wizzy_bl je napisao:
Zatvori ih inspekcija jer nisu izvadili odredjenu dozvolu (sto je nadleznost Grada).Pa sad ti meni reci jel tebi to normalnio.Nemoj pokusavati da branis neodbranjivo. Mali je od pocetka losija opcija od SNSDa i to pricam vec godinama, ali pola foruma se primilo na njega kao da ce donijeti preporod, a najlakse je onda bilo mene optuziti da to sve pisem jer sam crveni,komunista i sta vec.
Samo pogledaj sta se radi oko izmijene regulacionih planova i zamjena parcela. Jucer sam bio na okupljanju gradjana u Aleji gdje se trazi da povuku prijedlog izmijene plana sa ciljem da GP Krajina napravi jos 250 stanova umjesto skole i 50% vrtica. Ljudi mi pricaju,koji sy bili na javnoj raspravi, da ih je gradski menadzer ispreskako, kao i nacelnik nadzelnog odjeljenja.Na kraju su oni shvatili da su oni krivi jer se bune i jer se opiru tako brilijantnim idejama GU (koji btw nisu ni u skladu sa zakonom,jer ne postoji urbanisticki plan), ali i da su sami krivi sto su tu kupili stan.Ako su mene lagali,lazem i ja vas.
E sad je tu pitanje, ako je to istina, za koga onda radi gradski menadzer i kakav je to javni interes da se umjesto skole izgrade nove zgrade.
Slicnih pitanja je milijarda.I kod mene u naselju mozes samo zamjeniti termin skola sa terminom zelena povrsina/djecije igraliste.
Prvo ja njega ne branim, ali mi je muka od vas crvenih kmera. Ne moze on sincic tajkuna biti spas, ali tu su nas doveli snsd magovi. Druga stvar, on nema aposolutnu vlast u gradu, i sve sto je uradio to je bilo uz kompromise ili podmetanja od strane istih. Trece nema ni republicku vlast da ga pogura kao sto je gurala sve crvene kmere godinama. I cetvrto poserem se po sred face onima kao sto su sad ovi koji nemaju vode u okolnim naseljim i sad kukaju njemu, 20 godina cutite, cutite jos 4 govna jedna. Uzdrmao je crvene kmere ovim vracanjima narodu kroz razne budalstine i ukidanjima nameta, koje je morao izmisljati i da nista vise nije uradio dosta je. Druga strana medalje je da radi isto ono sto i oni prije, zaposljavanja i sl.