banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2024, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
ElPadrino je napisao:
Meni nije jasno samo kako vi ljudi ne kažete prvo "Alo, pa ko će raditi tu treću smjenu" ? "Pa jesu li i ti radnici ljudi majku mu" ? I ovako problematična situacija sa radnicima, zamislite kako je tek okupiti ekipu za treću smjenu i to, po vašem, vjerovatno najbolje nedjeljom.

Gdje se izgubio taj osjećaj za drugog i kako se ne polazi sa te tačke gledišta ?

I onda se uvede trćea smjena e onda "e što nisu ovo i ono". Hoćemo li ikad biti zadovoljni ? (Ovo nema veze sa gradonačelnikom).

Plati druze pa ce raditi. Nije 3 smjena bauk, svaka druga bransa ima nocni rad. Plati radnika pa ce biti sve

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 12:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
I vi kao da živite u Austriji. Lako je reći plati nadoknadu. Slično kao kad je rasprava o radu nedjeljom, kažu ljudi treba raditi nedjeljom ali treba radnicima platiti poštenu nadoknadu. Ko će platiti druže? Moja žena radi u trgovinskoj branši, pa oni nemaju ni ono osnovno što piše u ugovoru, rade im šta hoće i nikakvu kontrolu nemaju. Tako isto i u građevini i u svakoj branši.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
U građevini majstor ima bolju platu nego pola doktora na UKC

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Počelo iznošenje sitnog prljavog veša...

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... kom/857172

Citiraj:
"Pokušao sam pohvatati teze koje je iznio Stanivuković, te što se tiče sipanja goriva radnik na pumpi je greškom na firmu stavio, te, sam ja to gorivo naknadno platio", rekao je on.

Čuj baje i obrazloženja. Greškom i on potpisao fakturu, zaboravio da treba da plati gorivo. Hoće centrala da pogriješi jednom...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
ElPadrino je napisao:
Meni nije jasno samo kako vi ljudi ne kažete prvo "Alo, pa ko će raditi tu treću smjenu" ? "Pa jesu li i ti radnici ljudi majku mu" ? I ovako problematična situacija sa radnicima, zamislite kako je tek okupiti ekipu za treću smjenu i to, po vašem, vjerovatno najbolje nedjeljom.

Gdje se izgubio taj osjećaj za drugog i kako se ne polazi sa te tačke gledišta ?

I onda se uvede trćea smjena e onda "e što nisu ovo i ono". Hoćemo li ikad biti zadovoljni ? (Ovo nema veze sa gradonačelnikom).

Onomad tamo negdje 2007.godine na terenu u okolini Novog Pazara moj tadašnji gazda (imao je često običaj da se opkladi sa predstavnicima telekoma Srbije ili Republike Srpske u zavisnosti gdje smo radili) se opkladio sa nadzorom iz telekoma Srbije da će njegovi momci za 30 dana iskopati i položiti 4 komada PE cijevi fi 40 za optički kabl za baznu stanicu na Pešterskoj visoravni u dužini od 30km. Kada se opkladio zovnuo je nas par i rekao da se opkladio i ako hoćemo da radimo i da ga ne obrukamo. Da sami izaberemo ekipu i šefa koji će voditi posao. I rekao je ono najvažnije momci "plata na platu dnevnica na dnevnicu" ako to završite. Pitali smo šta ako pada kiša, kaže to se računa kao neradni dan. I naravno odaberemo ekipu tri mašine i 6 mašinista, dva putara za dostavu goriva i četiri mehaničara, trojica iz tehničkog osoblja i 12 fizikalaca. Mašine su se gasile i nisu radile samo kad treba uraditi servis tj. zamjena ulja (ulje je mijenjano svaki treći dan nevezano za radne časove same mašine), uvijek je jedan putar bio na trasi i bar dvojica tehničara, a fizikalci su u početku radili u dvije smjene a kasnije su radili i tri. Teren gadan, stjenovit i kamenit, uzbrdica velika ...... vrijeme nas nije mazilo imali smo 5 dana kiše kad je padala, ali nismo stajali ...... kabanice čizme i udri. Samo smo se molili da nam neka mašina ne crkne na trasi a bile su 1 komad JCB , 1 komad kombinirka Katerpilar i 1 komad Ditch Witch Z5700. Gazda nam je zakupio sprat u hotelu Borići na izlazu iz Sjenice prema novom Pazaru. Uspjeli smo završiti za 28 radnih dana, radili smo i po kiši samo da završimo. Gazda je dobio opkladu. A kad je završena sezona svi smo pozvani na ručak u Sinđelić u Beogradu gdje nam je svakome ponaosob dao koverte sa duplom platom i 60 dnevnica (iako smo radili 28 dana ali je čuo da smo i po kiši radili) i zahvalio se svima.
U jednom takvom poduhvatu u Republici Srpskoj nismo uspjeli jer je kiša trasu pretvarala u blato, a cilj je bio za 30 radnih dana iskopati i položiti TF kablove u mreži dužine 64km ..... zakasnili smo jedan dan (nismo radili noću jer je naseljeno mjesto) , iako je bilo kud i kamo više mašina, kamiona, radnika ..... ali je opet zovnuo sve na ručak u Bijeljinu i rekao niste uspjeli al za trud dupla plata ovaj mjesec za sve i 50% na dnevnice.
Prema tome ako hoćeš da ti ljudi rade i urade moraš da ih platiš i stimulišeš a ne da prihvatiš posao a nemaš dovoljan broj radnika.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 14:56 
Veteran
Veteran

