banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2024, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Danas oko 2, nije saobracajka.
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 21:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Ocrni Draško Selaka što se njegov čovjek uplusao na groblju, ali izgleda da se i Draškovi služe sličnim metodama..

https://www.facebook.com/lela.cubrilovi ... 7S9Ucbxw6v

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
Vidim da sad Drasko plasira pricu da SNSD placa ljude da se vozikaju po gradu, zanima me samo jel i forumasi vjeruju u to...ili misle da Drasko skida odgovornost sa sebe za ovo sto je napravio sa 3 kruzna toka koja nisu pocela na vrijeme, ukidanje solidnog broja parking mjesta,itd...
Полако колега, гдје пред руду.
Сутра ће наводно објавити читав видео, па ћемо сами закључити да ли је истина или не.
Ако се стварно неко тога досјетио, ја би њему неки орден за Дан града уручио.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ma nema sanse da je istina...u SNSDu (kao i u svim velikim strankama) ima raznih balvana kojim moze svakakva glupost pasti na pamet, ali ovo je nivo iznad svih balvana.
Mislim da je ovo Draskovo pranje od toga sto je stvarno u gradu napravio kolaps ...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 22:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nije pitanje da li negdje ima gužve ili nema (naravno da je ima), ali je u BL progresija nagore vrlo izražena; spominju se neke saobraćajne revolucije, grade kružni tokovi, ali se progresija ne usporava.
Javni prevoz bolje da ugase, pošto je neupotrebljiv... eto, spominje se Amsterdam, pa nek neko prokomentariše kako to tamo funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 02:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Mene fascinira seletkivna memorija nekih ljudi. Ja sam polozio 2012. i od 2012. do danas su guzve jednake u istom periodu dana. Zapadni tranzit:

Uljucenje na kruzni tok kod Centruma sa Petricevca. Skretanje lijevo za Rosulje. Skretanje za centar od Konzuma/Emporijuma. Nije tranzit ali povezano sa tim, semafor kod Gimnazije - desna traka sluzi samo za kretanje pravo i desno. Lijeva samo sluzi da 3-4 auta prodju lijevo ka Poliklinici.

Sa druge strane, Istocni tranzit - Kolona se proteze starom cestom od Pijace ka Trnu, ali ako samo racunamo od Lesnine ka ostatku grada:

Od Lesnine do Velesajma guzva, Kruzni tok Delta je ok samo ako se kreces iz smjera Istocnog tranzita, ukljucenje iz druga dva smjera je uvijek daleko sporije. Semafori kod Merkatora i Audi servisa - 2 nejgora mjesta. Upravo jer su tako blizu jedan drugoga a spajaju jako frekvente dijelove grada. Rebrovacko - zbog jedne trake za isljucenje ka Vrbanji na tom dijelu je cesto guzva. Na ostatko istocnog tranzita nema guzvi.

Centar:

Cekanje iz smjera Zapadnog tranzita ka centru je bilo gore nego sada. Prije se u bilo kojem dijelu dana znala formirati kolona od Emporijuma do Narodnog pozorista. Isto tako, na semaforu kod narodnog pozorista iz smjera Zgrade vlade sam znao cekati i po pola sata kada je spica. Sa druge starne to mi se nije desilo nijednom od kad je uveden jednosmjerni saobracaj.

Venecija most. Ovde nije ni bilo nekih izmjena ali ako se igdje prave ogromne guzve, narocito prilikom nekih manifestacija u centru, to je pravac od Parka Mladen Stojanovic prema Venecija mostu. Tu nikakvih izmjena dugo nije ni bilo i samo pokazuje generalno saobracajne nedostatke koje nijedan kruzni tok ili dodatni most nece rijesiti.

Naravno da ce biti guzve kada se prave kruzni tokovi na tranzitu. Ja sam mjesecima preko pola sata do centra putovao autom kada su pravili kruzni tok kod Lesnine i spajanje ka kruzom toku kod Centruma. Ili npr kruzni tok kod Rebrovackog mosta koji je trebnao biti zavrsen za 90 dana se pravio preko 200 dana:

Slika

Tacnije 219:

Datum objave 07.11.2017:

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... sta/450573

Datum otvaranja 14.06.2018.:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvanicn ... /180614022

Saobracajne nedostatke i treba nastaviti kritikovati, da bi se pocelo raditi na dugorocnom konkretnom rijesenju a to je modernizacija javnog prevoza. Ali od toga nece biti nista ako bude podijeljna vlast opet tj skupstina i gradonacelnik ako se budu prepucavali i bez podrske vlade. Sa druge strane SNSD je preko 20 godina na vlasti na republickom i gradskom nivou i nisu nista po tome uradili. Drasko je nastavio trend gradjenja kruznih tokova koji pomazu najvise onda kada najmanje znaci - kada guzve nema. Jednosmjerni sistem jeste pomogao (iako znam da neki i to negiraju).

