banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9551 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2024, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
wizzy_bl je napisao:
skypostman je napisao:
Sta kaze nije niko obilazio pa nisu glasali. Kao da od obilaska nesto zavisi. Smucili ste se narodu toliko da glasaju za tajkuncica-pederka pa ti broji i dalje obilaske i aktiviste.
Nemas pojma koliko zavisi od obilazaka i rada na terenu.Pa to sto SNSD smucio jednom dijelu gradjana BL, to uopste nije problem (osim sto ih dosta ima na ovom forumu :) ), ali i dalje se izbori dobijaju/gube zbog onih kojih to nista posebno ne dotice, niti ih previse sta zanima.Glasace onako kako se odluce, kako im se neko svidi. E tu onda na scenu stupa rad na terenu i prosipanje supljih prica i propaganda (a najvise populisticki potezi). Tu je Drasko sjebao SNSD, sto meni nije jasno da ih 2 puta uzima na izlizane fazone, ali jos je gora cinjenica da taj "tajkuncic-pederko" (kako ga ti nazivas) je bolji politicar od citave armije opozicije, koja 20+ godina bas nista ne zna uraditi, ononsto Drale uradio za par godina. Zamisli kakvi su ti levati za koje si glasao i koje si kleo prije Draleta (jer ocigledno da za SNSD nisi).

Kad sve saberes i oduzmes,SNSD je i dalje ubjedljvo najbolja i najsposobnija politicka organizacija (sa svim onim milion mana koje svi mi vidimo i zbog kojih vecina na ovom forumu ne moze dati glas SNSDu).

Sta je snsd uradio u gradu za 22 godine?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2024, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ma sve moze rijesiti, cak ne moras nista izmisljati.To ljudi rade 100 godina unazad,nista to nije novo.

A za.ovaj slucaj kod.Centruma stvarno nemam pojma.Tipujem da se nikad nista nije uradilo.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2024, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Da se ne zajebavamo... taj eufemizam "rad na terenu" ne znači obilazak mjesta i prezentovanje programa. Rad na terenu znači koliko će tvoji iz stranke prikupiti sigurnih glasova. Da li preko uže i šire rodbine, preko pravih ili lažnih obećanja da će ti zaposliti nekoga od tvoga ili pritiskom na radnom mjestu...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Pa onaj "novi gradski park" je tačno slika našeg društva - površno, traljavo, na brzinu, ali nek se kaže da se nešto uradilo.

Uz ovakva ljeta i klimatske tendencije, napraviti "park" gdje je ogromna većina prostora bez gotovo ijednog zrelog drveta i krošnje, je ravno propasti.

Kad dođe ljeto, park se od 8 do 20h apsolutno neće moći koristiti, jer nema trunke prirodnog hlada, osim onog zavlačka uz Vrbas, i pojasa uz tranzit, gdje opet nemaš osjećaj od tolikog saobraćaja, da si u nekoj prirodi..

Drago mi je zbog budućih generacija, ali taj park, ako uopšte opstane, će možda tek naši unučići koristiti, a i tada će tek da stasava u nešto što možemo nazvati parkom.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Jbg, mora narasti drvo. Ne može preko noći :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A kako bi ti tačno izgradio novi park sa zrelim drvećem i krošnjama?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ne kontaju ljudi, dzaba govoriti. I po fb vidjam iste komentare. Ja bih volio samo da iskrce par staza u onom dijelu sume uz Vrbas, nista da ne diraju samo par putica zemljanih i naravno da ociste ono smece.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sralo se za kupusište pa nikad više naroda i djece nego sad kad je urađen.
I sam sam mišljenja da je previše instalacija na onolikom prostoru i da se park mogao srediti na drugačiji način ali činjenica da smo jako licemjerni i samo nešto hejtujemo.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:48 
Majstor
Majstor

Ne pričam bez pokrića.

Januar 2022 - idejna rješenja za park.
https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... uci/702147

Pošto ovo nije neka kućica niti sto kvadrata zelenila, logično je za reći da je plan i namjera postojala, hajde da budemo skroz niz dlaku i minimalno kritični, pa barem 2020-e.
Da je normalno društvo, mogli bismo reći barem i 10 godina prije idejnog.

Šta je falilo da se 2012-e tu posadilo, pa makar nasumce, stotinjak platana? Male sadnice, pa i najmanje, ne bi koštale mnogo, a 12 godina za platan je čudo. Primjer imate kod Nešković pumpe na tranzitu, unutar petnaestak godina, od jednogodišnje sadnice, došlo se do zrelog mladog drveća značajne krošnje.

Eto, možemo pravdati, nije bilo ni u planu nije se znalo, ok.

Zašto 2020-e, kada je bilo potpuno izvjesno da će parka biti, nije posađeno stotinjak, eto malo zrelijih, sadnica platana? Sada bismo imali drveće biološke starosti 6-7 godina, a to je za platan već ozbiljna priča, i za koju godinu od ovog momenta, to bi već ličilo na park, što nećemo dočekati barem 15 godina ovim tempom.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ti ozbiljno pitaš zašto 2012 nije posađeno drveće za park za koji je 2020 nastala inicijalna ideja, a 2022 idejni projekat?
I u šta bi posadio to drveće i 2020 godine, kad je tamo koliko se sjećam izvezena ogromna količina zemlje da se izniveliše teren, a ostatak bila džungla?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
zidarR je napisao:
Ne pričam bez pokrića.