To su bila neka druga vremena kada je bilo radnika a nije bilo posla...sad je obrnuto :D

I sad bi se moglo tako ali poslove dobijaju preko štele firme koje nemaju ni blizu kapaciteta za to što rade

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka

Apsolutno netačno što se tiče vremena, bilo je radnika ali je bilo i posla i više nego se moglo stići. U toj branši kriza sa osjetila polovinom 2010. godine.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Danchi je napisao:
I vi kao da živite u Austriji. Lako je reći plati nadoknadu. Slično kao kad je rasprava o radu nedjeljom, kažu ljudi treba raditi nedjeljom ali treba radnicima platiti poštenu nadoknadu. Ko će platiti druže? Moja žena radi u trgovinskoj branši, pa oni nemaju ni ono osnovno što piše u ugovoru, rade im šta hoće i nikakvu kontrolu nemaju. Tako isto i u građevini i u svakoj branši.

U toj branši je velika fluktuacija radnika i dobri trgovci mogu naći i firme koje ne rade nedjeljom ili one koje imaju bolje uslove. Pa masa trgovina po gradu je zatvorena nedjeljom, a prije gotovo svi radili. A u nekim trgovinama trgovkinje imaju veće plate nego negdje radnici sa VSS.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 20:35 
Veteran
Veteran

Teško prijatelju. Gorak je to 'ljeb, a plate su uglavnom u pet deka kod svih poslodavaca iz te branše. Znam jer mi je žena promjenila sve njih. :lol: I to na višim pozicijama, a o manjim da ne pričam.

Fluktuacija radnika je velika ali mnogo je studenata, čak i srednjoškolaca i penzionera tako da trgovci lako nalaze radnike i nema tu zapravo nekog manjka radnika, samo ih često mijenjaju.

motozeljo je napisao:
Apsolutno netačno što se tiče vremena, bilo je radnika ali je bilo i posla i više nego se moglo stići. U toj branši kriza sa osjetila polovinom 2010. godine.

Nisi me razumio. Ne govorim o građevinskoj branši samo Bilo je manje posla za radnike, generalno u privredi, pa su se i radnici rado prihvatali građevine i bilo koje djelatnosti gdje ima posla. Shodno tome, mogao si i naći radnike i za treću smjenu i bilo šta. Ako neko neće, ima ko hoće. Ajd sad nađi, teško.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka

Ni ti mene nisi razumio niko od nas nije radio na ugovor koji se produžavao, već smo svi pa i fizikalci bili stalno zaposleni u firmi i priznajem bilo je takvo vrijeme da se do radnika puno lakše dolazilo nego sad.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
Teško prijatelju. Gorak je to 'ljeb, a plate su uglavnom u pet deka kod svih poslodavaca iz te branše. Znam jer mi je žena promjenila sve njih. :lol: I to na višim pozicijama, a o manjim da ne pričam.

Fluktuacija radnika je velika ali mnogo je studenata, čak i srednjoškolaca i penzionera tako da trgovci lako nalaze radnike i nema tu zapravo nekog manjka radnika, samo ih često mijenjaju.

Za dobrog trgovca i konobara nema zime. Vjeruj mi.
Imam u porodici i rodbini one u sektoru trgovine i neki od njih veću platu od mnogih mojih kolega koji imaju završen fax.

Pazi, možeš imati u supermarketu ili waikikiju studente, ali kada kupci uđu u neku specijalizovanu radnju ili trgovinu gdje su cijene malo veće treba prodati porizvod i znati šta prodaješ.
A mnoge takve trgovine ne rade nedjeljom.

Pa čak i kod odjeće, kolega prije neki dan otišao po hlače, vratio se sa punom kesom stvari :lol:
Jednostavno, treba imat žicu.

