banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2533 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 127  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Formula 1
PostPoslato: 31 Okt 2024, 11:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2024, 11:59
RB mijenja neke dijelove Maxovog motora, tako da će biti sigurno pomjeren na startu samo se još ne zna da li 5 ili 10 mjesta.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Ne cudi me, Interlagos je staza na kojoj su prestizanja mnogo lakša nego na preostale 3 staze.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 12:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Eno Josov sin, kuka kako je Johny Herbert sudija :D Kaze da ima pogresno drzavljanstvo, aludirajuci na to sto nije kao Britanac. Nisu dzaba zadnjih dana bile one izjave bivsih F1 šampiona, da nije u stanju odvesti cistu trku ako se bori sa nekim. Ako napravi sranje, 100% ce biti zestoko sankcionisan. Ne kontam ga nikako, vodi toliko bodova, pa odvezi cistu trku, cemu kuknjava...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 16:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
F1 pati od british biasa od kad je svijeta i vijeka...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 16:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovaj sprint je bio u nivou Abu Dabija 2021. sto se odluka sudija tice. Par krugova su drzali zute zastave, i cim su Oskar i Lando zamjenili mjesta aktivirali su VSC kad je Pistari bio pod prijetnjom da izgubi P2. I onda su cekali poslednji moguci trenutak da opet ugase VSC.

Ferrari mora poraditi ako misle da se bore za podijum sutra. Max je opet pokazao koliko izvlaci iz automobila koje ne bi trebalo uopste da se bori sa McLaren-om. I ova trka pokazuje kako izgleda kada se za poziciju bore dva vozaca koja znaju sta rade - Leclerc i Max, u odnosu na Norris-a.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 18:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U Abu Dabiju 2021 su prekrsena pravila, da bi Maks postao sampion. Hamilton (Britanac) ih ubio na trci, ovi ga skarali u zadnjem krugu. To je situacija koja se nije desila u istoriji Formule 1. Sta ima slicno u ovoj Sprint trci? Da li su prekrsena neka pravila i koja? Gdje je bio British bias? Britanci jesu smecari kao narod, ali nemaju bas toliki uticaj u zadnjih 20 godina.

Drugo kako mislis los bolid? Koliko pobjeda on ima ove sezone sa tim istim bolidom, a koliki pojedinacno ostali vozaci? Drugo je to sto je Perez u nekom svom svijetu, vjerovatno frustriran sto nije mogao pobjediti i kada je bio konkurentan, zbog timskih odredbi u RBR od pocetka pa do kraja. On je jednostavno u nekom trenutku izgubio motivaciju. Perez nije bio toliko loš vozač.

Trece, poredis borbu koja nije bitna u borbi za šampionsku titulu vozača. Verstapen vs Norris tu se ceka obracun u trci. I tu se čekaju prljavi potezi.

Ajmo McLaren :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 19:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Gdje je british bias? Pa dva kruga samo žute zastave, i kad su zamjenili pozicije - onda VSC. Što se tiče kazne, ako mjerenja tako kažu - zaslužio je.
A Norris... žalosno je bilo slušati ga kako cvili na radio da ga pusti.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 21:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mr.Speed je napisao:
U Abu Dabiju 2021 su prekrsena pravila, da bi Maks postao sampion. Hamilton (Britanac) ih ubio na trci, ovi ga skarali u zadnjem krugu. To je situacija koja se nije desila u istoriji Formule 1. Sta ima slicno u ovoj Sprint trci? Da li su prekrsena neka pravila i koja? Gdje je bio British bias? Britanci jesu smecari kao narod, ali nemaju bas toliki uticaj u zadnjih 20 godina.

Drugo kako mislis los bolid? Koliko pobjeda on ima ove sezone sa tim istim bolidom, a koliki pojedinacno ostali vozaci? Drugo je to sto je Perez u nekom svom svijetu, vjerovatno frustriran sto nije mogao pobjediti i kada je bio konkurentan, zbog timskih odredbi u RBR od pocetka pa do kraja. On je jednostavno u nekom trenutku izgubio motivaciju. Perez nije bio toliko loš vozač.

