banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2025, 23:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Da, ovog ljeta će se po svemu sudeći odvijati odsudna bitka za Slavjansk i Kramatorsk. Sve predispozicije se lagano stvaraju, najteže je bilo pomaknuti se i probiti Marinku, Avdejevku, Nju- Jork, Ugledar, Selidovo, Kurahovo, Toreck... Rusi su sada na vratima Pokrovska, Časov Jar visi, a cijenim da će se najviše krvi tek proliti na Seversku. Padom ove ukroutvrde, stvoriće se predispozicije za stavljanje posljednjeg dijela DNR pod okupacijom u operativno poluokruženje.

Put je s južne strane, već otvoren ka Kramatorsku, i sada je situacija kudikamo drugačija u odnosu na prije samo godinu dana.

Na kraju, uvijek je zanimljivo vidjeti šta se dešava u nekom gradu nakon oslobođenja. Evo jedne duže reportaže iz Kurahova. Murad Gazdiev je autor. RT.

https://x.com/simpatico771/status/1879213113125556247

P.S. Mali jubilej, 500.stranica.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2025, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
@drug

Šta misliš koliko je realno da se Ukrajinci izbace iz Kurska prije nego dođe do eventualnog sastanka Putina i Trampa ?
Inače, tamo se isto vode žestoke borbe, Ukrajinci su pokušali sa ofanzivom ali su odbačeni te vraćeni u defanzivu. Sve više je na Zapadu histerija da su tu Korejanci, koji su se prema navodima Ukrajinaca pokazali kao dobri borci, odlučni i prije svega "ludi". Čak postoje svjedočenja da kada vide da će biti zarobljeni da se raznesu bombom.
Takođe zanimljiv fanatizam sa njihove strane, navodno su u stanju praviti čeku za dronove tako što jedan vojnik trči i preusmjeri pažnju drona na sebe dok drugi vojnik gađa isti. Totalno ludilo, ali šta očekivati od njih. Naravno ako su ovo uopšte provjerene informacije.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2025, 10:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
:D Ocekivati da će ti se bilo koji Korejanac ako nekim slučajem naleti na ovaj zapis slatko nasmijati

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 00:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
@drug

Šta misliš koliko je realno da se Ukrajinci izbace iz Kurska prije nego dođe do eventualnog sastanka Putina i Trampa ?
Inače, tamo se isto vode žestoke borbe, Ukrajinci su pokušali sa ofanzivom ali su odbačeni te vraćeni u defanzivu.

Iskreno, meni od samog početka nije bila jasna ta ofanziva na Kursku oblast.

Ako se već htio Zelenski držati narativa kojeg je furao od samog početka da je Rusija navodno izvršila agresiju na teritoriju jedne suverene zemlje, ujedno praveći se mutav kao da rat u Ukrajini nije počeo još 2014. godine, i da je upravo on taj koji je istupio iz Minskog sporazuma, jer se bližio trenutak "Oluje" koja je trebala zbrisati sa lica zemlje DNR/LNR, to je ovom ofanzivom potopio, jer je Ukrovermaht armija ojačana Nato instruktorima i naoružanjem Nato pakta, izvršila čistu agresiju na teritoriju jedne suverene zemlje.

Usput taj dio Rusije nije nikako bio obuhvaćen Minskim sporazumom. Tako da je cijela akcija - pun promašaj u političkom smislu. Promašaj je i u vojnom smislu, jer se nije desilo, ono što su britanski i američki generali koji su ga tako lijepo posavjetovali da to uradi. Nije došlo do dislokacije ruskih udarnih snaga iz Donbasa u Kursku oblast, iako je zahvaljujući uspavanosti ruskih pograničnih jedinica, Ukrovermaht armija načinila značajan početni uspjeh. Zauzeto je blizu 1300 km2 teritorije Kurske oblasti u roku od nekoliko dana a blizu 200 000 stanovnika bilo je prinuđeno ići u zbjeg.

