javnosti tesko da moze nesto lazirati i pokrasti.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Čiča iz Rogače je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Madonna je od sada na Vučićevoj crnoj listi. :lol:

Neće baš uskoro zapjevati na Exitu koji sada podržava Vučića. :lol:

Što bi bila na Vučićevoj crnoj listi pa i ona se svojevremeno zalagala za raspoređivanje NATO snaga na Kosovu-

Најбоље да она зна гдје је Србија... Сајбериа... и да је боли ћошак за неке студенте у некој Сајберији... пишу што им наложе газде који су их и створили. Она да се данас појави, не би је нико ни примијетио јер су и онако данас све голе. Имала је касније неких феноменалних ствари, то стоји, али пробила се промоцијом класичног ку*вањлука и шока на тај рачун. Она појава Марина Абрамович исто "помаже" студентима...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
A zbog čega su sad protesti?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Izvini. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa znam da je u pocetku bilo zbog neobjavljivanja dokumenata oko sanacije one nadstrešnice koja je izazvala tragediju u NS, ali koliko sam upratio sad je to objavljeno, pa me zanima koji je sad razlog okupljanja i protesta?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Охо-хо:

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... DEO/884906

Citiraj:
"Poštovani,

Mi, maturanti JU Gimnazija Banjaluka, ovim putem upućujemo zvanično saopštenje povodom događaja od 31. januara 2025. godine, kada smo protivzakonito zaključani u holu škole za vrijeme malog odmora, u 11.45 časova, čime su nam uskraćene osnovne slobode i prava zagarantovani Ustavom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Tog dana, neformalna grupa 'Studenti za studente' iz Banjaluke organizovala je skup podrške studentima iz Srbije, koji već više od dva mjeseca protestuju ponukani tragedijom na Željezničkoj stanici u Novom Sadu, kada je život izgubilo 15 ljudi. Kao punoljetni i punopravni građani Republike Srpske, izrazili smo želju da ih podržimo minutom ćutnje u dvorištu naše škole i da pošaljemo video zapis tog događaja kao znak solidarnosti. Podsjećamo, sve ovo planirali smo izvesti za vrijeme malog odmora, tako da ne bismo stvorili smetnju redovnom odvijanju nastave. Umjesto toga, fizički nam je onemogućeno napuštanje škole. Zamjenica direktora Vukosava Govedarica, sekretar Mirko Ratković, domar i nekoliko radnika škole blokirali su izlaze, što nikada ranije nije viđeno.

Ističemo da su pojedini učenici koji su pokušali da napuste prostor škole na malim odmorima koji su prethodili incidentu u 11.45 časova, fizički spriječeni i vraćeni u prostorije škole od strane sekretara JU Gimnazija Banjaluka.

...

Има ли овдје елемената кривичног дјела, противправно лишавање слободе или тако нешто?

Живкица директорка гимназије?! :lol:

Citiraj:
Protivpravno lišenje slobode
Član 166.

(1) Ko drugog protivpravno zatvori, drži zatvorenog ili mu na drugi način protivpravno oduzme ili
ograniči slobodu kretanja, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako djelo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice zloupotrebom službenog položaja ili
ovlašćenja, kazniće se zatvorom do tri godine.
http://www.advokat-prnjavorac.com
(3) Ako je protivpravno lišenje slobode iz st. 1. i 2. učinjeno prema djetetu ili maloljetnom licu, ili
je trajalo duže od petnaest dana, ili je izvršeno na svirep način, ili je licu koje je protivpravno lišeno
slobode usljed toga teško narušeno zdravlje ili su nastupile druge teške posljedice, učinilac će se kazniti
zatvorom od jedne do pet godina.

https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/K ... Srpske.pdf

Малољетна лица - и 5 годиница?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 18:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
wizzy_bl je napisao:
Pa znam da je u pocetku bilo zbog neobjavljivanja dokumenata oko sanacije one nadstrešnice koja je izazvala tragediju u NS, ali koliko sam upratio sad je to objavljeno, pa me zanima koji je sad razlog okupljanja i protesta?

