banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 17:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 09:22 
To sam ja i rekao gore.....

Citiraj:
A nikad vam nije palo na pamet da ti isti nadrkani doktori / medicinske sestre treba dnevno da pregledaju 50 i vise nadrkanijih i jos gorih pacijenata.

ko ih jebe...sami su izabrali posao...ako im se ne svidja mogu uzeti kram i lopatu i fino k'o ljudi kopati za 20 Km na dan.. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 09:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Izuzetno prost i nezreo odgovor :roll: Imas li sta pametno da kazes ili samo nabijas broj postova? :-?

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 09:26 
indijanka je napisao:
Izuzetno prost i nezreo odgovor :roll: Imas li sta pametno da kazes ili samo nabijas broj postova? :-?

Ma jeste malo prost i nezreo, ali je i realan ako ces iskreno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
naravno ako ne volis svoj posao ili ako nemas elementarnih uslova da ga obavljas nije problem 'nas' pacijenata........idi kuci i jufke razvijaj.....
mi smo korisnici zdravstvene usluge a ne politicari i predsjednici drzave......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 10:51 
The Godfather je napisao:
naravno ako ne volis svoj posao ili ako nemas elementarnih uslova da ga obavljas nije problem 'nas' pacijenata........idi kuci i jufke razvijaj.....
mi smo korisnici zdravstvene usluge a ne politicari i predsjednici drzave......

Odlichno receno... =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Uz ovakvo razmisljanje naroda nije ni cudo da nam je drzava u rasulu...

Razmisli ovako

(Ovo moze potvrditi ko radi u bolnici ) doktori su zadnju platu dobili za mjesec april prije neke dvije do tri sedmice, majsku mogu ocekivati malo prije nove godine. Plata doktora specijaliste iznosi oko 600km sa 5-6 dezurstava dodje do 1000km ( kad je dobiju ). Neki bi rekli super ( za 1000 km ). E pa razmislite malo kako je postati doktor. Prvo 6 godina fakulteta, zatim 2 godine staziranja ( kad se ide po odjelima ) i na kraju 4-6 godina specijalizacije ( uglavnom 6 ). Ako sve ispite polazes u roku i to ti dodje 14 godina ucenja, da bi postao doktor specijalista. I onda ti daju platu 1000 km ( sa dezurstvima - znaci pored redovnog posla provedes jos 5-6 noci radeci u bolnici ). Tezina posla ( psihicka - u tvojim rukama je neciji zivot, fizicka - u 2 ujutru ti dodju zrtve saobracajne nesrece pa se ti boris za njihov zivot do 8 ujutru pa ides na vizitu...) i sve za 1000 km...

A jedna blagajnica u Tropiku ima 700km plate, kad farbate stan dodje vam moler i kaze 2 marke po kvadratu ( obicno ide kvadratura stana puta 3 - znaci stan od 50 kvadrata dodje oko 300 km ) a to je moleru 2 dana posla po 3-4 sata dnevno ( obicno ima jos 2 posla istovremeno i unajmiti ga je teze nego naci srcanog hirurga ). Automehanicar da ti zavari auspuh ( za 20 min posla ) uzme 10-15 maraka... i tako mogu nabrajati koliko hoces...

I onda se nadju neki pametni koji kazu "nek doktor uzme lopatu i nek radi ko fizkaner " - odraz drustva gdje se cijeme "bijesna auta " trud odnosno pamet i postenje nikako...

Lisa je sama rekla o uslovima u bolnici. Koliko sam ja upoznat niti jedan funkcioner se ne lijeci vise u Banjaluci ( niti privatno ) vec idu vani ( BG ili EU ).

Zdravstvo je manjevise prepusteno samo sebi...

Govorite otkuda pare ovim koji su otvorili privatne ambulante. Za jednog znam da je digao kredit ( u banci gdje ja radim ) i mjesecna rata mu je 50 000 km i treba to vracati i vraca uredno, znaci zaradi...Ako on digne kredit i kupi nesto za milion evra zasto bi bilo "pogresno" da to naplacuje ako to nema u bolnici ( zasto toga nema u bolnici nije on kriv a ni doktor ). Ivanjicu odgovara prodati banku za 1,7 mil km i lijeciti se u Engleskoj, a vi opet glasate za njega... kad se neko od vasih razboli i odete u privatn ambulante i morate platiti onda je doktor kriv...a za 50 mil km ( za koliko se smatra da je ostecena drzava prilikom prodaje Razvojne banke mogla se opremiti cijela bonica )

