banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: OI PARIZ 2024
PostPoslato: 07 Jul 2024, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nisam našao da je iko otvorio temu, a Olimpijada se bliži. U svakom slučaju sve je poznato. Domaćin je Pariz. Igre će se održati od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.
Sve detaljno u vezi OI u Parizu na linku:

https://olympics.com/en/paris-2024

Slika

Tim reprezentacije Srbije, za sada broji 110 učesnika.

1. kvota streljaštvo vazdušni pištolj, žene (Zorana Arunović)

2. kvota streljaštvo vazdušni pištolj, muškarci (Damir Mikec)

3. Natalia Šadrina (boks)

4. Vakid Abasov (boks)

5. Ivana Španović (atletika)

6. Milica Gardašević (atletika)

7. Andrej Barna (plivanje)

8-11. kvota ženski kajakaški četverac

12-15. kvota muški kajakaški četverac

16-27. muška košarkaška reprezentacija

28. Angelina Topić (atletika)

29. kvota veslanje ženski skif (Jovana Arsić)

30. kvota rvanje slobodni stil -57 kg (Stevan Andrija Mićić)

31. kvota rvanje slobodni stil -74 kg (Hetik Cabolov)

32-43. ženska odbojkaška reprezentacija

44. kvota rvanje grčko-rimski stil -67 kg (Mate Nemeš)

45-48. muška 3×3 reprezentacija

49. kvota drumski biciklizam, žene

50. kvota drumski biciklizam, muškarci

51. Aleksandra Perišić (tekvondo)

52-64. muška vaterpolo reprezentacija

65-67. muška plivačka štafeta 4×100 slobodno (Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin, Uroš Nikolić)

68-79. ženska košarkaška reprezentacija

80. Sara Ćirković (boks)

81. kvota rvanje grčko-rimski stil -87 kg (Aleksandar Komarov)

82. kvota streljaštvo vazdušna puška, muškarci (Lazar Kovačević)

83. kvota veslanje muški skif (Nikolaj Pimenov)

84. kvota rvanje grčko-rimski stil -60 kg (Georgi Tibilov)

85. kvota veslanje muški dubl skul (Martin Mačković, Nikolaj Pimenov)

86. Nemanja Majdov (džudo)

87. Milica Nikolić (džudo)

88. Marica Perišić (džudo)

89. Aleksandar Kukolj (džudo)

90. Milica Žabić (džudo)

91. Strahinja Bunčić (džudo)

92. Adriana Vilagoš (atletika)

93. Lev Korneev (tekvondo)

94. Stefan Takov (tekvondo)

95. Novak Đoković (tenis)

96. Dušan Lajović (tenis)

97. Izabela Lupulesku (stoni tenis)

98-109. muška odbojkaška reprezentacija

110. Anja Crevar (plivanje)

https://oks.org.rs/takmicenja-pariz-2024/

E sada, kakva su očekivanja, šta možemo napraviti? Možemo li ostvariti bolji rezultat nego prije 3 godine?

Vrh

Tema posta: Re: OI PARIZ 2024
PostPoslato: 07 Jul 2024, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Još dvoje je na spisku.

111. Armin Sinančević (atletika)
112. Elzan Bibić (atletika)

Odlično što je u našoj vremenskoj zoni. Naredne su u SAD (LA), pa onda u Australiji.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2024, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Upravo i ja vidjeh. Hvala na korekciji. Nekako mi je upravo još atletićara i nedostajalo. Znači 112.

Da, i ovo što si pomenuo, ova Olimpijada će se moći mnogo ozbiljnije ispratiti od ostalih koje su u Japanu, Kini, Americi, Australiji...

Nego, kakva su očekivanja? Vidim da je nagradni fond "zanimljiv" ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2024, 22:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Veslači su već otišli u Pariz. Kakva im je forma bila tokom prvog dijela ove sezone, medalja je još daleko. Plasman u finale i za dubl skul i za Arsićevu bio bi sjajan rezultat.

Citiraj:

Веслачи Србије крећу на завршне припреме за ОИ: Спремни смо, бићемо прави у Паризу

Slika

Веслачи Србије крећу на завршне припреме за ОИ: Спремни смо, бићемо прави у Паризу

Српски веслачки тим за Олимпијске игре путује на финалну фазу припрема, које ће одрадити недалеко од Париза, са жељом да што спремније дочека почетак борбе за медаље.

