sam_protiv_svih je napisao:
wizzy_bl je napisao:
orba ce se voditi izmedju Draleta i Sobota i odlucivace nijanse.Sto se tice Draleta, moram priznati da sam vise nego subjektivan oko tog lika (i koliko mi ide na zivce), ali i ako pokusam objektivno sagledati stvari....nista konkretno nije uradio, osim tih nekih sminkanja grada.Knjige, besplatno ovo ono...to j3 sve lijepo i ima sve svoje razloge, ali u sustini sve je to cista populisticka politika.Dugorocno nista dobrog ne donosi.
Evo,imao je 4 godina mandata...da li je mogao napraviti registar gradskog zemlista i na tim lokacikama promjeniti reg.plan te u svakom naselji povecato broj parking mjesta?Nesto kao najgluplji primjer...alo od cega bi hrpa ljudi imalo koristi.
Ne pricaj gluposti! Pitaj penzionere jel im za zivot u ovom gradu vise znaci sto imaju besplatan prevoz sa jedne strane ili sto je Igor Radojicic imao diplomu sa Elektro-tehnickog fakulteta sa druge...
Sve sto zamjeras Drasku i u ovom i u prethodnom postu mozes slobodno zamjerati i SNSD-u koji nista od toga nije rijesio za 20ak godina svoje vlasti.
Na kraju krajeva, ako posmatramo ovo iskljucivo u kontekstu izbora, sta vidis u Soboti pa ti je on bolja opcija od Draska?
Jest..penzionerima.bas to znaci tih 17km,koliko si to do sada placali.Niko od.moje sire familije(a da je penzioner) nije izvadio tu karticu.Npr. moja tetka i dalje uredno placa tih 17km (a i to je debelo subvenvionisano jos prije Draska, a to je urajdeno u periodu SNSDa...to se zaboravlja). Veci je efekat smanjiti sa 50 na 17, nego sa 17 na 0.
Da je uradio par studija o gradskom prevozu u BL,ili bar trazio neko idejno rjesenje,mogli bi pricati da je uradio nesto korisno...ovako...budalestine.
Pa eto..covjek je na tviteru napisao svoj plan i program pa procitaj.
Kad si cuo da Drasko prica o modelu gradksih stanova (tacka br.1),ili projektu subvencija fasada na zgrada (gdje mozes povuci pare od EU fondova, a usput olaksati zivot toplani),ili izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda (sto je u sustoni studija i predkorak price o kolektoru),ili nov parking mjesta,ili projekat zamjene azbeztnih krovova,da ne nabrajam vise...
Za ovo doktor-politicar se slazem.Za Sobota nikad nisam.cuo do skro,niti znam zasto se on kao doktor u to sve petalja,ali cinjenica da covjek ima iza sebe masineeiju koja moze pokriti svaki segment drustva, a Drale to nema ni nakon 4 godine. Uz to niti je dobae doktor,niti dobar politicar.