Ali, i tu je ono najvažnije ali? Nije se desilo prebacivanje jedinica iz Donbasa na Kursku oblast. Liniju fronta su zaustavile jedinice iz Altaja, Tuve i Jakutije, uz pomoć specijalne jedinice za brzo reagovanje Čečenije "Ahmat" na čelu sa generalom Aptijem Alaudinovim. Na sve to, na taj pravac dodate su jedinice Armije Sjeverne Koreje, kojima je ovo jedinstvena prilika da osjete kako to izgleda realna borba, a sve na osnovu sporazuma dvije države. Ono što gledamo u zadnjih par mjeseci, jeste jedna muška bitka za svaki metar. S jedne strane imamo Nato opremu, najbolje jedinice Ukro vojske, obulčavane u Francuskoj i Velikoj Britaniji ojačane instruktorima iz tih zemalja i pješadijom iz Poljske, a s druge najbolje ruske jedinice iz već pomenutih oblasti. Epilog, teritorija pod okupacijom je u zadnjih 4 mjeseca smanjena na 440 km2, na trećinu, a borbe su iz dana u dan sve žešče.

Ipak, stičem utisak, da Rusima u jednu ruku odgovara da boj u Kurskoj oblasti potraje što duže. Prvi je javno mnjenje u samoj Rusiji, gdje i V.V. Putim sada može pozvati na još veće jedinstvo jer se neprijatelj drznuo da upadne na teritoriju RF, potom međunarodno javno mnjenje jer je i Zelenski potvrdio da voli jurišati na tuđu teritoriju, a treće i najvažnije, da i dalje vuće na ovaj dio fronta ponajbolje Ukro snage kako bi lakše napredovali u Donbasu. I mislim da će Rusi do zadnjih dana pred neke pregovore ratovati u Kurskoj oblasti ( Kurska bitka u poređenju sa Drugim svjetskim ratom ima i svoje simboličko značenje )

Zanimljivo je i da, otkako traju borbe u Kurskoj oblasti, Rusi mnogo brže i sa mnogo manje gubitaka napreduju u Donbasu, od Ugledara, preko Selidova, Nju Jorka, Kurahova i Karlovke do Torecka i Časov Jara. Rusima bi bilo super, da se borbe u Kurskoj oblasti rastegnu, sve do pada Pokrovska. Bar. To je neko moje mišljenje u ovoj cijeloj situaciji, jer treba ipak znati da je rat jedna velika partija šaha, i dobija ju onaj ko povuče pravi potez u odsudnom trenutku, da li je to bio upravo ovaj, pokazaće vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 06:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
To u zadnjim rečenicama podrazumjeva da imaju beskonačne resurse, a pošto ne idu na objavu mobilizacije kao UA, već plaćaju svoje i dovode Koreance, govori da im nije u interesu eskalacija. Iskreno ne vjerujem da će se desiti epska bitka za Slavjansk ovog ljeta. 2026te možda. Vidjećemo i šta će se desiti sa Trampom i EU, hoće li sve troškove prebaciti na njih. Pa samim tim će malo osakatiti Zelenskog i Kijevski režim....

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 07:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A jeste se zalijepili za ta kurska sela i korejance brate slatki...
Iako zapadni mediji potenciraju za Rusiju neku specijalnu bitnost tog dijela oblasti koje su Ukrajinci zaposjeli, ne zaboravite da je po Rusiji na primjer kompletan Herson Rusija.

Kao i dijelovi drugih oblasti.

Ne vidim kako ukrajinsko drzanje te teritorije im daje bitniju poziciju za pregovore. Sam grad Herson vrijedi vise nego sva ta sela.