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 03:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rocker je napisao:
Danas oko 2, nije saobracajka.
Slika
Svaki dan je ovako od kako su ponovo krenuli radovi kod Kampusa.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Aikus je napisao:
Ma dajte više. Rasprava vam se vrti u krug oko gluposti
Jeste, gužve su na onim dijelovima gdje su radovi. I da, radovi kasne. Da li bi se mi drugačije ponašali da su radovi počeli u januaru, maju, julu, septembu, decembru? Ne bi. Kenjali bi, uvijek kenjamo i uvijek ćemo kenjati. Završiće to, ne može peko noći

Šta je sa ostalim dijelovima grada gdje nema radova ili saobraćajne revolucije? Otkud tu gužve? Danas na mejdanu haos (Mala čaršija, Zeleni most) Šta je tu problem?
Pretjerujete više sa saobraćajem. Gužve su sada i biće sve veće. Niko nema čarobni štapić da to riješi. Možda će jedino malo da rastereti most u Česmi i to je to za sada. U Beogradu, Berlinu, Amsterdamu nema gužvi, zar ne? Banja Luka je malo mjesto s puno vozila.

Ja najviše zamjeram što se svaka zelena površima pretvara u betonski park i one besmislene ogromne kipove i spomenike

Koji ti to spomenik smeta??? Da li je to onaj na Krašovom parkingu možda? Znaš li ti se držati datog obećanja?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Zar je to na zelenoj površini?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
motozeljo je napisao:
Aikus je napisao:
Jeste, gužve su na onim dijelovima gdje su radovi. I da, radovi kasne. Da li bi se mi drugačije ponašali da su radovi počeli u januaru, maju, julu, septembu, decembru? Ne bi. Kenjali bi, uvijek kenjamo i uvijek ćemo kenjati. Završiće to, ne može peko noći

Šta je sa ostalim dijelovima grada gdje nema radova ili saobraćajne revolucije? Otkud tu gužve? Danas na mejdanu haos (Mala čaršija, Zeleni most) Šta je tu problem?
Pretjerujete više sa saobraćajem. Gužve su sada i biće sve veće. Niko nema čarobni štapić da to riješi. Možda će jedino malo da rastereti most u Česmi i to je to za sada. U Beogradu, Berlinu, Amsterdamu nema gužvi, zar ne? Banja Luka je malo mjesto s puno vozila.

Ja najviše zamjeram što se svaka zelena površima pretvara u betonski park i one besmislene ogromne kipove i spomenike

Koji ti to spomenik smeta??? Da li je to onaj na Krašovom parkingu možda? Znaš li ti se držati datog obećanja?

???
Kao što sam napisao, smeta mi što uništavaju zelene površine i postavljaju betončine na njih

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2024, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nego, kada je riječ o gužvama u BL, evo jedan satirični tekst iz 2023.

https://www.facebook.com/photo?fbid=187 ... 9066142211

Ko bi rekao da će to danas biti skoro pa copy paste vijest :D

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Aikus je napisao:
motozeljo je napisao:
Aikus je napisao:

???
Kao što sam napisao, smeta mi što uništavaju zelene površine i postavljaju betončine na njih

A sta je betonirano? Ako mislis na park kod Kupusista tj buduci cirilicni park onda je tu na povrsinu parka od 6350 m^2 betonirano oko 90 m^2 za platforme na kojima ce slova stajati i malo su prosirene staze. Ili mislis na park izmedju Narodnog pozorista i Banskog dvora? Tu jeste smanjena zelena povrsina ali nije betonirano i posadjena su stabla kojih prije bilo nije. Jedino sto je "betonirano" jeste sto je pored Trznice izgradjen novi parking koji je napravljen da se kompenzuje smanjeni broj parking mijesta. To jeste vrijedno kritike ali nema veze sa betoniranjem zelenih povrsina u kontekstu koji ti spominjes. I sad ce odjednom svi krenuti da kukaju za livadom preko puta Kulture, koja apsolutno nicemu sluzila nije, ni kao park, ni kao precica, nista.