Trece, poredis borbu koja nije bitna u borbi za šampionsku titulu vozača. Verstapen vs Norris tu se ceka obracun u trci. I tu se čekaju prljavi potezi.

Ajmo McLaren :D

Ja za Ferrari navijam tj Leclerc-a, nemam konja u ovoj trci ali ti se ili pravis lud ili pojma nemas o cemu pises. Izmisljas neke statistike i kako su Senna i Sumaher ostajali nocu uz mehanicare kao argument neke velicine.

Pravilo koje je prekrseno je to da ukoliko vozac stoji pored staze, i u riziku je da bude povrijedjen izletanjem drugog vozaca, mora se aktivirati VSC. Prije 2014. i smrti Bianchi-a bile su samo duple zute dok ne izadje sigurnosno auto a sada se odmah treba paliti VSC. Par krugova su vozili pored njega, i cekali da Norris i Piastri zamjene mjesta. Cim se to desilo i Max je presao u napad, upalili su VSC. I onda su cekali do poslednje prilike tj da prodju poslednju zonu za prestizanje da deaktiviraju VSC. Max jeste prekrsio deltu, i dobio 5 sekundi kaznju zasluzeno ali nemoj se praviti lud da je ovo slucajno ovako uradjeno.

Za ovaj komentar od bolidu tek nemam komentar. Kao da su performanse staticne i ne mijenjaju se prilikom svakog upgrade-a. Logan Sargeant je vise puta bio u kvalifikacijama ispred Perez-a nego sto je bio ispred timskog kolege Albona. Perez se danas borio sa Liam Lawson-om dok je Max bio na korak da prestigne najbrzi auto vec duze od pola sezone. Kad mi ovako krenu o motivima da pisu, eto nije motiviran da vozi bolje, samo dobija desetine miliona dolara. Ili je panj koji treba da leti iz F1 ili je Max najbolji vozac svih vremena koji izvlaci 110% iz Red Bull-a, jer je razlika izmedju njih 212 bodova. Pa ni Alonso nije unistio toliko Massu kada su bili u Ferariju.

Pogledaj borbu 2022 kada su Leclerc i Max bili kandidati za titulu. Identicna je prica bila.

Sve u svemu, znam da Norris nece biti sampion jer sa ovakvom voznjom nema sanse da pobjedi sve 4 preostale trke. Kvalifikacije su inace odgodjenje za sutra ujutro po lokalnom vremenu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 21:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2024, 22:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kvalifikacije sutra u 11:30, trka u 16:30.

https://www.fia.com/sites/default/files ... etable.pdf

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 14:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kakve kvalifikacije. Norris No1, konkurencija na zacelju :) Cekamo trku.

@lemi_93
Nema potrebe vise da diskutujemo oko tih stvari. Ja mislim da ti jako kratko pratis F1 i nisi gledao F1 ranije, vadis podatke iskljucivo sa interneta. Ja za Schumachera nikada nisam navijao, ali znam kako je on vozio i koliko je kompletan vozac bio. Kako znam? Tako što poznajem licno covjeka koji je bio sa njim, svaki njegov GP u Ferrariju. Kao i desavanja izvan GP-a. Konkretno njegovu ukljucenost u razvoj bolida. Covjek se zove Miodrag Kotur i bio je sef logistike u Ferrariju, a inace je iz Kozarske Dubice. Isto tako poznajem licno Denisa Miskovica, koji je sa nasih prostora i koji je bio glavni covjek Westa u saradnji sa McLarenom. Ja sam bio urednik prvog automotosport portala Grandprix.co.yu i nakon toga Pungas.com. Imao Press access kod svih F1 timova. Sjedio sam u svim bolidima F1 i slikao se, a McLaren Mercedes cak i vozio u Njemackoj naravno sa limitom brzine, na desavanju koje se zvalo West Race Day. Slikao se sa jako mnogo F1 vozaca, sto na stazama, a sa nekim poput Mike Hakkinena sam sjedio i razgovarao u Zagrebu, ispred jednog portala citav sat sa svojim kolegama. Ali eto ja pojma nemam...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 14:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2024, 11:59
Kakav kurac od kvalifikacija, nedosljednost je trenutno najveći problem ovog sporta.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 14:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Mr.Speed je napisao:
Kakve kvalifikacije. Norris No1, konkurencija na zacelju :) Cekamo trku.