A znanje doktora je na sve slabijem nivou. "Balkanski sindrom" je i njih zahvatio. Misle da sa zavrsetkom studija je njihovo ucenje prestalo, na prste ruke se mogu izbrojati doktori koji idu vani na strucno usavrsavanje a medicina se razvija gotovo svakodnevno. Dok kod nas operisu po metodama od prije 30-40 godina... laparaskopski se u svijetu operise gotovo 90 % a kod nas 1% i uopste nema zanimanja medju doktorima da to nauce ( u bolnici postoji oprema za laparaskopiju koja je zakljucana vec 3 godine jer nema niti jednog doktora koji bi radio - dobro prica se da su Maric i Stanisic uzeli to za sebe ali kad su vidjeli da neznaju raditi odustali su a ostalima ne daju ... ali za to nisam siguran ).

Sa Laparaskopskom operacijom nakon 24 sata ides kuci, klasicnom operacijom 7 dana lezis u bolnici ( pri operaciji zuci ) i opet to nikog ne zanima... Mladi doktori su najgori, em nemaju pojma em su prepotentni em nisu niti vidjeli kako izgleda normalna medicina em nece niti uciti...

Ljudi im u bolnicama umiru, nikom ne odgovaraju...

Ma ova tema je toliko ruzna, a mogao bi ispricati ogromno toga ali necu dok je takvih ljudi koji misle da je bolje da doktor primi kramp u ruke

:evil:

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 12:24 
Ovo nema veze o onome shto sam ja napisao.

Plus shto si otisao u OT. :wink:

znachi:
Citiraj:
A nikad vam nije palo na pamet da ti isti nadrkani doktori / medicinske sestre treba dnevno da pregledaju 50 i vise nadrkanijih i jos gorih pacijenata.

Citiraj:
ko ih jebe...sami su izabrali posao...ako im se ne svidja mogu uzeti kram i lopatu i fino k'o ljudi kopati za 20 Km na dan.

Mislio sam na to shto pregledavaju 50 i vishe pacijenata(ako su mislili da ce po cijeli dan sjediti i piti kaficu).

A shto se tiche zdravstva problem je u vrhu tj. vladi.
znamo to i po stanju psihijatrije....

I nemojte da idemo vishe u OT...ako neko zna zasto je onaj ninja slupao pola ordinacije neka napishe...ovako mozemo samo pisati gluposti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Ljudi znam lika pricali smo par puta i spominjao mi je da je nesto bolestan kao samo da ga prodje da krene da radi i normalno zivi.Medjutim nesto se istripo i nije nikome govorio o cemu se radi spominjao je vise puta da ce napraviti sranje ,ali tako ovdje biva niko te ne shvata ozbiljno.Sada pricaju kako je puko i tome slicno sve i da je tako ti ljekari su to morali uociti.Meni licno nije cudno sto se to desilo kako neko nije prije nesto tako uradio,ti ljudi uzimaju lovu ali bas i kad ti pogrijese dijagnozu i sjebu te totalno nikome ne snose odgovornost.Kako neko moze da prihvati tu odgovornost i zajebe ti zivot recimo(znam vise slucajeva)Inace je tako svuda i cinjenica je da nece svi da trepe sranja.Nije to bez razloga,a taj doktor sto se istripo da je neko to narucio je gora paranoja,ako je to ovaj uopste bio.
P.S.nedajte da vas varaju cifuti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2005, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
čuo sam od više ljudi, a i sam sam se uvjerio da je kvalitet usluga u euromediku na vrlo niskom nivou.
inače, onaj je vlasnik tezak seljak... gledao sam ga na tv, a i čitao neke njegove izjave u štampi. pravi čimpanza, a na njega i liči.
svakako, to nije razlog da mu neko rastura opremu, ali bi i inspekcija morala da radi svoj posao pa provjeri kako je dotični stekao svoje bogatstvo. na koji način i kada.
hm, pa on je svojevremeno imao magnetnu rezonancu, a znate li koliko to košta. moraju se mnoge stvari izvesti na čistac.
u tim privatnim ljekarskim ili apotekarskim ustanovama vladaju debeo kriminal, šverc ljekovima, loše usluge, sumnjive nabavke... pelješenje naroda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2005, 03:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
e skontajte shta je lik izjavio u policiji nakon shto je priveden.

