banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 18:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 545 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2025, 18:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Pa ako nije problem invalidu gurati što je onda problem sposobnom, zdravom čovjeku hodati malo duže? Nego mora zauzeti mjesto koje nije njegovo. Uostalom nekad nemaš gdje stati, ja ću stati i naguziti se bilo gdje, ali invalid ne može s kolicima stati bilo gdje pa da ne može izaći iz auta ili sl. Nisu džaba ta mjesta napravljena za njih i to nije neka preporuka da tu staju samo invalidi nego se to mora poštovati kao semafor i doviđenja.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2025, 19:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako je htjela da stane i priča na telefon, ima ogromni parking u Čajavecu, a odmah nakon raskrsnice slobodnu krajnju desnu traku, pa nek priča do mile volje... ovako je bila sekunda do sudara, a ona nije ni svesna šta je radila.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2025, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Danchi je napisao:
Pa ako nije problem invalidu gurati što je onda problem sposobnom, zdravom čovjeku hodati malo duže? Nego mora zauzeti mjesto koje nije njegovo. Uostalom nekad nemaš gdje stati, ja ću stati i naguziti se bilo gdje, ali invalid ne može s kolicima stati bilo gdje pa da ne može izaći iz auta ili sl. Nisu džaba ta mjesta napravljena za njih i to nije neka preporuka da tu staju samo invalidi nego se to mora poštovati kao semafor i doviđenja.

U pitanju je nekultura/prostakluk našeg naroda.
A onda na to sve dolazi jaka doza kurcobolje i bahatosti.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2025, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Znaci kazna se ne placa...!!?

U kojoj to drzavi se kazna ne placa.... od Bandustana do Kine navedi jednu?
Mozes da pokusas da oboris kaznu ili da ju umanjis to da. Ali da se ne placa onako samo od sebe neb reko!!

Pa jel ti brale čitaš novine/portale?
Koliko imaš slučajeva da uhapse lika koji ima brdo kazni u iznosu od par desetina hiljada KM.
Vozio brzo, vozi godinama neregistrovano vozilo, vozio pijan i nagura na XX,XXXKM vrijednosti u kaznama a i dalje za volanom drogiran i pijan.
Izgleda da smo mi jedina država u kojoj se može nafiljati veliki iznos kazni/prekršaja i tek kad te slučano drotovi zaustave ili se slupa te nije u stanju da izadje i pobjegne sa mjesta prekršaja, onda pišu lokalni portali par dana o osobi i... vozi dalje!!!
Očito je da postoji ogromna rupa u zakonu, neko treba da juri ta potraživanja?
Nešto ne vidim da pišu da je iko od prozivanih za te silne kazne, robijao, oduzeta mu imovina?
Vrlo lako čovjek se zapita, zašto ja da plaćam kazne kada X... Y.... ne plaća i nikom ništa????
Da ne pričamo šta raditi u situaciji kada ti takva osoba pregazi i ubije bližeg člana porodice?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2025, 13:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Da mi hoće ko dati odriješene ruke, a ja bih viljuskar već nabavio

Pa oko UKC, lagano sve i jedan automobil na trotoaru parkiran bih prevrnuo naopačke

Jer je problem još 100 m dalje na novi parking uparkirati

mamicu vam krvavu jebem!!!

Zjapi prazan i to ona prva etaža što izlazi ravno na Južno krilo, a puno sve na trotoarima

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2025, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
To je problem star par decenija i koji se vjerovatno nikada neće riješiti i treba se pomiriti sa tim. I mnogo veći i urbaniji i bolje organizovani gradovi imaju problem sa bolničkim parkingom. Kada bi nam to bio najveći saobraćajni problem, to bi bila pjesma..

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2025, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Pa nije se prije ni moglo rješavati kad nisu imali parkinge dovoljnih kapaciteta. Mislim, moglo se al ne bi bilo ok jer nije bilo parkinfa. Sad kad ima, samo poslati pauka. Imali bi šta raditi mjesec dana, da u grad i ne zalaze.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2025, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:
Pa nije se prije ni moglo rješavati kad nisu imali parkinge dovoljnih kapaciteta. Mislim, moglo se al ne bi bilo ok jer nije bilo parkinfa. Sad kad ima, samo poslati pauka. Imali bi šta raditi mjesec dana, da u grad i ne zalaze.