@lemi_93
Nema potrebe vise da diskutujemo oko tih stvari. Ja mislim da ti jako kratko pratis F1 i nisi gledao F1 ranije, vadis podatke iskljucivo sa interneta. Ja za Schumachera nikada nisam navijao, ali znam kako je on vozio i koliko je kompletan vozac bio. Kako znam? Tako što poznajem licno covjeka koji je bio sa njim, svaki njegov GP u Ferrariju. Kao i desavanja izvan GP-a. Konkretno njegovu ukljucenost u razvoj bolida. Covjek se zove Miodrag Kotur i bio je sef logistike u Ferrariju, a inace je iz Kozarske Dubice. Isto tako poznajem licno Denisa Miskovica, koji je sa nasih prostora i koji je bio glavni covjek Westa u saradnji sa McLarenom. Ja sam bio urednik prvog automotosport portala Grandprix.co.yu i nakon toga Pungas.com. Imao Press access kod svih F1 timova. Sjedio sam u svim bolidima F1 i slikao se, a McLaren Mercedes cak i vozio u Njemackoj naravno sa limitom brzine, na desavanju koje se zvalo West Race Day. Slikao se sa jako mnogo F1 vozaca, sto na stazama, a sa nekim poput Mike Hakkinena sam sjedio i razgovarao u Zagrebu, ispred jednog portala citav sat sa svojim kolegama. Ali eto ja pojma nemam...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 17:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zasto Safety Car?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 18:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja F1 gledam već 20 godina, nisam mogao pratiti duže kad imam 31 godinu. Znam ja sve o Sumaheru i njegovom uticaju na pravljenje šampionskog tima, i jeste najveći vozač ikada. Ja govorim o tome da je u trkama bio prljaviji od Maxa a njega prozivaš dok Šumahera velicas kao vozača. To sto si napisao nema veze sa mojim odgovorom i samo mi znaci da pratiš F1 duže od mene, i da imaš manje opravdanja za nebuloze koje pišeš.

A za samu trku nema potrebe da ista komentarišem, sa P17 do pobjede po kiši, po tvojim kriterijuma je pokazao ko je sampion.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 18:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Alpina fenomenalna.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 19:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Drago mi je za Alpine, iako nisam fan Ocon-a.

Ferrari je napravio opet stratešku grešku sa onim pit stop-om. Jutros su ljudi ispadali svakih par minuta, znalo se da će biti red flag i oni Leclerc-a zovu po nove gume. Da su čekali možda bi bio podium iako nisu imali race pace.

Interlagos svake godine ispuni očekivanja, najbolja traka uz Silverstone.

Norris očajan, prvo start infringement, pa gubitak pozicije na startu, pa izletanje sa staze. I opet ga Piastri morao pustiti.

Max na kraju postigao 17 najbržih krugova. Leclerc je sada samo na 22 boda iza Norris-a. Vrhunac sezone bi sada bio da Norris zavesi treći a imao je najbrže auto veći dio sezone.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mercedes pod istragom, možda dobiju DSQ jer su mijenjali pritisak guma za vrijeme crvene zastave dok su gume i dalje bile na autu.

Par vozača, uključujući Norris-a su pod istragom za pogrešan start.

Kako je Stroll zavrsio u sljunku :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 19:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A retarda sunce ti jebem. Sto mu caca ne nadje neko novi hobi. Dobise silna djeca prilku a onog Drugovica sjebase, nikad sansu dobiti nece.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2024, 19:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Posralo je Maksa i Alpine. Naravno uz dobru voznju. Red Flag i sve se mijenja. Besplatna promjena guma u pravom trenutku i ola. Maks nije mogao Leklera preteci u trci, ali Ferrari i njihova strategija... Noris jako los i nema opravdanja za ovakvu voznju u drugom dijelu trke.
Gledam velicanje ponovo Maksa po internetu, pa sta onda reci za Ocona i Gaslija koji su bukvalno kante od bolida dovezli na postolje u istim uslovima :) Za sta im sluze *ebene full wet gume? Kakav SC i ostala sranja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2533 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 127  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]