Nije objavljeno ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci nije objavljeno?? Vučić je slagao da je objavljeno sve sto su trazili oko NS?

A jel se zna sta nije objavljeno do dokumenata?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Људи неће Вучића. Неће распадање земље од корупције, која улази у све поре. Неће Експо од 18 милијарди у земљи гдје у породилиштима зидови буђају од влаге. Неће потпис и печат на предају Косова Шиптарима. И тако даље и тако даље.

Настрешница је само кап која је прелила чашу и пробудила људе. Бар ове што не гледају Марића 24/7.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sve ok...a jel onda piše negdje u pozivima na proteste idemo zbog...pa ovo sto si ti naveo?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 19:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
AV kruzi koliko god moze, a zna da zahtjevi nisu politicki, da se ne traze ni ostavke, ni smjene, ni izbori…hoce dokumentaciju i da tuzilastvo radi svoj posao, a bude li radilo kula se rusi, riba smrdi od glave jbg

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Džaba je šutnuo Vučevića. Mislio staće protesti.

Ali sa druge strane, teško će ga skloniti. Moraju ovi protesti iskristalisati neku političku figuru iz opozicije, da svi stanu iza njega. Neko baš neukaljan. Za sad se to ne nazire.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Po monolgu juce izgleda da je Vucko najblizi ideji novih izbora.
Mislim da pod ovakvim angazmanom javnosti tesko da moze nesto lazirati i pokrasti.

Kalkuliše se između opcije za nove izbore i opcije formiranja nove vlade....jedno isključuje drugo.Sve se izgleda čeka koga će studenti i plenum izabrati kao svog aduta za nove izbore...mislim na ličnost... brojno respektivno članstvo nezadovoljnika već imaju.Ako to bude ličnost puna harizme koja uživa ugled u svakom nacionalnom biću države Srbije Vučić neće imati izbora nego da sastavi novu vladu i odgodi prijevremene izbore

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
wizzy_bl je napisao:
Znaci nije objavljeno?? Vučić je slagao da je objavljeno sve sto su trazili oko NS?

A jel se zna sta nije objavljeno do dokumenata?

Ma jok...ne bi on nikad.
Pa dosad je vec dva - tri puta, nakon sto je svaki put objavljena nova tura, receno da je kompletna dokumentacija objavljena. Ovo je valjda 4. put. Vidjecemo koliko jos puta ce biti objavljivana kompletna dokumentacija. Navodno je sad to- to, s tim da neki papiri fale iz sasvim logicnog razloga- naime stanica nije jos zavrsena (nakon sto je dva puta pompezno zvanicno otvarana). I tako to....

A postoje i jos 3 zahtjeva, koji jesu donekle ispunjeni, a donekle je potrebno vrijeme da se vidi da li ce biti.
Sve u svemu- nema povjerenja- to je glavna poruka, bar kako je ja vidim.

I protest nadilazi sam sebe....

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 21:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rivaldinho je napisao:
Има ли овдје елемената кривичног дјела, противправно лишавање слободе или тако нешто?

Danas su na vrata Politehničke škole (bivša "Šupara") montirane elektronske brave. Majmunima nije palo na pamet da u slučaju neke havarije tipa požar i nestanka struje škola ostaje zaključana. Ovo može imati katastrofalne posljedice. Mislim da ovo nije ni dozvoljeno po svim pravilima PP zaštite,ai zdravog razuma. U svaku školu koja ima elektronsko zaključavanje treba poslati inspekciju da provjeri da li postoje adekvatni PP izlazi i putevi za evakuaciju.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 21:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Može se ključem otvoriti. E sad, jel to u skladu sa propisima ili ne - ne znam.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 21:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
wizzy_bl je napisao:
Pa sve ok...a jel onda piše negdje u pozivima na proteste idemo zbog...pa ovo sto si ti naveo?
Jel to Vucica branis? Stigla partijska direktiva?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]