Sto se Korejenaca tice ili ih nema ili ne ginu u razmjerama kao sto citate po Indexu i Nezavisnim i drugim londonskim medijima. Ako oni toliko ne ginu, onda jos manje po ginu Rusi. A to znaci da rat moze jos duuugo da potraje.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 08:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
drug je napisao:
Ali, i tu je ono najvažnije ali? Nije se desilo prebacivanje jedinica iz Donbasa na Kursku oblast. Liniju fronta su zaustavile jedinice iz Altaja, Tuve i Jakutije, uz pomoć specijalne jedinice za brzo reagovanje Čečenije "Ahmat" na čelu sa generalom Aptijem Alaudinovim. Na sve to, na taj pravac dodate su jedinice Armije Sjeverne Koreje, kojima je ovo jedinstvena prilika da osjete kako to izgleda realna borba, a sve na osnovu sporazuma dvije države. Ono što gledamo u zadnjih par mjeseci, jeste jedna muška bitka za svaki metar. S jedne strane imamo Nato opremu, najbolje jedinice Ukro vojske, obulčavane u Francuskoj i Velikoj Britaniji ojačane instruktorima iz tih zemalja i pješadijom iz Poljske, a s druge najbolje ruske jedinice iz već pomenutih oblasti. Epilog, teritorija pod okupacijom je u zadnjih 4 mjeseca smanjena na 440 km2, na trećinu, a borbe su iz dana u dan sve žešče.

Ipak, stičem utisak, da Rusima u jednu ruku odgovara da boj u Kurskoj oblasti potraje što duže. Prvi je javno mnjenje u samoj Rusiji, gdje i V.V. Putim sada može pozvati na još veće jedinstvo jer se neprijatelj drznuo da upadne na teritoriju RF, potom međunarodno javno mnjenje jer je i Zelenski potvrdio da voli jurišati na tuđu teritoriju, a treće i najvažnije, da i dalje vuće na ovaj dio fronta ponajbolje Ukro snage kako bi lakše napredovali u Donbasu. I mislim da će Rusi do zadnjih dana pred neke pregovore ratovati u Kurskoj oblasti ( Kurska bitka u poređenju sa Drugim svjetskim ratom ima i svoje simboličko značenje )

Zanimljivo je i da, otkako traju borbe u Kurskoj oblasti, Rusi mnogo brže i sa mnogo manje gubitaka napreduju u Donbasu, od Ugledara, preko Selidova, Nju Jorka, Kurahova i Karlovke do Torecka i Časov Jara. Rusima bi bilo super, da se borbe u Kurskoj oblasti rastegnu, sve do pada Pokrovska. Bar. To je neko moje mišljenje u ovoj cijeloj situaciji, jer treba ipak znati da je rat jedna velika partija šaha, i dobija ju onaj ko povuče pravi potez u odsudnom trenutku, da li je to bio upravo ovaj, pokazaće vrijeme.

E pa baš to, slažem se sa ovim izlaganjem, od početka mi je smrduckala reakcija sa ruske strane i i dalje mislim da je smišljeno dopušten taj prodor. Jer šta se od istog dobilo, realno ništa osim možda nekih potencijalnih mogućnosti u budućim pregovorima (koji će biti ko zna kad) i naravno Zapadni PR koji Ruse uopšte ne zanima. A čini se da su Rusi bar za sada mnogo više dobili od toga. Realno, da su recimo došli do Kurska ili nešto slično, zauzeli elektranu, moglo bi se reći da postoji neki strateški uspjeh, ovako, uzeo si pogranična sela i Sudžu koja realno nema neku vrijednost. Pri tome sa ruske strane opet si dobio mjesto za mljevene mesa, jer ove povampirene budale Zelenko i ekipa su spremni slati mladića i mladića samo da eto to ne ispadne kao neuspjeh. A Rusi onda samo poklapaju. I tako u krug, tako je bilo i u Bahmutu, tako je bilo i u Krasnom Limanu i slično.

Mislim da je njima glavni cilj bio vika i galama i da se opet pokuša destabilizovati Rusija iznutra, što im evo već 2-3 put nije uspjelo. To im je cilj i sa ovim terorističkim aktima i slično, ali je izgleda ruski narod shvatio protiv kakvog đavola se bori.