На конференцији за медије у хотелу Москва новинарима су се обратили чланови дубл скула Мартин Мачковић и Николај Пименов, који ће се такмичити и у скифу, као и Јована Арсић и тренер Никола Стојић.

"Доста смо добро радили овај последњи период. Иако смо се Николај и ја тек квалификовали пре месец и по дана, нисмо се превише такмичили заједно, али ових последњих месец дана је било одлично. У доброј смо форми, здрави смо, задовољан сам како иде чамац и спремни смо да се тркамо са свима", рекао је Мачковић.

Пименов је истакао важност здравља и фокуса пред наступ на ОИ.

"Најбитнија ствар је да смо здрави, фокусирани и да имамо јасан циљ. Чамац добро иде, имамо доста искуства, тренирали смо заједно целу зиму и верујем да смо спремни", поручио је Пименов.

Арсићева је нагласила да припреме теку у најбољем реду, али да су наредне две недеље кључне.

"Мислим да сам добро радила у претходном периоду, а ове завршне две недеље су попут шлага на торти. Надам се да ће све ићи у најбољем реду и да ћемо успети све да одрадимо како треба. Што се тиче циљева, то остављам искључиво за себе, али најбитније је да остваримо оно што је мени и мом тиму битно и да останемо фокусирани до краја", рекла је Арсићева.

Стојић је изразио пуно поверење у веслаче и уверење да ће показати максимум на највећој светској спортској сцени.

"Прво бих желео да честитам спортистима који су се квалификовали за Олимпијске игре резултатима које су постизали ове и прошле године. Знамо шта се све дешавало последњих месеци у Савезу и зато бих се захвалио Олимпијском комитету Србије на подршци, председнику Божидару Маљковићу, потпредседнику Жарку Зечевићу и генералном секретару Ђорђу Вишацком. Предстоји нам још 16 дана у Паризу где ћемо обавити завршне припреме и надам се да ћемо бити спремни за најбоље што можемо да постигнемо", закључио је Стојић.

https://rts.rs/sport/ostali-sportovi/54 ... ijada.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2024, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Dvojicu moramo ,na žalost, izostaviti.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2024, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Od basketaša imamo velika očekivanja. Pored svega što su osvojili, a osvojili su sve što se osvojiti moglo, i ne čudi što ciljamo ka medalji i na OI. Pa i ka najsjajnijem odličju.

Citiraj:

Страхиња Стојачић за РТС: Очекивања пред Олимпијске игре су највећа могућа, циљ је злато!

Slika

Репрезентацију Србије у баскету 3x3 на Олимпијским играма у Паризу представљаће Страхиња Стојачић, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Марко Бранковић. Најбољи баскеташ света Страхиња Стојачић изјавио је да му је велика част што ће представљати Србију и да су очекивања велика.

Фиба је на друштвеним мрежама објавила да ће Србију на Олимпијским играма у Паризу представљати исти тим, који је претходне године освојио Светско и Европско првенство.

"Сигурно је велика част и привилегија представљати Србију на таквом такмичењу. Ово је највећи догађај на којем учествују најбољи спортисти и изузетно је бити међу њима", рекао је Стојачић за РТС.

Најбољи баскеташ света, Страхиња Стојачић изјавио је да селекција има највеће циљеве и да ће дати све од себе да их испуни.

"Очекивања су нам највећа могућа после освајања Светског и Европског првенства. Циљеви су нам јасни, ми идемо по медаљу, наравно први је златна и даћемо све од себе да то и остваримо. Ићи ћемо корак по корак, прво групну фазу да одрадимо како планирамо, будемо међу прва два места и пласирамо се директно у полуфинале. После тога нам остају још та два баскета и да се надамо да је повратак са златом око врата", закључио је Стојачић.

Србија ће у Паризу играти у групи са Сједињеним Државама, Литванијом, Кином, Холандијом, Француском, Летонијом и Пољском.

Баскеташи Србије су на претходним Играма, 2021. године у Токију освојили бронзану медаљу.

Игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа.

https://rts.rs/sport/ostali-sportovi/54 ... kovic.html

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2024, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naše strijelci u dobroj formi uoči OI u Parizu.

Citiraj:
3oрана Аруновић освојила златну медаљу на Маспед купу у Будимпешти
Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на Маспед купу у Будимпешти, саопштио је Стрељачки савез Србије.

Slika

Зорана Аруновић, која је после победе на Светском купу у Минхену преузела прво место на светској ранг листи у овој дисциплини, била је најбоља у квалификацијама са 580 кругова.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2024, 01:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dok sam razgledao cijene karata za ove događaje zapalo mi za oko lokacije na kojima se takmičenja odvijaju maltne po čitavoj Francuskoj, čak surfanje će biti negdje na Pacifiku.

Slika

Pa me zanima je li to normalna praksa svih olimpijskih igara da se održavaju takmičenja van grada domaćina.

Razumijem ja da ne mogu jedriti po Seni.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2024, 06:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Dok sam razgledao cijene karata za ove događaje zapalo mi za oko lokacije na kojima se takmičenja odvijaju maltne po čitavoj Francuskoj, čak surfanje će biti negdje na Pacifiku.

Pa me zanima je li to normalna praksa svih olimpijskih igara da se održavaju takmičenja van grada domaćina.

Razumijem ja da ne mogu jedriti po Seni.

:lol: :lol: :lol: Naravno da ne mogu surfati po Seni. Ah, Francuzi, stoka, hoće da im od OI zaradi cijela zemlja, a ne samo kao kod nas što je bio slučaj - samo Rajvosa. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2024, 08:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2024, 12:04
Драго ми је што су кошаркаши и одбојкаши остварили пласман.
С друге стране, стријелци су подбацили.

Све у свему биће интересантно испратити наступе српских спортиста, тешко је рећи шта би био одличан резултат, вјероватно двоцифрен број медаља. Највише бих волио да Новак узме злато. Нисам сигуран да ће се то и десити.

Треба бити реалан, више нам ватерполисти нису сигурица за медаљу. Кошаркашице су доста слабије него прије 8, али и знатно у односу на прошле Игре. Имамо нове наде у атлетици, у борилачким спортовима, Аруновићку...

Кажем 10 медаља би био озбиљан резултат, све испод 7 скроман.

Очекујем злато од одбојкашица, баскеташа, евентуално од једног рвача. И ето ако Новак узме.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2024, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Saglasan sam potpuno s tobom. Ja se nadam zlatnoj medalji od odbojkašica, od basketaša, Ivane Španović i Komarova ili Nemeša iz rvačkog tima. Mada, kada je borba za zlato u pitanju, nikad ne bih isključio Zoranu Arunović ili Mikeca, ali ni naše tekvondiste. Novak mislim da teško da može do zlata, i da je svaka medalja koju bi osvojio u Parizu veliki uspjeh, kraj ovih mladih lavova željnih krvi i dokazivanja.

Više me od svega zanima šta može napraviti košarkaška reprezentacija koja će sigurno biti u centru pažnje, dokle mogu stići vaterpolisti, ali šta može napraviti i muška štafeta u plivanju koja je osvojila zlato prije samo desetak dana na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Mislim da dobar rezultat mogu napraviti kajakaši i veslački dubl skul.

Da se razumijemo, da je Olimpijada na evropskom nivou, odnosno da se u ovom sastavu ide na Evropske igre, bila bi ovo žetva medalja. :D

Onako sve što dostigne dvocifrenu brojku je ogroman uspjeh našeg sporta.

Usput evo jedne odlične stvari za zagrijavanje:

Citiraj:

Кошаркаши Србије ће на егзибиционом турниру у Абу Дабију играти против репрезентација Сједињених Држава и Аустралије. Ова два меча прилика су за Светислава Пешића да види какве су могућности екипе и лакше одреди састав који ће представљати државу на Олимпијским играма.

Наредна три дана публика у Абу Дабију имаће прилику да гледа три кошаркашке селекције које су међу пет најбољих на свету.

Вероватно најозбиљнији припремни мечеви и за Сједињене Државе, и за Аустралију и за Србију пред Олимпијске игре у Паризу.

