danijell je napisao:
Draško sada ima druge prioritete... Treba po RS ići i pokušati nešto od PDP-a napraviti mimo BL...
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... eti/884467baki je napisao:
Meni se svidja ova ideja za uniforme,mislim da je to super ideja.
Otac sam tri školarca, znam zasto pisem. Uz sve to mislim da nije neka investicija za grad/drzavu napraviti nekoliko kompleta ove gardarobe.
Iz ličnog iskustva mogu reći da je školska uniforma nešto najgore.
Nosio je 2 i po godine u Australiji. Proganjali nas nastavnici i nastavnice u hajskulu kao nacisti jevreje ako nešto fali od uniforme.
Školska uniforma neće ni izbrisati niti umanjiti socijalni stalež razliku između đaka, to je samo priča za budale, i samo će napraviti problem ljudima koji nisu u mogućnosti da plate skupe uniforme.
A školska uniforma se sastoji od: crnih cipela, crne hlače, kod nas je bila zelena košulja sa školskim grbom, crni džemper sa školskim grbom, crna kravata i crno zelena zimska jakna sa školskim grbom. Malađi imaju i crni šešir sa školskim grbom i pozadi ima kao mali plašt, platno koje štiti od sunca ljeti. Ako nešto izgubiš, kupuj ponovo ili nema škole. Tj nakon par opomena alarmiraju socijalnu službu.
Vjerujem da će se kao i za knjige odma naći ekskluzivni prodavači koji jedini imaju licencu za prodaju školskih uniformi.
Džaba školska uniforma kad ujutro većina dođe školskim busom u školu a manjina buržuja dođu luksuznim SUV vozilima, dovezle nadobudne (čitaj nedoje8ane) mame.
Pa krene parada i dokazivanje.
Draško predlaže školsku uniformu a on prvi vozi svoj skupocijeni privatni automobil za poslovne svrhe.
Presmiješno.
Nek uvede one mantile (iz Boljeg Života) u GU što se nose po fabrikama, pa nek tako liječi svoje komplekse.