Nešto što sam upratio, ta "elitna" jedinica iz Francuske se i nije baš proslavila, dosta dezerterterstva i uopšteno su svjedočenja da se nisu nešto pretjerano pokazali. Pitanje je samo koliko još elitnih ima u Ukrajini, s obzirom da se sve više bliži mobilizacija jedva punoljetnih mladića, jadni bili.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2025, 09:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sjajna priča Patrika Lankastera, snimljena prilikom lansiranja Supercam drona. Vrijedi pogledati:

https://www.youtube.com/watch?v=pRuoVVAg9rw

Citiraj:

Улога дрона „Суперкам“.

Суперкам није само дрон; то је кључно оруђе у савременом ратовању. Његова улога сеже даље од извиђања, пружајући обавештајне податке у реалном времену који усмеравају артиљеријске ударе. Међутим, постављање ових дронова је игра са високим улозима.

„Ако нас Украјинци открију, могу покренути удар ХИМАРС-а у року од пет до седам минута“, објаснио је вођа тима. Он је приметио да ова опасност захтева брзе покрете и сталне промене положаја да не би постали стационарна мета.

Упркос овим ризицима, Суперкам пружа критичне информације. Његова способност да прати кретање непријатеља и преноси податке омогућава руским снагама да задрже контролу над одређеним подручјима.

Руска беспилотна летелица (УАВ) Суперкам С250 је једна од најбољих беспилотних летелица у класи по тактичко-техничким карактеристикама. Летелица може да лети до 3 сата у неповољним временским условима и да обавља квалитетан видео надзор, што значајно побољшава квалитет рада, било да се ради о праћењу, мапирању или обезбеђењу објеката и откривању неовлашћених активности. Карактеристична карактеристика Суперкам С250 је широк спектар носивости са различитим могућностима комбиновања.

Под ватром и у покрету

Само лансирање је било напето, али успешно. Након што је решио техничку грешку у систему летења дрона, тим је успео да пребаци Суперкам у ваздух. Док се уздизао у небо, пружао је живу везу контролном центру где су га пилоти маневрисали изнад подручја под контролом Украјине.

Када је дрон био у функцији, тим је брзо напустио место лансирања како би избегао откривање и одмазду.

„Ово је опасна ситуација, али то је део посла“, приметио је један војник. Неопходност прилагодљивости и брзине била је очигледна док је тим демонстрирао сложеност операција дронова у активним борбеним зонама.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2025, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lijep prilog. Ali sadržaj passe. Običan izvidnički dron. U trećoj godini rata, nemati takve dronove je za kapitulaciju....

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2025, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A brat bratu gomila ovog posla se moze odraditi u debeloj pozadini tako da samo zaposjedanje i boravak na polozaju ne budu duzi od 2-3 minute koliko je potrebno za kalibraciju i lansiranje. Ovi doslovno kampuju. I cemu nepotrebno demontiranje opreme na polozaju, a prozor do poklapanja je oko 5 min. A jbt.
Nesto mi ne stima. Doduse, do sada smo vidjeli gomile cudnih stvari pa...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2025, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Npr. Postrojavanje jedinice u dometu artiljerije....

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2025, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
The_new_Statesman je napisao:
A brat bratu gomila ovog posla se moze odraditi u debeloj pozadini tako da samo zaposjedanje i boravak na polozaju ne budu duzi od 2-3 minute koliko je potrebno za kalibraciju i lansiranje. Ovi doslovno kampuju. I cemu nepotrebno demontiranje opreme na polozaju, a prozor do poklapanja je oko 5 min. A jbt.