kao on je jednog dana sa posla doshao i legao da odmori. pre nego shto je zaspao imao je zvaku u ustima, kad se probudio osetio je da mu je zvaka zapala u grlo. i ode on u euromedic i oni ga snime i kazu da nema nishta u grlu. medjutim njemu to stalno smeta ("zvaka") pa je ponovo otishao, pa ponovo, pa su ga ljudi jednom odbili, jer je dolazio duzi vremenski periof, rekavshi mu da nema nikakvih stranih tela u grlu. i njemu je pukao film pa je odluchio da im pokaze "njihovog Boga". pa je doshao i uzeo kamen i udri po aparaturi.

ovo je taj lik isprichao inspektoru (inache mom prijatelju) koji ga je saslushao iste vecheri kad je "nosio" kamen na rendgen :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2005, 09:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Apr 2005, 14:38
SVE JE MOGUCE,NISTA NIJE ISKLJUCENO DA AKO JE COVJEK SEBI NESTO ZACRTAO DA IMA ,TJ, U GRLU,ONDA IMA.POGOTOVO AKO JE SLUCAJ ZA RAZMATRANJE,MISLIO NORMALAN BIO I ODJEDNUM BUM.

JA ZNAM JEDAN SLUCAJ KOJI SE MENI DESIO DOK SAM RADILA KAO FRIZERKA,LIK JE USAO CELAV POTPUNO,NORMALN IZGLEDAO DOK NIJE PROGOVORIO DA GA OSISAM NA NULU.NISAM HTJELA DA SE RASPRAVLJAM,UZELA SAM MASINICU I SISALA NA PRAZNO,MALTENE PO VAZDUHU.KADA SAM ZAVRSILA LIK JE PLATIO DOK JE TAD BILO SISANJE 3,5 MARKE,ZAHVALIO SE IO IZASAO?????!??!!!!!!!!!!!!

TAKO DA JE SVE MOGUCE
:roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2005, 10:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2005, 15:39
NIKO NIJE NI POMISLIO DA JE DOTICNI MOZDA BIO PLACEN ZA DEMOLIRANJE.AKO JE `ZVAKA ` RAZLOG VJEROVATNIJE JE DA PLATI OSOBLJE A NE APARAT .U SVAKOM SLUCAJU SRECNA OKOLNOST JE STO BAR SESTRE`NISU PLATILE GLAVOM`.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2005, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
privatno lijecenje i privatne klinike svuda u svijetu rade i pruzaju mnogo bolju uslugu nego drzavne ambulante i bolnice.

zasto bi to bilo cudno ako je tako i kod nas.

sve privatne ambulante /poliklinike imaju mnogo bolja/novija dijagnosticka sredstva,ljekare specijaliste do kojih odmah dodjete(ne treba vam uputnica ili cekanje), ugodan ambijent, nema guzve, narucis se i termin je tvoj.
Ja to podrzavm i mislim sve najbolje o tome.
Nismo mi krivi sto je drzava propala i niti smatram da doktori treba da sjede u drzavnoj bolnici gdje recimo CT ne radi po 3 mjeseca i da nagadjaju i sicaju dijagnoze, dok taj isti CT uspjesna priv. ambulanta kupi i ima i samim tim ima mogucnost da prima pacijente i da taj isti dr posalje tamo pacijenta i urademo odmah sutra CT, taj isti dan doktor ga ocita, konstatuje npr. tumor na mozgu i covjeka operishe, i spasi ga smrti, koja bi sigurno bila izvjesna cekajuci ta 3 mjeseca. Navodim samo slikovit primjer jedan od milion mogucih, ali to je istina.
I to je po meni plemenito i za tog pacijenta, i za doktora (jer covjek radi svoj posao-ne sjedi), i za privatnu kliniku i za bolnicu.
Nije doktor kriv sto zdravstveni fond nema para da popravi CT npr.

U svakom slucaju, bolnice moraju postojati i postojace, jer privatne ambulante/poliklinike josh uvijek , bar kod nas, ne mogu raditi sekundarni i tercijarni nivo zastite koji je rezervisan za bolnice/klinike/institute.
Ali zato primarni vid mogu itekako dobro mogu.

