banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2024, 01:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Нема на чему.

Жао ми само што Лазар Радан није узео Требиње.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 05:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ssaassaa je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Choban je napisao:
Radojičić tvrdi da su njegovi prešli prag i da su trenutno treći u urbanim dijelovima grada i da im još pristižu rezultati.
Sto se Borika tice...istina.Ali sve je to tu negdje,poslije prva 2.

SNSD ima cc duplo vise glasova nego PDP

Na nivou Grada SNSD će imati više glasova od PDP-a, ali ni blizu duplo. Oko 5000 više za sada po nekom trendu, mada nisu još najveća mjesta prebrojana i može to biti i puno više od 5000
Sto se Borika tice...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 05:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
"Banjaluka ne smije da nastavi putem blokada, i vrijeme je da kao ozbiljni ljudi kažemo da ovaj grad mora da funkcioniše kako treba", rekao je Stevandić.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 06:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Stevandić računa da u slučaju da SNSD i PDP budu egal u skupštini on može biti jezičak na vagi i prići onome koji mu ponudi više. Mislim da ga puca ego i da je umislio da je neki mag politike. Vidićemo da li će mu se to sjedenje dvije stolice odbiti o glavu. Usput, oni nisu podržali ni jednog kandidata za gradonačelnika.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 06:31 
Administrator
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
_зока je napisao:
ssaassaa je napisao:
regi je napisao:
Bice zanimljiva borba veceras... za drugo mjesto... izmedju jelene i draska.

U kojem ti univerzumu živiš kad misliš da Jelena može prići ovoj dvojici. Nema stranačku infrastrukturu, lijena, neurotična... Međutim imaće 10-12k glasova (što i jeste njena uloga), a kad bi ih analizirali to bi bili ravnozemljasi, teoretičari zavjera, antuvakseri i ostala naivna masa.
Ako se ko prosipa po forumu to si ti i onda još imaš obraza ocjenjivati nečije glasače kao glupe. Alal ti ćufta.[

I ko je sad u pravu??

Šta ko je u pravu? De pročitaj ponovo svoj post, pa onda moj.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Što se tiče Borika, usrao je sa regulacionim planom... prethodne izbore je redovno pravio skup u Boriku, ove godine mu nije ni prišao.
Rezultati za gradonačelnika očekivani, valjda smo izabrali manje zlo :D

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Borik uvijek kontra.A sinoc sam saznao da i Drina 1/3 glasa na nasem birackom mjestu.Znaci dzaba i on, mi uvijek za SNSD

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
_зока je napisao:
Stevandić računa da u slučaju da SNSD i PDP budu egal u skupštini on može biti jezičak na vagi i prići onome koji mu ponudi više. Mislim da ga puca ego i da je umislio da je neki mag politike. Vidićemo da li će mu se to sjedenje dvije stolice odbiti o glavu. Usput, oni nisu podržali ni jednog kandidata za gradonačelnika.

Dovoljno je da se pojave na sjednicama i da se tako ostvari kvorum. Ta kombinacija PDP-US-SPS-opozicija ako neko uleti

Onda je sav teret na SNSD-u koji je imao jako loše kadrove u Skupštini grada (i sada može imati loše kada se funkcioneri odreknu mandata pa upadnu svakakvi) i najlošiju postavu ikad.
I svaki projekat koji padne "pada" njima na "dušu".

Jer, do sada su mogli blokirati rad nedolaskom na sjednice.

Ali sačekaćemo da vidimo ko je sve upao, pogotovo kada su ovi mali iz koalicije u pitanju (SP, Demos, DNS...) ili kod opozicije koja je napravila grešku pa išla u 4 kolone (SDS, Trivićkini, Vukanovi, Medini...).

Poslednji put menjao Choban dana 07 Okt 2024, 07:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
До прије буквално који дан намјеравао сам по инерцији гласати за Јелену Тривић, јер се опозиција ипак окупила око ње. Драшка сам и овдје прозивао, за симбиозу...
Али је завршницом кампање успјела да ме одговори. Гледати једног доктора наука, па још жену, како неког прозива на веома ниске начине, да је "мушкарчина" и шта све не, да се спушта на ниво какве опајдаре... веома тужно. Ваљда кад си са Вучићем, прима се та енергија безобразлука и бескрупулозности. Још када је изашло оно писмо 15 старих чланова СДС, гдје подржавају Станивуковића, јасно је било да нешто дебело не штима. Тако да ми је драго да је Јелена добила овакав шамар (а 11% је потпуна катастрофа) - не зато што је не волим, већ насупрот, зато што мислим да је добро за њу, да мало дође себи. Па можда чак и да се остави високе политике и посвети се послу и томе да као одборник каже неку у скупштини. Синоћ на њеном обраћању, негдје без трага испарила сва надменост и осионост. Да смо је гледали онакву у кампањи, увјерен сам да би боље прошла. Можда не драстично боље, али не би била ни овако маргинализована. Вјерујем да је много људи понашањем одбила од себе. Тако да сам и ја на крају послушао gut feeling и бирао оно што изгледа најмање лоша опција, а и даље мислим да су ово најгори избори до сада.
Наше народно оздрављење, између осталог, мора да укључи и пристојност, и естетику (бар основну) као неке стандарде живота. Да се не "лаје", да се не бјесни, то у најмању руку, а да не причамо о томе да се излагања припремају на такав начин да се изнесу господски, да је некога лијепо слушати. За то већ треба шира ерудиција, није довољно само усмјерено образовање...
Па ајд кад нас већ лажу, да је без "је*е ми се" и "папак" и слично...

