banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2012, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Najozbiljnija stvar u RS-u je urediti unutrasnje probleme + spoljni saveznici od toga zavisi njen dugorocni opstanak a sa njom i opstanak srpskog naroda u bosni...u federaciji vlada velika mrznja prema svemu sta nije muslimanako a podrzava se od vladajuce sda + islamske zajednice + islamskih zemalja a djecu od malena uce mrziti srbe i hrvate i to opasno mrziti..... sad uvode jedan novi termin sto sam primjetio da sve vise kroz medije uvode termin bosanac umjesto bosnjak polako ali sigurni opet mjenjaju ime svoje "nacije"

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2012, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Bosanac i Bošnjak ne mogu nikada biti sinonimi! To su dva potpuno odvojena pojma.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2012, 21:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Bice to sve dobro, vrijeme lijeci sve rane pa i mrznju.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
LemiGO je napisao:
Bice to sve dobro, vrijeme lijeci sve rane pa i mrznju.

Lijeci ako drustvo i drzava rade na pomirenju ovdje je obrnut slucaj
nikom nije u interesu nikakvo pomirenje naroda....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tako je BiH klizila u krvavi 3,5 godišnji građanski rat.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jedna za ljubljenog druga Tita...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jBxHQ0DT7ns[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2013, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BIVŠI AGENT ROBERT BAER TVRDI: Milošević, Tuđman i Izetbegović bili na platnoj listi CIA-e!
Srijeda | 07.08.2013.
Robert Baer, bivši agent CIA, u intervjuu za portal Novi svjetski poredak tvrdi da su među plaćenicima CIA, između, ostalih bili i Stipe Mesić, Slobodan Milošević, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman

dayton

Robert Baer, bivši agent CIA, u intervjuu za portal Novi svjetski poredak tvrdi da su među plaćenicima CIA, između, ostalih bili i Stipe Mesić, Slobodan Milošević, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

Baer je autor mnogih djela u kojima je odao tajne podatke o CIA i o administraciji Bila Klintona i Georga Busha, bivših predsjednika SAD. Zbog ovoga je nekoliko puta bio privođen i zadržavan u pritvoru, a njegov prijatelj Mit Vaspur, koji mu je odao pojedine informacije o CIA, nađen je ubijen u hotelskoj sobi.

Robert Baer je radio kao tajni aget CIA od 1991. godine do 1994. na Bliskom Istoku. U nekoliko dokumentaraca na televiziji "Nacionalna geografija" optužio je američku Vladu da ratuje iz skrivenih motiva, kako bi se domogla nafte.

On je za portal Novi svjetski poredak u Kanadi dao intervju u kome je izjavio da su Stipe Mesić, Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović bili agenti CIA. Tema intervjua je bila pozadina rata u bivšoj Jugoslaviji, devedesetih godina.

Kako je rekao, u Sarajevu se tada našao sa zadatkom da pripazi na srpske teroriste.

"Dati su nam spisi da grupa po imenu 'Vrhovna Srbija' planira da izvede bombaške napade na ključne zgrade u Sarajevu, zbog želje da Bosna izađe iz tadašnje Jugoslavije", rekao je Ber.

Međutim, kako on tvrdi, takva grupa nikad nije postojala.

"I nas je centrala prevarila. Imali smo zadatak da upozoravamo i širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno - punili smo im glavu da će Srbi napasti. U početku smo i mi prihvatili priču, ali poslije smo se malo zapitali", objasnio je Robert.

Nakon dvije nedjelje u Sarajevu, Robertu Beru je dodijeljen drugi zadatak, u Sloveniji. Kako je objasnio, agentima su date velike količine novca kako bi finansirali nevladine organizacije i raspirivali mržnju prema poitičarima.

"Propaganda je imala za cilj da zavadi države i da se one odvoje od matične Jugoslavije. Morali smo da izaberemo žrtveno jagnje koje bi bilo krivo za sve. Nekog ko bi bio odgovoran za rat i nasilje. Srbija je odabrana jer je na neki način bila nasljednica Jugoslavije", otkriva Ber.

On je rekao da su političari iz bivše Jugoslavije takođe bili plaćeni od CIA, a među njima je naveo imena Stipe Mesića, Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića i Alije Izetbegovića, kao i mnoge savjetnike i članove Vlade, novinare, generale...

Jedno vrijeme je plaćen bio i Radovan Karadžić ali je prestao da uzima pomoć kad je shvatio da će biti žrtvovan i optužen za zločine u BiH.

Ber je objasnio i da su pojedini agenti CIA bili zaduženi i za pisanje izjava koje su naknadno čitali spikeri na vijestima.

"Naravno, spikeri nisu ništa znali, oni su to dobili od svog šefa, a on od svog, koji je bio naš čovjek. Postojao je jedan zadatak za sve, a to je da se kroz televiziju širi mržnja, nacionalizam i ističu razlike među ljudima", navodi bivši agent CIA.