To sto je neko usao i polupao inventar kao prvo govori:
1.da je sama osoba koja je to uradila psihicki neuravnotezena
2. da je tako neuravnotezena poprilicno neinformisana sa medicinskim stvarima ako je to uradila zbog svog licno zdravstvenog problema i nerazumijevanja od strane dr.
3. da je kivna na nekog dr koji igrom slucaja radi u eu medicu
4. da je licno kivna na vlasnika zbog nekih drugih stvari koji nemaju vece direkno sa samom ordinacijom, medicinom i osobljem
5. da je nekakav reket u pitanju koji opet nema veze sa medicinom, vec sa licnim poslovima vlasnika
6. euromediku su iskljucivo konkurencija: Intermedik i Deamedica a znajuci sve, dr Djuranovic, niti Natasa Cegar niti imaju razloga da se spustaju na taj nivo, niti imaju potrebe za tim jer ionako rade vrlo dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
sporiRodrigez je napisao:
humanost gdje je nestala???
nemogu da vjerujem da je ubijena,ali praksa pokazuje suprotno...

pa onda kaze...

Citiraj:
infarkt je infarkt, kakav je takav on je od srca ...

pa onda kaze...

Citiraj:
ma kakvi uslovi za rad bili moras pomoci covjeku u nevolji,a ne "ucjenama" se baviti!!!
kod nas medicina je postala...ucjena,sverc...fuj

sudeci po ovome vidim da nemas dodirnih tacaka sa medicinom.

druga stvar, doktor nisu svemoguci da mogu bez dijagnostike da otkriou dijagnozu, tek onako napamet da procitaju na osnovu boje tvojih ociju ili duzine kose...

Medicina je itekako skup "sport" , skolovanje je itekako skupo, jedna moja knjiga kosta 150 KM a recimo ima 2 toma, da ne pricam o specijalizacijama, kongresima i strucnim usavrsavanjima. A tek odricanje i ucenje, koliko skrsish stolica i kreveta probushish ih uceci.
I danas sutra zavrsish i treba da budes zadovoljan volontiranjem i kao budes uspjeshan radeci tamo gdje negatoskop ne radi a kamoli druga dijagnostika.
Tako se ljudima ne moze pomoci.

Zasto ljudi idu u Kalugu u Rusiju da operishu kataraktu???!!, zasto idu na transplantaciju kostane srzi u kliniku Majo u USA???!!!, ne zato sto ovde nema humanih ljudi koji bi voljeli pomoci, vec zato sto nemamo uslove za to.
Nasa drzava nema para za to! A ljekari tu nisu krivi!

Privatne ambulante su pozitivna stvar i one ce kao i svi drugi obrti, i sve druge firme , sa razvojem ekonomije doci u fazu da samo najjace,najkompletnije i najstrucnije ostaju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:09 
infarkt je infarkt, kakav je takav on je od srca ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
simplicity svaka cast

ljudi ce ovdje radije dati 300km za cipele u orfeju ili potrositi 100 za noc u kapu na cugu ali kad treba dati za doktora onda "stede"

a neko se poziva na humanost... objesni gdje je tu "humano" da treba doktor da radi za dz. a znamo da nema zd ni kod stare babe:) (de mi reci ko ti je nepoznat zadnji nesto poklonio - recimo u prodavnici ili neku uslugu, telekom s. racun itd )

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2005, 20:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2005, 15:45
O zdravstvu kod nas se moze raspravljati... i to mnogo....
Jasno mi je da oni kojima su roditelji doktori imaju drugacija misljenja, ali stanje u zdravstvu je katastrofalno. Para nema nigdje i to je jasno, ali neki su bar mogli sacuvati obraz. Svi vi znate da jaaaaaako puno doktora nece ni da vas pogleda, a ne da operise ako mu ne gurnete nesto u dzep...Sta je sa namjestanjima poslova jedni drugima(znate o cemu pricam)?...lupanjem dijagnoza za koje niko ne odgovara?
Da li bi vama bilo svejedno da vam,recimo oca, mjesecima zavlace da ima gastritis , a covjeku u stomaku raste tumor velicine vece shake? ...Eto,uvazeni gastroenterolog je vjerovatno previdio opipavanje abdomena? ...naravno da je sve uredno naplatio....vise nikoga nije briga sta je sa pacijentom...
Ja bih im vjerovatno zbog toga i glavu slupala, a ne instrumente...
...i ne govorim ovo kao neko ko nema veze sa medicinom...jer vidim da to potencirate....
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 12:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
drigi je napisao:

ljudi ce ovdje radije dati 300km za cipele u orfeju ili potrositi 100 za noc u kapu na cugu ali kad treba dati za doktora onda "stede"

drigi...da li si svestan kakvu glupost si napisao?????? :roll: :roll: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]