Zašto slati pauka?
Pošalješ ekipu od 10 parking rendžera, kao što to rade u svakoj normalnoj državi. Ljudi napišu i uslikaju sve one koji su počini prekršaj, bukvalno u roku od 20tak min. jednim udarcem 2 problema riješevaš.
1. Puniš budžet
2. Prevaspitavaš polako nesvijesne vozače. Vrijeme će pokazati pozitivne rezultate.

1 pauk dok pokupi, odveze i vrati se, najmanje 50 nesvijesnih vozača gore na UKC obavi svoje.
Koliko ovi iz pauk službe sebi trpaju u padže. Kod mene na Mejdanu redovno lešinare i jako rijetko da nekog pokupe, uvijek se lako nagode.
XXKM = iznos kazne za nepriposno parkiranje
1 x XXKM = ...
50 x XXKM = ...
Prosta matematika.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2025, 16:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Za te tvoje rendžere bi bilo po cijelom gradu... mada, gore je žarište.
Ja kontam da ovi što parkiraju pored kontenjera odlažu smeće... ja bih ta auta odvozio na otpad.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2025, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Pauk treba da nosi samo auta koja direktno ometaju saobraćaj, blokiraju prolaze i druga auta, svim ostalima se napiše kazna i to je to.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2025, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Karbo je napisao:
Brale001 je napisao:

Mozes da pokusas da oboris kaznu ili da ju umanjis to da. Ali da se ne placa onako samo od sebe neb reko!!

Koliko imaš slučajeva da uhapse lika koji ima brdo kazni u iznosu od par desetina hiljada KM.
Vozio brzo, vozi godinama neregistrovano vozilo, vozio pijan i nagura na XX,XXXKM vrijednosti u kaznama a i dalje za volanom drogiran i pijan.
Izgleda da smo mi jedina država u kojoj se može nafiljati veliki iznos kazni/prekršaja i tek kad te slučano drotovi zaustave ili se slupa te nije u stanju da izadje i pobjegne sa mjesta prekršaja, onda pišu lokalni portali par dana o osobi i... vozi dalje!!!
Nešto ne vidim da pišu da je iko od prozivanih za te silne kazne, robijao, oduzeta mu imovina?
Vrlo lako čovjek se zapita, zašto ja da plaćam kazne kada X... Y.... ne plaća i nikom ništa????
Da ne pričamo šta raditi u situaciji kada ti takva osoba pregazi i ubije bližeg člana porodice?

Slazem se, zakonski to mora da se bolje regulise i sprovede! Nisu samo ovde u pitaju novci, vise je u pitanju sigurnost i bezbjednost gradjana, djece i uposte plebesa.

Iako smo zaostali polako se i ovde kod nas sve digitalizuje, uvezuje u neki jedinstveni recimo sistem.
Drzava uvijek moze da te najde!!

I Al Kapona nisu uhapsili u ono vrijeme u Americi koja je bila malte ne divlji zapad zato sto ih je ubio hrpu vec sto je ostao drzavi duzan...!!

Ne moras ti bilo koju kaznu platit na vrijeme drzavi, neces ne moras ok.... ali ako se nakupi neka zakonska suma i predjes granicu gdje god se poslije pojavis pod imenom i prezimenom i nesto "trazis" od drzave (nove dokumenate, ovjere, potvrde, produzavanja ovog ili onog dokumenta, ovjere ugovora koji se aminuju od drzave i bilo sta sto se placa drzavi) pali se crvena lampica u desnom uglu...ups, kaze ne moze da prodje, nema nista od toga dok ne platis i dug.

Otidji u bilo koju banku pa trazi i dobij kredit onako bez osiguranja da se mogu namirit tj ako neplatis.
Znaci banka je cool, pametna i racionalna a "drzava" glupa mozes ju je..t kako hoce!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Za te tvoje rendžere bi bilo po cijelom gradu... mada, gore je žarište.
Ja kontam da ovi što parkiraju pored kontenjera odlažu smeće... ja bih ta auta odvozio na otpad.