Januar 2022 - idejna rješenja za park.
https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... uci/702147

Pošto ovo nije neka kućica niti sto kvadrata zelenila, logično je za reći da je plan i namjera postojala, hajde da budemo skroz niz dlaku i minimalno kritični, pa barem 2020-e.
Da je normalno društvo, mogli bismo reći barem i 10 godina prije idejnog.

Šta je falilo da se 2012-e tu posadilo, pa makar nasumce, stotinjak platana? Male sadnice, pa i najmanje, ne bi koštale mnogo, a 12 godina za platan je čudo. Primjer imate kod Nešković pumpe na tranzitu, unutar petnaestak godina, od jednogodišnje sadnice, došlo se do zrelog mladog drveća značajne krošnje.

Eto, možemo pravdati, nije bilo ni u planu nije se znalo, ok.

Zašto 2020-e, kada je bilo potpuno izvjesno da će parka biti, nije posađeno stotinjak, eto malo zrelijih, sadnica platana? Sada bismo imali drveće biološke starosti 6-7 godina, a to je za platan već ozbiljna priča, i za koju godinu od ovog momenta, to bi već ličilo na park, što nećemo dočekati barem 15 godina ovim tempom.

Stvarno mislis da se javni radovi tako izvode?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 09:18 
Majstor
Majstor

Bilo šta i bilo kada da se poduzelo, jer, zna se da drveće bez decenije starosti i ne liči na drvo, bi bilo bolje nego ovo sada, gdje imaš "park" koji je u 2/3 prostora najobičnija ledina.

Ko će ti šetati "jezerom" i oko jezera, kada imaš ljeta pa i proljeća, gdje ne možeš nosa pomoliti na sunce, već od 8-9 ujutru? Dakle tek kada padne sunce, a pitanje je zbog onakvog terena, koliko će se moći živjeti od komaraca.

Ko će dovesti djecu na one sprave, prije 20 časova? Tada normalni roditelji već spremaju djecu za spavanje.

Imaćemo park, koji će biti potpuno funkcionalan samo u onom dijelu uz tranzit.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Aj sve, realno puno je kod nas ocekivati da ljudi razmisljaju unaprijed, ali zasto sad nije posadjeno vise drveca? Svaka godina znaci tu da se ne lazemo.
Da ne bude da kudim sad, park je dobar i sve to, ali moralo se vise drveca posaditi odmah, posto kao sto Zidar kaze, dok drvece skroz ne izraste, to nece biti pravi park.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 09:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Mozda sad nije vrijeme za sadnju drveca? Ne znam laicki kazem. Ubrzano je sve da se uslika za izbore i to je ono sto mi se ne svidja. Ali bolje i tako nego da tu niknu zgrade.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
zerocool je napisao:
Aj sve, realno puno je kod nas ocekivati da ljudi razmisljaju unaprijed, ali zasto sad nije posadjeno vise drveca? Svaka godina znaci tu da se ne lazemo.
Da ne bude da kudim sad, park je dobar i sve to, ali moralo se vise drveca posaditi odmah, posto kao sto Zidar kaze, dok drvece skroz ne izraste, to nece biti pravi park.

Vjerovatno zbog toga što je park otvoren u jeku izborne kampanje, pa se nije mislilo toliko na sitne pojedinosti nego da se to pompezno najavi i otvori. Ako ništa ova administracija se zalagala za sadnju drveća, pa ne znam zašto ne bi nastavili i sa ovim velikim parkom. Tek kada drveće bude tamo do strane prema delti biće to pravi doživljaj parka. Ovako onaj dio gdje je dječije igralište i sada premješteni park za pse izgledaju kao stvarni park i zaista je lijepo. I inače ovo oko jezera, čitav taj smisao novog parka je meni super, dosta je drugačiji od dosadašnjeg najvećeg parka i samim tim ima neki svoj šmek.

Meni je i dalje suludo da mi nalazimo zamjerke parkovima. Ljudi, daj da se podsjetimo po ko zna koji put, za 20 vladavine ovih lopina nije napravljen niti jedan park, a čak je zbog jednog parka i ubijen čovjek.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 10:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zerocool je napisao:
Zaro što je zbog izbora završena "prva faza" izgradnje parka. Trebalo se uslikati jbg. Kad če "druga faza" ostaje da se vidi.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
skypostman je napisao:
Mozda sad nije vrijeme za sadnju drveca? Ne znam laicki kazem. Ubrzano je sve da se uslika za izbore i to je ono sto mi se ne svidja. Ali bolje i tako nego da tu niknu zgrade.

Jbg ako su mogli posaditi ona sto vec jesu, znaci da je u tom periodu bilo ok za saditi. Ja pitam zasto tad nisu zasadili jos? Ne kosta drvo milion maraka da nisu mogli namaci para za jos par stotina.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Pa zato sto su do 2 dana prije otvaranja na svaka 2 metra i dalje bile mašine.

Po idejnom rijesenju će biri nekoliko objekata uz staze. Pitanje je kako će park izgledati na kraju. Nema smisla da sade stabla a onda da opet provlače mašine kroz iste dijelove. Ovde je jedino “problem” sto je par uopšte otvoren kada nije ni blizu završetka ali se moralo otvoriti pred izbore. A sve i da nisu otvorili, ljudi su hodali po parku danima pred otvaranje.

Vidjecete da će zatvoriti opet dio, ili čak cijeli park kada budu drugu fazu radili.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 12:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Eto onda opet prilike za još jedno "otvaranje" kad sve bude gotovo. Drale je mag :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2024, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Najmanji problem je broj otvaranja. Otvarali su renoviranu Apple prodavnicu, otvaraju kružne tokove, i garaže. Nek ga otvore još 5 puta ako treba, ali da naprave sve sto je zamišljeno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9551 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]