Najveća mi je enigma kada likovi koji nisu u vojnoj struci, niti imaju blage veze sa ratom i načinom ratovanja.
Još pride nikada nisu imali prilike da budu u ratu ,pa se nađu stručni da komentarišu kako ruska vojska nešto pogrešno radi.
Kad baciš pogled na Klix forum i tema Ukrajina, kakvi su to vojni "stručnjaci".
Ukrajincima ja dovoljno da odu na forum i prelistaju postove i garantovano pobjeđuju. 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2025, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidite ovog civilnog bezobraznika sto se raspojasao:

https://www.mycity-military.com/Korisnik/Denaya/

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2025, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Znaš ga?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2025, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitas se da li smo skupa pustali dronove u SRO?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2025, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
krajo je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Najveća mi je enigma kada likovi koji nisu u vojnoj struci, niti imaju blage veze sa ratom i načinom ratovanja.
Još pride nikada nisu imali prilike da budu u ratu ,pa se nađu stručni da komentarišu kako ruska vojska nešto pogrešno radi.
Kad baciš pogled na Klix forum i tema Ukrajina, kakvi su to vojni "stručnjaci".
Ukrajincima ja dovoljno da odu na forum i prelistaju postove i garantovano pobjeđuju. 8)

Што, па то је бар безопасно кад ми паламудимо. Мени је већа енигма како су најједнакији другови са све војним титулама, у Кремљу тамо 60-их, 70-их кад је са доласком вођених ракета већ постало јасно да није питање да ли ће тенк бити пробијен, него кад, мислили да има смисла пројектовати нове тенкове са муницијом у куполи... а инжењери тј. А. Морозов (конструктор Т-64 и један од конс. Т-34) су предлагали рјешење слично Армати, једно 50 година прије Армате, познато као Т-74, али мајти СССР није имао степен развоја индустрије, поготово прецизних компоненти, да то масовно производи, па су се одлучили да наставе са мртвачким ковчезима. Људи има увијек... могли су бар као сад на Т-90М пребацити муницију из куполе да буде иза, пошто она чешће прави проблем него она у аутоматском пуњачу, али болио их ћошак да се и толико исцимају. Уосталом Т-72 је и започео своју "каријеру" као "дај шта даш" јефтинија алтернатива Т-64, тј. боље речено обогаљена, чак и без ласера, о стабилизацији топа да се не прича...

Жале се Украјинци на сјевернокорејске "Коксане", кажу, не требају ФАБ-овке уопште, колико ови туку. И то на Лиманском правцу, не на Курском.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Kako je ono Tramp prico u roku 24 sata ce zaustavit Ukrajinu. :D

Nece mu dozvolit opet i otezat ce kao i prosli put da se sastane sa Putinom. Sastanak Trampa i Putina ne dolazi u obzir za sada do daljnjeg!!

To bi bilo veliko narusavanje planova i preokret koji duboka drzava nece dozvolit. Psiholoski i propagandni utisak bi bio vrlo vrlo negativan za zapada toliko su ulozili u to tako da do toga nece skoro doci.
Mozda grijesim ali sam veliki skeptik. Ovaj novi narativ Trampov: kako treba Rusija i Ukrajina da naprave dil su za malu djecu. Ne ratuje Rusija i Ukrajina.Ratuju u Ukrajini Rusija i Amerika tj NATO tj zapadni neolibaralni svijet.

Rat ima da ide dalje...to je Trampu receno kad je pripusten ponovo za presjednika.

Rat u Ukrajini se moze zaustavit samo ako se otvori novi rat toga razmjera ili veceg inace ....kolaps!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2025, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Rat ima da ide dalje...

Rat u Ukrajini se moze zaustavit samo ako se otvori novi rat toga razmjera ili veceg inace ....kolaps!!

И боље. На неки начин ружно рећи, због свих људи који гину тамо, али рат који сад стаје, мислим да не рјешава ништа дугорочно и тек би то могло довести до милионских изгибија и катастрофалних посљедица. Русија мора узети толико од Украјине да они најрадикалнији што остану, буду једна полубитна земљица. Харков, Запорожје... а Одеса би била комплетан пакет, али чисто сумњам да би Запад дозволио одсијецање остатка Украјине од мора. Франзуци су, рецимо баш запели за Одесу, кажу, ни под разно.
Друга ствар, негативни тектонски покрети у европским економијама, прије свега њемачкој, су тек почели да се дешавају и вјерујем да ће Руси бити стрпљиви и чекати исход тога, тј. појаву неке заиста осјетне кризе која би могла значајно утицати на помоћ Украјини и довести чак и до колапса споља финансираног државно-војног апарата Зеленског.