Slika

Kad godinama imaju ova dvojica presmiješnih likova, Šapica rendžeri, mislim da nam je više potreban servis parking rendžera (ako čitaju ovi prepametni iz GU nek i ovu ideju proguraju) ako smiju.
Za početak 5 vozila i u svakom po 2-3 parking rendžera. Samo nek ne glume neku silu kao Beli po Bgd.
Opremiš ih sa malim prenosnim uređajima za izdavanje/štampanje prekršajnih kazni uz sliku prekršaja.
Ubaci u kovertu zajedno sa slikom, stavi ispod prednjeg brisača i ćao.
Ako ne plati u prvih 2-3 sedmice stiže opomena sa određenim procentom povećanja i tako svakih 2 sedmice povećanje.
Objasnio Brale princip ispod.

Brale001 je napisao:
Karbo je napisao:
Brale001 je napisao:

Slazem se, zakonski to mora da se bolje regulise i sprovede! Nisu samo ovde u pitaju novci, vise je u pitanju sigurnost i bezbjednost gradjana, djece i uposte plebesa.

Iako smo zaostali polako se i ovde kod nas sve digitalizuje, uvezuje u neki jedinstveni recimo sistem.
Drzava uvijek moze da te najde!!

I Al Kapona nisu uhapsili u ono vrijeme u Americi koja je bila malte ne divlji zapad zato sto ih je ubio hrpu vec sto je ostao drzavi duzan...!!

Ne moras ti bilo koju kaznu platit na vrijeme drzavi, neces ne moras ok.... ali ako se nakupi neka zakonska suma i predjes granicu gdje god se poslije pojavis pod imenom i prezimenom i nesto "trazis" od drzave (nove dokumenate, ovjere, potvrde, produzavanja ovog ili onog dokumenta, ovjere ugovora koji se aminuju od drzave i bilo sta sto se placa drzavi) pali se crvena lampica u desnom uglu...ups, kaze ne moze da prodje, nema nista od toga dok ne platis i dug.

Otidji u bilo koju banku pa trazi i dobij kredit onako bez osiguranja da se mogu namirit tj ako neplatis.
Znaci banka je cool, pametna i racionalna a "drzava" glupa mozes ju je..t kako hoce!

Upravo kada banke, elektro, mtel i ostali mogu da extremno brzo (nakon ne plaćenih računa; mjesec ili dva maximalno) natjeraju ljude da izmire drugove, zašto nebi mogla i država?!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 12:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
I ja sam prije nekad bio stava protiv parkiranja oko bolnice na trotoaru, ali zaista kada vidiš da i u nekim uređenijim gradovima uređenijih država (provjereno) nema mjesta na parkingu oko bolnice i uz to malo staviš prst na čelo pa kažeš ljudi idu u bolnicu - vjerovatno su bolesni i imaju još 1000 briga oko glave od tog smrdljivog parkinga, onda sam malo olabavio. Okej je, ali mi je daleko veći problem "dasa" u bembuši džipu što će uletati na tranzitu iz trake za pravo u traku za skretanje i tako se neviđeno majmunisati.. Ili ovi kreteni u audioli džipu što će parkirati gdje bi trebali invalidi ili ove patkarice po džipinama što će nasred puta da Da 4 žmigavca da bi gospođa pisala na telefon i slične buržujsko-kurcobolijske akcije.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prenatrpanost i prezasicenost gradova sa automobilima i problem parkinga je jedna strana medalje druga je saobracajna nekultura- bezobrazluk tj primitivizam odvojio bi ovde greske iz neznanja ima i toga.

Nekontrolisana a.k.a (kriminalna) urbanizacija uvodjenje novih navika i lose kopiranje zapada je u vecini slucajeva glavni problem.
Danas skoro svaka kuca ima 2 do tri ili vise auta a gradovi su pravljeni prije 100-150 godina znaci prostorno ili fizicki nema sanse da mogu toliki protok opsluziti a samo se dodaje.

Organizovani, planirani i kontorlisano finansirani dobar javni prevoz moze da rijesi puno toga. Moze se i to kopirat iz gradova gjde to klapa i radi. Ali iduci za onom poznatom nasom izrekom uvezi naseg aerodroma...."Zasto tako nesto napravit to nikom nebi koristilo samo gradjanima" nije potrebno dalje objasnjavat.