Robert Ber se 1992. vratio u Sarajevo, gdje je, kako kaže, bio svjedok prevari u Bosni, zvanoj Srebrenica. Genocid u Sreberenici Robert Ber je opisao kao politički marketing.

On je ljudima koji su preživjeli rat poručio da zaborave prošlost jer je lažna i iscenirana. Na molbu novinara da ocijeni sadašnju situaciju, odgovorio je da bi srpski narod trebalo sam da prosudi da li da i dalje živi u zabludi.

(6yka/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/a

Eto kako je počeo rat.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2013, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rat je počeo onako kako su nam novinarske bitange početkom devedesetih servirale.Od tad do sada ništa se nije promjenilo,bitange su ostale bitange a narodu ostaje samo da pljuje ili liže.
U originalnom tekstu nigdje se ne pominje ime Miloševića.Ako ima neko ko bolje vlada engleskim jezikom od mene možda će naći još po nešto što su "novinari prevodioci" izbacili ili dopunili.
http://www.ebritic.com/?p=213256

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
"Imali smo zadatak da upozoravamo i da širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno punili smo im glavu da će Srbi da napadnu.

U početku smo i mi prihvatili priču, ali posle smo se malo zapitali. Zašto dižemo paniku kad ta grupa oligledno ni ne postoji”? kompletan preveden intervju

http://getosrbija.wordpress.com/2012/10 ... goslaviji/

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
'nači nema onog, bio Srbin, 'rvat, ili bošnjak, da ne kaže "to je sve amerika iscenirala, nama je bilo dobro ovo-ono, mi smo pod naletima kopita zla pali od strane Zapada"....ali i dalje mrze ove druge, u fazonu, to su mrski ćetnici/ustaše/balije, bez obzira to su minut ranije tvrdili da je sve iscenirano...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2013, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

djontra nema i ne trazim opravdanje za nas, ali definitivno je Zapad pogurao ovu lavinu, ocigledno ne samo verbalno i deklarativno vec novcano, a to ih cini saucesnicima,

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2024, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Nije, bolan, psihopata nego psihijatar", unosi se Aci u lice Hilmija Jerković, star i bolestan komšija, operisan od karcinoma, inače donedavno jedan od najvatrenijih članova stranke Jugoslovena. Poziva me Hilmija da izađemo iz podruma i popušimo po cigaretu. Primiče mi se, nekako prisan, hoće nešto poverljivo da kaže: "E, moj dobri komšija, ne bih htio da poginem ili umrem, a da to nikome ne ispričam. Onaj Fadl, što ima svoju vojnu jedinicu i što se uselio u prostorije na uglu naše zgrade, moj je sestrić, ali daleko mu kuća od moje. Razbojnik je, i bio i ostaće, lopov i kriminalac kakvih je malo u gradu. Do sada se dovoljno napljačkao da ne mora da misli šta će biti sa njima ako ga metak ne pogodi. On je u nekoj velikoj igri: izvršava naređenja kad treba pucati, a nikoga ne pita kad treba pljačkati. U njegovim prostorijama sam čuo da su "Zelene beretke" bile riješile da svom vrhovnom komandantu, po njegovom povratku iz Lisabona, uruče poklon - oslobođen glavni grad od jugoslovenske vojske. Zato su u nedelju napale odavno opkoljene kasarne i komandu na Bistriku. Da bi odbranili kasarne i spasili vojsku od masakra koji im je pripreman, sa položaja oko grada počela je urnebesna paljba.

Citiraj:
Kriminalci su uspjeli da zarobe generala Milutina Kukanjca, pa jugoslovenskoj vojsci i nije preostalo drugo nego da na aerodromu zadrže Aliju Izetbegovića i zamijene ga za generala Kukanjca. E, nije ni to išlo lako. S jedne strane predsjednik države, a s druge samo general vojske koja je u rasulu! Posredovanjem generala Mekenzija i Ujedinjenih nacija dogovoreno je da iz grada iziđe čitava komanda sa opremom, a u isto vrijeme da predsjednik Izetbegović bezbjedno stigne na svoje odredište. Ovakvi kao moj Fadil, kojima je jedino stalo do pljačke, presreli su kolonu u Dobrovoljačkoj ulici, pobili pukovnike misleći da će u vozilima naći novac i druge vrijednosti..." Ko zna koliko bi, i šta, još ispričao moj komšija da negde blizu nije udarila granata, potresla se zgrada, a zacvilela stakla, pa sam naglo otišao u svoj stan. Uključio sam televizor, što u poslednje vreme retko činim, i postao još više potišten i izgubljen, slušajući one na televiziji kako viču. A dobro kaže naš narod - ko ima šta da kaže, nema potrebe da viče. Argumenti su uvek glasniji od ljudi. (Nastaviće se)

https://www.glassrpske.com/lat/zabava/j ... ska-4/4039

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]