Јуче је изашла у том погледу веооома занимљива вијест:

https://newsukraine.rbc.ua/news/us-susp ... 57181.html
Citiraj:
One current State Department official and two former Biden administration officials, speaking anonymously, said the pause appears likely to halt assistance to key allies, including Ukraine, Jordan, and Taiwan.

...

Meanwhile, Voice of America correspondent Ostap Yarysh shared on social media platform X that the Pentagon denied any suspension of military support for Ukraine.

"I’m not sure what POLITICO means. I suspect it might refer to the FMF program, but the funds allocated for Ukraine’s support have long been spent," he wrote.

Трговац је стигао у овални офис. Трговина и цјењкање почиње.

Моји 5 пара (од оних старих динара, пријератних) - Трамп и људи око њега су налетили на пар чланака занимљиве историје, схватили да су Руси луди и да неће одустати ни по коју цијену, да ће рат кад-тад завршити или поразом Украјине и несагледивим привредно-политичким посљедицама економског распада Европе које би могла да искористи прије свега Кина, или Трећим Свјетским ратом којим губе сви осим шачице ционистичких лудака. Уз то губе тло под ногама и у Африци и тамошњим ресурсима гдје су и Русија и Кина ем све присутнији, ем прихваћенији него запад...
Зато су донијели одлуку да испоштују Русију за Украјину (наравно, што мање Руси добију, то боље, зато ће и ићи притисци, трговина, цјенкање, одређен наставак помоћи Украјини итд), а они ће ићи агресивно да потпуно ставе шапу на свој дио свијета (Канада, Гренланд, Панама) и да чак одређеном врстом изолације, покушају ставити развој распојасане Кину под контролу.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2025, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Русија је против замрзавања украјинског сукоба, искористиће је Запад за наоружавање Кијева и покушај освете, – Министарство спољних послова Русије

▪️Ако Сједињене Државе под Трампом буду водиле рачуна о интересима Русије, дијалог Москве и Вашингтона ће се постепено обнављати, ако не, „све ће остати како јесте“, рекао је Лавров.
▪️ Трампов повратак у Белу кућу озбиљно мења политички пејзаж, али се не могу очекивати драматичне промене;
▪️ Русија нема илузија о Трамповој администрацији и неће се „заваравати“ новим председником, он је по санкцијама надмашио своје претходнике;
▪️ Руска Федерација сматра „похвалном“ Трампову жељу да успостави директну комуникацију са Москвом;
▪️ Лицемјерна и провокативна политика НАТО-а доводи до повећања степена ескалације и повећава ризик од директног сукоба између Русије и алијансе;
▪️ Русија не сматра Италију могућим учесником у мировном процесу у Украјини, ако Рим жели да допринесе, нека престане да наоружава Кијев.

https://t.me/debeljaca1vrs/33100

Толико о томе. Иде рат пуним гасом и даље. Сад очекујем не престанак помоћи, већ и да Трамп дода гас, појача војну помоћ, па да види докле може ићи и може ли добити неког новог простора и повољнију позицију за преговоре, ако Руси на то не одговоре мобилизацијом (коју пар мјесеци "к'о успут" спомињу као непотребну, на "случајна" питања новинара) и потпуним јуришем свим што имају, па шта кошта, да кошта.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2025, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
...ако Руси на то не одговоре мобилизацијом (коју пар мјесеци "к'о успут" спомињу као непотребну, на "случајна" питања новинара) и потпуним јуришем свим што имају, па шта кошта, да кошта.

To su trebali od prvog dana, pun gas, daj sve i udri da svi vide da se ne zajebavaju. A ne ovako kao poker....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]