I jedno obicno pitanje ako moze neko da mi ogovori ali na nivou 12 godina da razumijem tj bez puno filozofiranja. Pitanje je zasto ljudi koji zive i rade u Banja Luci (ne van grada u okolici) zasto oni moraju da idu na posao autom?
Medjutim ili Ali.
Neko ce reci pa pitaj onog koji zna sve . Ehhh zasto sam ja govorio da na celu grada treba da bude zvijer od menadzera i sposobnosti, zvijer koja zna da grize i kida meso a ne pudla koja se mazi!!

Jedan autobus zamjenjuje 50 auta, da ne govorimo o zagadjenju, troskovima osiguranja, popravkama auta i sl. Na zapadu su izracunali da jedan auto godisnje kosta u Americi 5-6 hiljada sve kad se saberu izdavanja (kredit,osiguranje,gorivo,odrzavanjeJ) mozda ovde manje ali neka bude recimo 2000-3000KM zar te pare nije bolje ulozit na svoj godisnji ili u svoje dijete?

Imaj auto ako ti treba da odes u kupovinu ok. Ako hoces da odes negdje dalje ili na godisnji i sl to je ok, ali u gradu svaki dan za posao a prelazis relaciju 2-5km zar nije malo previse.

I onda kad i imas prazan parking ti zajases na ivicnjak. Pola auta ti je na ulici pola kraj kontejnera za smece. Ako hoces komoditet i da se vozis plati parking i budi kralj a ne ko zadnja susa se guzis po trotoaruna i zavlacis po rupama.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Dodao bih samo momenat kod kazni i rendžera, da kazne idu u procentu od vrijednosti vozila. I da se za početni period iz njih finansiraju ti isti koji pišu kazne. Kako bi imali motiva da ih izdaju uz slike što više, jer bi im bila i veća plata....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno platit rendzere po ucinku kao svuda tj zagarantovana plata i osnova plus bonus ako "prebace" da se podijeli svima! Moze i da se mjenjaju lokacije gdje patroliraju pa i gradovi sa vremena na vrijeme da nebi bilo prepoznam jarana pa stimam.
Slika od tablica, lokacije i papir kazna sve u sistem i odmah vrijeme ti otkucava da platis tj das pare nasem gradu!!!

Nije velicina vozila toliko bitna vec koliko dugo stoji tu gdje nije dozvoljeno. Nekako mi nije ok, ista kazna za 15 min, sat ili cijeli dan jer i cijena parkinga nije isti za 2 sata ili 8 sati ili 24.
Red bi bio da onima koji zasjednu cijeli dan na zabranjeo mjesto veca kazna jer su zauzeli mjesto drugima koji bi mogli da se ucipe i plate kaznu sa to mjesto a nemogu!! :)

Medjutim ili Ali.

Naravno i obavezno svakako kaznjavat po zonama.Zone su zakon!!!

Sami uzi centar, ono top jezgro sto se kaze. Oderi "da te ugrize", malo dalje po gradu popusti daj da disu, zarezi malo vecu kaznu kao "uh ovo zaboli" ali je ok nije drakonija, periferija smanji, umjerena kulturna kazna ono kao za "nemoj vise"!!
A za vrijeme to je malo nezgodno, za sad dok se ne nadje bolje rijesenje za isto mjesto koliko stojis ista kazna od 0-24 sata. Ako je sledeci dan jos tamo sa papirom ili bez nema veze, novi papir za taj dan, pa sakupljaj do mile volje. A grad registruje i puni hard disk lokalno ili claud nema veze imaaaa u bazi podataka mjesta covjece!!

Ako sistem kaze sedam dana isto auto na istom mjestu ili 7dana zaredom po gradu se pojavljuje sa kaznama crvena lampica kod operatera pali se i u zagradi stoji ...."Odvuci i zaplijenit"!! Doce sigurno trazit sa parama!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Puno je cekat 7 dana ili 7 neplacenih kazni.
Tri neplacene kazne su savim dovoljne. Ako nisi platio tri kazne ili ti stoji auto tri dana na zabranjemo mjestu ....busi Misko!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2025, 15:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Koji je đavo biciklistima pa voze po sred ceste?
Ili kroz Borik gdje imaju biciklističke, il idu trotoarom il idu cestom... :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2025, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Apsorvirali smo to davno. Sve goli profić. Zato, počni da voziš i parkiraš po biciklističkoj stazi bez beda i krindža....

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2025, 17:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Jel neko vozio po toj biciklističkoj?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 545 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]