LDA212 je napisao:
Zanimljiv je tajming odlaska Vinka i dolaska malog Misimovica.
Ovo ozbiljni klubovi ne rade. Imas istorijsku priliku da prodjes prvo kolo kvalifikacija za Ligu sampiona sto 99% donosi grupnu fazu Lige konferencija minimum, a ako bi te ukenjalo sa zrijebom posle mozda bi imao legitimnu sansu i za grupe u Ligi Evrope.
To je prvo ogromna kolicina novca, a onda bi i grad cijeli uspio da sinhronizujes sa ekipom.
Umjesto toga, uprava je ocigledno krenula da mesetari i da gura svoje kombinacije, a znajuci Vinka i njegov karakter, rekao bih da se nije slozio sa tim. Jer da to nije slucaj, sigurno ne bi napustio ekipu na dan pocetka priprema nego bi se sporazumno razisli prije 2-3 sedmice i klub bi imao dovoljno vremena da nadje novog trenera. Ovako mi djeluje da je Zizovic ad hoc rjesenje.
I Zizovic je sam po sebi pogodan da u ovim kvalifikacijama u izlog baci neke igrace kojima ce cifra narasti i koji bi mogli da se prodaju, to je valjda svakome jasno. Valjda rezultat ne bude trpio zbog toga, ali ovakvi potezi obicno dovedu do najgoreg epiloga, a to bi u slucaju Borca bilo ispadanje na startu kvalifikacija.
Kakav je Vinkov karakter? Meni je on primjer klimoglavca i poslušnika. Da ima neki karakter podnio bi ostavku na dan revanša finala kupa kad su mu drugi skrojili kombinovani sastav u najvažnijoj utakmici sezone.
Rezultatske ambicije kluba diktira Vico u skladu sa svojim interesima u savezu, a budžet diktira predsjednik u skladu sa trenutnom političkom situacijom. Borac kao klub se ništa ne pita.
U sezoni koja slijedi neće nam biti naklonjeni ni jedan ni drugi, pa su se uprava (ako postoji) odlučila za neke naizgled jeftinije opcije (jer su ograničeni i budžetom i intelektualno), što igračke što trenerske, malo mešetarenja i talova, ali ništa što već nismo vidjeli nakon prošle titule kad se raspala ona ekipa. Što je suludo zbog Evrope i istorijske šanse, ali neko se drugi pita i šta je tu je.
Vinku je igrao jebeni Savo Šušić obe utakmice protiv Austrije, da će Žižović gurati više od jednog podobnog u Evropi ne vjerujem. Tu će biti slični.
Mislim da je mali Misimović nebitan, bio je i tatin sin Reljić u klubu pa nije igrao ni malo. Niko ga se ni ne sjeća.
Prije da će se opet gurati Šušić, Ćetković kad se oporavi, Čavić itd.