Др Милан и Др Љубиша су убједљиво одбранили Теслић и Бијељину, ово ми је посебно драго.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Тако да ми је драго да је Јелена добила овакав шамар (а 11% је потпуна катастрофа) - не зато што је не волим, већ насупрот, зато што мислим да је добро за њу, да мало дође себи. Па можда чак и да се остави високе политике и посвети се послу и томе да као одборник каже неку у скупштини. Синоћ на њеном обраћању, негдје без трага испарила сва надменост и осионост. Да смо је гледали онакву у кампањи, увјерен сам да би боље прошла. Можда не драстично боље, али не би била ни овако маргинализована. Вјерујем да је много људи понашањем одбила од себе.

U kojoj skupštini?

Jelena Trivić nije poslanik u NSRS jer je bila kandidat za Predsjednika RS i izgubila.
Ona nije bila ni kandidat za odbornika jer je bila kandidat za gradonačelnika i izgubila.
Nosilac liste joj je Dijana Ješić.

Dva velika poraza za Jelenu Trivić u dvije godine.
Dva šamara bukvalno. To je za političku peMziju ili bar povlačenje na neko vrijeme.

A ovo ostalo što si napisao, slažem se, promašila je kampanju totalno.

Radojičić je ispao mudriji jer je stavio sebe na listu za odbornika i izbjegao veliki poraz.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
wizzy_bl je napisao:
Sto se Borika tice, ne moram ni reci da je Drale izgubio kod mene u ulici.
Bar sto sam do sada procitao u nekim porukama, bolja je situacija u glasovima za stranku, nego za gradonacelnika.Sto ja ne mogu skontati sta ljudi kontaju i kojom logikom se vode.

Radojicic za sada na poziciji br.3 .Velika izlaznost, puno glaaova,pa i brojanje ide sporo.

Pokusao bih se osvrnuti na ovu situaciju gdje ljudi biraju gradonacelnika iz jedne opcije a odbornike iz druge.
Jeste to specificno da ne kazem i cudno ali ima i neka objasnjenja.
Ima ljudi koji su svjesni da povratkom apsolutne vlasti kao nekad u BL,znaci i povratak na velika vrata Kaldere, Eko euro tima, Tamarisa i milionskih ugovora za zamjenu par sijalica i farbanje nekoliko bandera i slicno kako je radjeno. A pogotovo centra za razvoj sela koji je imao ponekad veci budzet od pojedinih ministarstava u vladi RS.
Mozda je ovako i dobro, svi ce dobro razmisliti sta ce proci jer recimo ova politika blokiranja sve i svacega se direkt obila o glavu njihovim tvorcima. Brzo ce opsti izbori sve je pod lupom pa izvolite gospodo...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Rivaldinho je napisao:
да је Јелена добила овакав шамар (а 11% је потпуна катастрофа) -

Ne znam baš da je to katastrofa za potpuno novu partiju.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Moja pretpostavka je da je dosta ljudi uradila isto što i ja, glasala za Draška jer je bila svjesna da Jelena ne može pobijediti Šobota ali je za odbornika izabrala nekog trećeg jer smatra da je jednako loše glasati za PDP i SNSD.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Rivaldinho je napisao:
да је Јелена добила овакав шамар (а 11% је потпуна катастрофа) -

Ne znam baš da je to katastrofa za potpuno novu partiju.

11% je za nju kao kandidata za gradonačelnika, na listiću na kojoj su bila četiri imena.

Treba vidjeti da li joj je stranka prešla prag u BL jer je bilo puno više opcija na listiću.
Teško da joj je strnaka dobila 11% za Skupštinu grada.

Očekivala je puno više na oba "fronta".

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Moja pretpostavka je da je dosta ljudi uradila isto što i ja, glasala za Draška jer je bila svjesna da Jelena ne može pobijediti Šobota ali je za odbornika izabrala nekog trećeg jer smatra da je jednako loše glasati za PDP i SNSD.

Upravo o tome govorim . Uglavnom specificna situacija i dosta rijetka na ovim nasim prostorima.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Znam da je za kandidata, ali je došla sa svojom partijom, koja je skoro i osnovana.

Vrh

Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
U svojim sportskim prognozama sam ocigledno potcijenila Draska i precijenila Sobota, tj. SNSD masineriju. O Jeleninoj kampanji imam isti utisak kao Rivaldinho.
Moj mini univerzum nije bas reprezentativan uzorak.
A sto se tice skupstine, presudna snaga SNSDa je u satelitima. Vidjecemo da li im je to dovoljno ili ce i tu biti pretumbacija....
https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... =1#/8/34/0

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 08:06 
Stara kuka
Stara kuka

Bice tu sigurno preslagivanja i transfera iz jednog tabora u drugi
Moj opsti utisak je da je BL drugi put "opomenula" Snsd. Siguran sam da treceg puta nece biti ili ce nauciti nesto ili ce biti potpuno zbrisani u Bl.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Koliko procenata je potrebno za prolazak u skupstinu? 3 ili vise?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Moj mini univerzum nije bas reprezentativan uzorak.
A sto se tice skupstine, presudna snaga SNSDa je u satelitima. Vidjecemo da li im je to dovoljno ili ce i tu biti pretumbacija....
https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... =1#/8/34/0

Premalo je to obrađenih mjesta, premalen uzorak je to, tek trećina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]