Niko ih se i ne sjeca jer su obecanja bila u nivou "da bude bolje".
motozeljo je napisao:
lemi_93 je napisao:
Aha, prije su kružni nicali preko noći. Treba kritikovati trenutni tempo radova i organizaciju maratona ali identična je sitacija bila i prije. Kao sto sam već pisao, Rebrovacki kruzni tok se pravio 218 dana. I to bez ijedne blokade skupstine, dok je inicijalni rok bio 90.
Prošao sam danas pored Merkatoraa, kanal k’o kanal. Identično kao svi radovi te vrtste do sada. Jedina razlika izmedju ove gradske uprave i prošlih je da je ova uradila daleko više uz daleko manju podršku - skupstine a i vlade. Zato bih najviše volio da Draško dobije još jedan mandat, ovaj put uz skupštinsku većinu pa da onda uporedimo kako to izgleda. Ako je opet ne dobije, možda bi bilo i bolje da SNSD osvoji samo da vidim da li ce kriticari trenutne gradske uprave biti i blizu tako glasni kao sada oko radova i gužvi.
Aktuelni gradonačelnik je došao na vlast uz pomoć populizma, sa blokadama saobraćaja na pješačkom i raznom lepezom obećanja, neke je ispunio neke nije, ali ...... i uz kritiku izgradnje baš tog kružnog na Rebrovcu uz obećanje da kad on bude gradonačelnik tako se neće raditi. A koliko vidim radi se. Čak se može reći da je i gore. Prvo krenuo je u izgradnju dva kružna bez dozvola, treći se pravio 6 mjeseci ....... spomenik palim borcima (koji još nije završen ne nužno krivicom GU I gradonačelnika) treba da se otvori iako još nije završen i pitanje kad će biti i insistira se na otvaranju iako i invalidi i udruženja proistekla iz rata i porodice poginulih i nestalih insistiraju da se spomenik završi kompletno pa tek onda da se svečano otvori. Čemu to??? Zašto???
Pa u sustini isto (mada ni to nije tacno, jos nije proslo 200+ dana od pocetka izgradnje kruznih kod Merkatora), samo sto su jedni imali apsolutni podrsku skupstine dok trenutni nemaju. Ako izbacimo taj element poredjenja, jer su eto isti, onda mi je opet trenutna administracija vise puta bolja jer su uz to sve uradili daleko vise.
Sa otvaranjem nezavrsenih projekata se slazem. Prosao sam sinoc opet kroz novi Gradski park, i iako ljudi vec uveliko setaju parkom, ima tamo jos par mjeseci posla do zavrsetka. Ja se samo nadam, da ko god pobjedi na izborima, zavrsi taj park. SNSD je pricao kako po regulacionom planu tu treba gradski stadion da se pravi (o cemu pricaju vec 12 godina i evo sjetili se sad kada je neko napravio park na tom mjestu).
wizzy_bl je napisao:
Pa eto..ja bih volio da pobjedi SNSD jer Dodik aktivno spominje obilaznicu oko BL,pa da nesto i od toga bude.A ako ne bude, eto materijala za kriricare Dodika i SNSDa za iduce izbore.
Pa to bi trebale drzavne institucije da prave, ne gradske. Da li bi to zamjerao SNSD-u , ako pobjede u lokalnim izborima, a ne zapocnu izgradnju do sledecih opstih izbora? Problem i jeste sto se to sve stopilo u privatnu drzavu gdje se sve gleda kao rad individualaca a ne institucija. "Ne pravi Vlada RS obilaznicu, nego Dodik." Pa tom logikom, zamisli kako bi izgledao ovaj mandat Draska kada bi PDP imao i skupstinsku vecinu i kontrolu institucija RS.
Na kraju, ovo je samo pokazalo da je u koristi samog stanovnistva mijenjati vlast svakih par mandata jer sad bar imaju "konkurecniju" sa kojom se mogu porediti.
Ja bih npr volio da Drasko opet pobjedi, a vjerovatno opet nece imati skupstinsku vecinu i ako pobjedi. SNSD opet krece da se "sveti" i blokira sve i onda SNSD izgubi i opste izbore 2026. To dovede to sklanjanja faca poput Vlade Djajice i slicnih iz SNSD-a.