Распоред мечева у главном граду Уједињених Арапских Емирата: Аустралија – Сједињене Државе (15. 7, 18.00), Србија – Аустралија (16. 7, 18.00), Сједињене Државе – Србија (17. 7, 18.00).

Сви дуели се играју у "Етихад арени", чије су трибине формиране у облику сузе. У овој арени одиграно је неколико ММА догађаја, а 2021. године у овом делу света одиграна је и прва НБА предсезонска утакмица у којој су снаге одмерили Атланта хокси и Милвоки бакси.

https://rts.rs/sport/kosarka/5484331/eg ... rikom.html

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2024, 08:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Loše vijesti. Povrijedila se Ivana Španović.

https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/ ... novic.html

Citiraj:
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović prekinula je nastup u Linjanu zbog povrede Ahilove tetive.

Ivana Španović bila je četvrtka na atletskom mitingu u Linjanu (Italija) skočivši skromnih 6,29 metara što joj je bila posljednja priprema za Olimpijske igre, ali od slabijeg rezultata - ima veće brige. Skočila je tek jednom, u prvoj seriji, a potom je na predlog trenera Gorana Obradovića prekinula takmičenje zbog povrede.

Slika

"Prekinuli smo takmičenje. Nismo željeli ništa da rizikujemo. Osjetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Lijeva noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposljednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi", ispričao je Obradović za "Sportski žurnal" i time zabrinuo sve navijače u Srbiji.

Ivana Španović i njen trener Goran Obradović uputili su se u Rijeti gdje će sa medicinskim timom pokušati da povredu drže pod kontrolom, a očekuje se da tamo ostanu sve do 1. avgusta kada se vraćaju u Novi Sad. Upravo odatle Ivana Španović će poći na Olimpijske igre na kojima želi zlatnu medalju, jedinu koja joj nedostaje.

https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/ ... novic.html

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2024, 10:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2024, 12:04
На сву срећу није ништа страшно.
На авангарди (гдје објективно пише највише љубитеља атлетике на овим просторима) је написано да је ово превентивно и да је сличних проблема имала и пред Свјетско првенствно гдје је освојила злато. Даће Бог да и у Паризу освоји још једно.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2024, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nadamo se svi dobrim vijestima, jer Ivana je bila, ako se to uopšte tako može reći, sigurica za medalju. I pretendovala je sa svim onim što je uradila u olimpijskom ciklusu za najsjajnije odličje.

Gledam večeras košarku, meč protiv kengura, ovaj turnir u Etihad areni, ne treba baš ozbiljno shvatati, jer miješao je Pešić, uigravao kombinacije.

Raduje odlična forma odbojkašica. Samljele su Francusku večeras.

Citiraj:
Добра увертира пред дуел у Паризу, одбојкашице Србије победиле Француску

Slika

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Француске 3:0, по сетовима 25:17, 25:17 и 25:22 у првој утакмици на Меморијалном турниру "Агата Мруз Олшевска" у Пољској.

Србија је у дворани “Мосир” у Мјелецу надиграла ривала после 73 минута игре.
Овим тријумфом, Српкиње су потврдиле да су боља екипа од Француске, која ће им бити први ривал на Олимпијским играма у Паризу. На Играма ће Србија играти у групи А против Кине и Сједињених Америчких Држава.

У прва два сета су изабранице Ђованија Гвидетија биле убедљиве. У трећем сету Француска је пружила јачи отпор, али је Србија славила максималним резултатом.

Најефикасније у тиму Србије биле су Сара Лозо са 12 поена, Тијана Бошковић и Александра Узелац са по 10, осам је уписала Хена Куртагић, седам Мина Поповић, а шест Катарина Лазовић.

Србија ће у четвртак одиграти другу утакмицу на турниру против Доминиканске Републике од 16.00. Трећи ривал Србије биће Пољска у петак од 18.30.

Турнир ће послужити репрезентацијама као добра припрема за Олимпијске игре. Повратак српских одбојкашица у Београд је планиран за суботу, 20. јул, а пут у Париз, 23. јула.

https://rts.rs/sport/odbojka/5489286/sr ... cusku.html

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2024, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prejaka nam je grupa.