I naravno da je krvav posao, jer masa kupaca liječi frustracije, neki ubijaju vrijeme, a neki ni ne znaju šta hoće, ali oni trgovci koji imaju žicu, za njih nema zime.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2024, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NoSmoking je napisao:
Počelo iznošenje sitnog prljavog veša...

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... kom/857172

Citiraj:
"Pokušao sam pohvatati teze koje je iznio Stanivuković, te što se tiče sipanja goriva radnik na pumpi je greškom na firmu stavio, te, sam ja to gorivo naknadno platio", rekao je on.

Čuj baje i obrazloženja. Greškom i on potpisao fakturu, zaboravio da treba da plati gorivo. Hoće centrala da pogriješi jednom...

:lol:

Umjesto za novčanik, taj direktorčić uhvatio se za olovku i potpisao fakturu za firmu. Joj koja izvlakuša. Ladno priznao šta je uradio.

Ako sitne ribe ovako kraduckaju, šta rade onda oni na boljim pozicijama...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Meni je katastrofa da se tu spominje (a vjerujem da su toliko bolesni) ta neka priča da je frajer uzeo grob za ćerku i preprodao ga za 5000 KM viška. Jebote, mene bilo sramota slagati da mi je baba umrla, da se izvučem u školi, a oni kupuju grob za ćerku i preprodaju ga. Plaše li se ti ljudi Boga ili bilo kakve ovozemaljske sile ?

Što se tiče ovog za treću smjenu i što je spomenuo moto, tu se priča u nekim pojedinačnim poduhvatima i slično, a ovde je priča o nekom kontinuiranom radu u trećoj smjeni, što mislim da je neizvodljivo. Ipak i ti radnici imaju porodice i obaveze i želje itd.
Okej je neki prekovremeni, kao što je bio za dve glavne ulice kada se uradilo za vikend, što mi je bilo sasvim korektno od strane GU i ekipe, jer se jasno najavilo da će taj vikend biti radovi i da se narod strpi.

Ipak i ti radnici imaju dušu i ne treba ljude tjerati da rade godinu dana u trećoj smjeni, pogotovo tako težak rad. Treba malo razmisliti i o tome kada se kritikuju neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

Opet relativizuješ napisano, za 20 dana se pravi novi kružni tok bez zatvaranja saobraćajnice uz dovoljan broj radnika, mašina, kamiona i ostalog. Nepune tri sedmice imaš da radiš u tri smjene uz rotaciju radnika, ja nisam nigdje napisao kontinuiran rad u trećoj smjeni.
I još nešto, na kružnom u Rosuljama rade najmanje tri firme, jedna je zadužena samo za postavljanje i dovoz i pravljenje ivičnjaka.
Juče sam prolazio kroz taj kružni tok oko 17h i nema ih ni desetorica da rade.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 10:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta je problem sa trećom smjenom? Pa postoji više firmi u BL u kojima je proizvodnja i rad organizovan u tri smjene. Takav princip rada, ako ti ne odgovara ne moraš tu raditi.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Problem je sto bi se jebali svi ali da im ne udje

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Jutros prošao od Delte ka Kampusu i park se sprema za fotofiniš :) Takođe kružni kod Kampusa na 50% činimi se, dva neka inžinjera hodaju, majstori na mješalici aktivni.

Šteta što izbori nisu češće :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 14:27 
Veteran
Veteran

Choban je napisao:
Za dobrog trgovca i konobara nema zime. Vjeruj mi.
Imam u porodici i rodbini one u sektoru trgovine i neki od njih veću platu od mnogih mojih kolega koji imaju završen fax.

Vjerujem ti sto posto, samo mislim da su to izuzeci od pravila.

Citiraj:
Pazi, možeš imati u supermarketu ili waikikiju studente

Na ovo i mislim uglavnom jer na slične poslove otpada ogromna većina trgovaca. I tu nema slobodne nedjelje niti plaćenih prekovremenih. A i plate su mizerija za današnje uslove.

Ne znam na šta ti konkretno misliš, ali recimo znam ženu koja radi u radnji gdje se prodaje možda i najskuplja obuća u BL, radi tu godinama i ima 1100 KM platu. Opet kažem, vjerujem ti da postoje jako plaćeni poslovi i za trgovce ali mislim da je to manjina.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Ne vjerujem da će ovaj kružni kod kampusa biti završen do izbora. Ima tu još posla.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Šta će tek biti sa sledećim kod kampusa tj. kad Audi servisa...tu treba da ide ukrštena pasarela?
Kod merkatora su pauzirali sa radom zbog inspekcije..., je li isti bio razlog i za taj kružni?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]