Za ovim neko zali:

Slika\

A ideja je da jednog dana kada dovoljno vegetacija poraste taj isti park ovako izgleda:

Slika

I park Petar Kocic je nekada ovako izgledao:

Slika

Slika

I na kraju, pravi se park od 187000 m^2 pored Delte i na mjestu bivseg kina Kozare je od rusevine i buduceg nebodera napravljen park. I taj park pored Delte ce da izgleda poprilicno golo i prznog prvih par godina, ako ne cak i decenija dok ne poprimi pravi izgled tj stabla ne porastu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Meni djeluje da ljudi pod park smatraju livadu sa drvećem. Sve preko toga je loše (jer beton). Pa šta ćeš onda, da ideš i gaziš blato i korov? Nećeš tu onda ni boraviti, tako da je onda beskorisno. Mora da bude neka staza, klupa, neki ukras i sl.
Čekam da završe taj sa slovima, pa da vidim jesu li ljudi u pravu ili je kuknjava samo da se kuka.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Recimo onaj park na kupusistu uopste nije beton kao sto se prica. Staze za setanje obnovljene, drvece je na mjestu, trava isto tako ( eto te kocke gdje ce stajati slova). Klupe su na mjestu, samo ce se obnoviti i koliko vidim dodati par novih. Obisao sam i onaj park kod kozare, ono je zaista lijepa prica. Mocno izgleda, omladine puno, osvjetljeno..
Ne znam, mislim da narod puno jede govna ovdje, jebalo vas zelenilo i trava, navrli na tu travu i zelenilo ko da im zivot znaci od toga. Nisam pristrasan, generalno mi se jebe i za draska i snsd i trivicku i sve, ali ovi parkovi su napravljeno zaista fino. Kako se niko nije sjetio da sere o tome kako trava nije pokosena preko ljeta, u strogom centru do kuka dodje?!
Meni je zaista svejedno ko ce voditi grad, jedni ili drugi.. vazno je da grad kao grad napreduje, da se gradi u smislu ovih parkova, znamenitosti, da komunalci rade posao, da se ne dira i to zelenilo kad je vec tolika buka oko zelenila, da se te ceste obnove, dogadjaji, desavanja.. koncerti, festivali..

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 06:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto NPR taj dio kod tržnice. Zar nije moglo da se posadi drveće , uredi trava i ostavi? Isti slučaj kod Narodnog pozorišta. Stvarno je šteta da ima sve manje i manje zelenih površina u gradu. To će sve da utiče NPR ljeti na temperaturu.
Ja sam za napredak i poboljšavanje. kako reče supersonic svejedno mi je ko je na vlasti. Ali daj malo da mislimo u naprijed. Pogledajte NPR kako su rađene zgrade prije (zgrada, parking, trava, zgrada parking trava. ) sada je samo zgrada, malo parkinga, asfalt
Ono šetalište pored Vrbasa, kod Alibija. Meni je to super, ali zar su morali da doslovno zapetoniraju drvo? Oko jednog su ostavili malo prostora. Ono drugo su doslovno zapetonirali. A da ne pričamo o količini novca koji je uložen u sve to. Mislim da je moglo bolje i pametnije

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 07:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Meni djeluje da ljudi pod park smatraju livadu sa drvećem. Sve preko toga je loše (jer beton). Pa šta ćeš onda, da ideš i gaziš blato i korov? Nećeš tu onda ni boraviti, tako da je onda beskorisno. Mora da bude neka staza, klupa, neki ukras i sl.
Čekam da završe taj sa slovima, pa da vidim jesu li ljudi u pravu ili je kuknjava samo da se kuka.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Zbog jednog takvog "parka" ljudi su prije desetak godina organizovali proteste, izlazili političari, tv ekipe. O "picinom parku" pričam.
Inače, smanjenje zelwnih površina u gradu, makar i neuređenih (livada sa drvećem), utiče na temperaturu u gradu. Prije par godina sam čitao da se u Novom Sadu prosečna temperatura povećala nakon izgradnje tržnog centra Promenada na čijem mjestu je prije izgradnje bila livada.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 09:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ljudi moji, jeste li vi ikad izašli iz naše države, otišli u iole veći grad i vidjeli kako tamo izgledaju parkovi?
Nema potrebe da izmišljamo toplu vodu, ljudi su već sve izmislili... odeš, vidiš, prepišeš šta ti se čini dobro i to je to.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije samo stvar u parkovima, stvar je u cjelokupnoj betonizaciji grada. Čak i ono malo zelenila što je ostalo treba zabetonirati.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 11:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Slika

Samo cu ovo ostaviti ovdje.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mi tek počinjemo graditi, a dok dođemo u fazu da vracamo zelenilo...
To je kao onaj vic za Švedsku - oni su 30 godina iza nas. Kako? Pa kod njih je jos uvijek dobro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]