Citiraj:
Ватерполисти Србије отпутовали у Подгорицу на припреме за Олимпијске игре
Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је у Подгорицу где ће до суботе бити на припремама за Олимпијске игре у Паризу.

Ватерполисти Србије ће у Подгорици одржати заједничке припреме за Олимпијске игре са селекцијом Црне Горе.

Селектор ватерполиста Србије Урош Стевановић је одлучио да у Подгорицу поведе 15 ватерполиста:

Радослав Филиповић, Владимир Мишовић, Димитрије Страјо Ристичевић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Никола Дедовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић, Петар Јакшић, Страхиња Рашовић, Милош Ћук, Немања Вицо, Немања Убовић и Ђорђе Лазић.

По доласку у Београд 21. јула Стевановић ће објавити списак играча који ће играти у Играма.

Ватерполисти Србије ће у Београду тренирати 22. и 23. јула, а 25. ће отпутовати у Париз. Србија ће на Играма бити у групи Б са Аустралијом, Француском, Мађарском, Јапаном и Шпанијом.

Црна Гора ће бити у групи А са Хрватском, Италијом, Румунијом, Грчком и САД.

https://rts.rs/sport/vaterpolo/5489944/ ... -igre.html

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2024, 19:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zanimljiv meč su odigrale naše djevojke protiv Dominikane, mislim da su i pored dosta dobre igre, ipak pomalo potcijenile protivnika, na kraju smo izgubili a imali smo ih. No dobro, ovo je sve pripremni period i dosta toga se eksperimentiše. Sutra će biti zanimljivo sa Poljskom.

Nego evo jedne zanimljivosti:

Citiraj:

Srbija je zemlja koja najviše plaća olimpijsko zlato na Igrama u Parizu! Za najsjanije odličje na najvećoj smotri svetskog sporta, Srbija će izdvojiti 200 hiljada evra ili 214.900 dolara. Ovo je pokazalo veliko istraživanje USA Today, koji je komunicirao sa predstavnicima više od 40 nacionalnih olimpijskih komiteta.

Na drugom mestu iza Srbije je Malezija, koja za zlato plaća 212 hiljada dolara, dok je treći Maroko sa iznosom od 200.525 zelenih novčanica.

Slede Italija, Litvanija, Mađarska, Ukrajina i zanimljivo je na osmom mestu Olimpijski komitet Kosova. Za eventualno zlato u južnoj srpskoj pokrajini biće izdvojeno tačno 100 hiljada evra ili 107,450 dolara.

Zanimljivo je da na primer Amerikanci za zlato svoje olimpijce nagrađuju sa 37.500 dolara, što je šest puta manje nego što mogu da inkasiraju srpski olimpijci.

Slika

Vrijedi zapeti!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2024, 08:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tim Srbije najbrojniji na OI, druga Slovenija, treća Hrvatska.

Broj sportista na OI iz zemalja ex-yu
Srbija - 112 (69 muškaraca/43 žene)
Slovenija - 90 (46/44 )
Hrvatska - 73 (58/15)
Crna Gora - 19 (16/3)
Severna Makedonija - 7 (4/3)
BiH - 5 (2 /3)

Citiraj:

Srpski olimpijski tim brojaće u Parizu 112 sportista, od toga su 69 muških, ostatak su dame, i jedina smo zemlja sa trocifrenim brojem učesnika na predstojećoj najvećoj smotri u Parizu sa ovih prostora.

Pokušaće naš brojni olimpijski tim da premaši devet medalja, od toga tri zlatne, sa prethodnih igara. Sasvim sigurno ima solidne adute da postigne dobar rezultat.

Iza Srbije je Slovenija, sa rekordnim brojem takmičara na Letnjim olimpijskim igrama u istorji "dežele".

Čak 90 sportista iz Slovenije ispunili su olimpijsku normu i nadmetaće se za medalje.

Treća je Hrvatska koja ovog puta šalje 73 takmičara na Olimpijske igre.

Broj sportista koji dolaze iz preostalih ex-yu zemalja je zanemarljiv. Najmanje ih daje Bosna i Hercegovina, samo petoro, i predvođeni su senzacionalnom plivačicom Lanom Pudar.

Zanimljivo je da će Srbija u Parizu imati identičan broj takmičara kao Hrvatska, Albanija, Severna Makedonija, Crna Gora i BiH zajedno.

Albanija inače daje osam sportista.

Važno je, ipak, više od toga, osvojiti medalju u odmeravanju snaga sa boljima od sebe, svetskim sportskim silama, i otuda naše olimpijce čeka teška borba.

Od zemalja iz okruženja Srbija šalje više sportista u Pariz nego Rumunija (107), ali i manje od Mađarske koja će se predstaviti svetu sa 170 atleta.

https://www.b92.net/sport/olimpizam/ves ... onija/vest

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2024, 07:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Samo su se u prvom setu mučile sinoć naše odbojkašice na turniru u Poljskoj, posljednjoj velikoj probi pred OI. U naredna tri seta bilo je pravo zadovljstvo i uživanje gledati Tijanu i ekipu kako s lakoćom melju poljski tim. Na turniru smo poraženi samo od Dominikane, koja je dobra opomena našim djevojkama da nema opuštanja.

Dobre vijesti dolaze i iz brdskog biciiklizma.

Citiraj:
Бициклистиња Ирина Стевановић изборила визу за Олимпијске игре
На списку такмичара који ће на предстојећим Олимпијским играма бранити боје Србије нашла се и Крушевљанка Ирина Стевановић (25), чланица Бициклистичког клуба "Једнота" из Шида.

Slika
Уз Јелену Ерић и Огњена Илића, који ће се такмичити у друмском бициклизму, Ирина ће учествовати у вожњи на хронометар.
Шансу да се прикључи олимпијском тиму Ирина је изборила на основу резултата који је у овој категорији остварила победивши на првенству Србије, 21. јуна у Ердевику.

Ово је историјски успех српског бициклизма, јер никада раније на Олимпијским играма није учествовало толико наших бициклиста", саопштено је из Бициклистичког савеза Србије.

https://rts.rs/sport/ostali-sportovi/54 ... -igre.html

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2024, 09:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Krajnje je vrijeme. Nakon šest svjetskih i pet evropskih titula. Nekako vjerujem u ove momke, i ako ne bude povreda i nekakvih velikih iznenađenja iskreno se nadam medalji, a priželjkujem zlatnu. :wink:

Citiraj:

Баскеташи Србије спремни за Игре; Стојачић: Не бих рекао ако, него, кад освојимо злато

Баскет 3x3 репрезентација Србије за предстојеће Олимпијске игре у Паризу припрема се у Новом Саду, а Страхиња Стојачић, Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић и Михаило Васић рекли су да су спремни за освајање златне медаље, једине која им недостаје.

Баскеташи Србије су шест пута били светски прваци и пет пута прваци Европе, а према речима Марка Бранковића све титуле изузетно значе пред Олимпијске игре које су круна свега.

"У последње две године имамо два светска и два европска злата тако да се од нас и очекује да идемо на злато у Паризу. Притисак је велики, али то је мотив више да одиграмо најбољи турнир", рекао је Бранковић.

Распоред и систем такмичења су другачији него иначе, игра се у више дана и свако са сваким, а на отварању Србија игра против САД, 30. јула од 22.35.

Михаило Васић је уз Дејана Мајсторовића био члан репрезентације и кад су баскеташи у Токију освојили бронзану медаљу.

"Биће доста јак и изједначен турнир. Сви имају шансу, али ће шест екипа сигурно конкурисати за медаље. Сами себи смо највећи противник и све зависи од нас", закључио је Васић.

Према речима кондиционог тренера Александра Милошевића, припреме теку према плану.

"Момци вредно раде и заслужују сваку похвалу. Било је много одрицања, сви су у тренингу били већ половином јануара. Најважније је да су засад сви здрави", рекао је Милошевић.

Како је 3x3 репрезентација позната и по прославама после освајања медаља и да сваки пут изаберу неку домаћу песму открили су да су спремни и за Олимпијске игре, али да ће песму публика чути тек уколико освоје златну медаљу и обрадују нацију.

https://rts.rs/sport/ostali-sportovi/54 ... zlato.html

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2024, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Čitam da Južni Sudan umal ne razbi US! U košarci!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]