To je tragedija sto su nastradali ti ljudi nema govora treba trazit odgovornost na jednoj strani pa ako idemo dalje i kvalifikovati ovo kao zlocin moze i tako.
Ali onda treba gledat i drugu stranu sta je sa drugom stranom gdje se pravimo ludi kako to studenit nisu vidjeli sve druge stvari koje pogadjaju ljude i gdje ljudi stradaju umiru tiho i neprimjetno iz dana u dan vec godinama i godinama. Trazis pravdu!! Koju pravdu?
Borba protiv korupcije, naci i kaznit odgovorne...da da ispravno smisljeno! Odgovornost, odgovornost je narativ iz jednog bivseg sitema i misaonog sklopa. Zasto se pravimo ludi na drugoj strani i necemo da priznamo sebi u kojem sistemu zivimo!!
Taj narativ! Kakva odgovornost ako me uhvatis odgovoran sam ako me ne uhvatis ja sam "uspijesan i dobar" poslovan covjek idemo dalje!
To je system koji ordinira kad se skine lazna maska "demokratije prava "and" sloboda" !!!
Kazu car je go! Prica je stara 200 godina a ti ju tek sad konzumiras i vidis svoga cara!
Dobro car, ali otkud je dosao nas goli car i njegova kamarila i ideologija, sigurno iz : Surdulice, Backe Palanke, Uba, Kaludjerice...jel??
Pretvarati se da ne zivis u sistemu koji je zasnovan na principu: Lopovi su samo oni koje uhvate a i onda nisu dok ih ne osude! U sistemu koji nagradjuje i stimulise prevare i uzdize spekulante kao uspjesne i poslovne ljude.
Sve to dolazi na naplatu i na kantar...pitasl li se od kud to sve stvarno dolazi? Smjenit ces vladu, presjednika to je to, to rijesava!! Sve se mijenja...i ja bi to sine i ja!! btw. Kako to da su student, omladina tako pametna i tako vide cisto i moralno neukaljani su a roditelji im tako glupi, neuki tako podmitljivi lako zavodljivi,i zaslepljeni i nista ne vide!!
Dajmo malo pijeteta i ozbiljnosti!!
Ne igrati se sa tragedijom i izgubljenih zivota i sa emocijama njihovi porodica i najblizi! Koristi to za obracune i politiku prljavih poriva i nagona!!
_________________ Jer prijatelje stječemo ne dobro od njih primajući, nego dobro im čineći. Iz govora Perikla poginulim vojnicima.
hoće brale da studenti taraže odgovornost za sve lopovluke i zločine vlasti od 5 oktobra na onamo... što reče ozren,komplikuješ bezze a stvar je toliko prosta
_________________ "Možete biti najbolji forumaš i stručnjak, ali ako niste u sistemu forumske vlasti, sve je to zabluda."
To je tragedija sto su nastradali ti ljudi nema govora treba trazit odgovornost na jednoj strani pa ako idemo dalje i kvalifikovati ovo kao zlocin moze i tako.
Ali onda treba gledat i drugu stranu sta je sa drugom stranom gdje se pravimo ludi kako to studenit nisu vidjeli sve druge stvari koje pogadjaju ljude i gdje ljudi stradaju umiru tiho i neprimjetno iz dana u dan vec godinama i godinama. Trazis pravdu!! Koju pravdu?
Borba protiv korupcije, naci i kaznit odgovorne...da da ispravno smisljeno! Odgovornost, odgovornost je narativ iz jednog bivseg sitema i misaonog sklopa. Zasto se pravimo ludi na drugoj strani i necemo da priznamo sebi u kojem sistemu zivimo!!
Taj narativ! Kakva odgovornost ako me uhvatis odgovoran sam ako me ne uhvatis ja sam "uspijesan i dobar" poslovan covjek idemo dalje!
To je system koji ordinira kad se skine lazna maska "demokratije prava "and" sloboda" !!!
Kazu car je go! Prica je stara 200 godina a ti ju tek sad konzumiras i vidis svoga cara!
Dobro car, ali otkud je dosao nas goli car i njegova kamarila i ideologija, sigurno iz : Surdulice, Backe Palanke, Uba, Kaludjerice...jel??
Pretvarati se da ne zivis u sistemu koji je zasnovan na principu: Lopovi su samo oni koje uhvate a i onda nisu dok ih ne osude! U sistemu koji nagradjuje i stimulise prevare i uzdize spekulante kao uspjesne i poslovne ljude.
Sve to dolazi na naplatu i na kantar...pitasl li se od kud to sve stvarno dolazi? Smjenit ces vladu, presjednika to je to, to rijesava!! Sve se mijenja...i ja bi to sine i ja!! btw. Kako to da su student, omladina tako pametna i tako vide cisto i moralno neukaljani su a roditelji im tako glupi, neuki tako podmitljivi lako zavodljivi,i zaslepljeni i nista ne vide!!
Dajmo malo pijeteta i ozbiljnosti!!
Ne igrati se sa tragedijom i izgubljenih zivota i sa emocijama njihovi porodica i najblizi! Koristi to za obracune i politiku prljavih poriva i nagona!!
Пратећи изјаве озбиљнијих, да кажемо, формираних људи из неке средње класе популације по статусу и годинама, дакле оне најзрелије, најспособније и најплодније, колико сам могао да увидим ово није изговор за обрачун, већ кап која је прелила чашу, која је тргла људе из успаваности. Вучићева подршка су углавном старији људи и нижи слојеви, а Србија је земља старијих и сиромашних... тако да је то немала подршка и показује мањкавости класичне демократије, гдје маса најподложнија манипулацији има огромну моћ у диктирању ствари. Да, "какав народ, таква и власт", то је генерално тачно, али овдје је већ посреди толика злоупотреба власти да се народ још више и то систематски упропаштава. Оно што мени буди оптимизам код ових протеста је што се масовно користе ћирилица и национални симболи, а "опозиција" и разни провокатори добијају практично исту порцију од демонстраната, као и Вучић. Нико није успио да се наметне као неко "лице протеста", или група коловођа.
Јуче. Химна Светом Сави и "Востани, Сербије". Прелијепо. Што реће Љубивоје Ршумовић, "Домовина се брани лепотом". Па, никад тачније није било!
Ово је стварно дирљиво. Не знам за вас, али мене на ивицу суза доводи.
daj uozbilji se......vučić bi možda privatno i digao ruke ali mu ne daju amerikanci i zapad....toliko je uloženo u njega a da ih sad napusti,jes ti zdrav Rivaldinho...da se mene pita to bi trebala biti himna srbije...pjesma koja poziva na dizanje,akciju a ne bože pravde u kojoj se kukumavči i traži zaštita
_________________ "Možete biti najbolji forumaš i stručnjak, ali ako niste u sistemu forumske vlasti, sve je to zabluda."
Hmmm, da li im je toliko bitan? Da li je Srbija uopste toliko bitna i velika? Njemacku su ponovo sveli na bitnost nekog indijanskog rezervata, a da ce se oko Srbije i Vucica neko pocesati po glavi
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu