banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 16:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 617 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Klima uredjaji
PostPoslato: 05 Jun 2024, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
:lol:

Čovjek našao šest klima, i dvoumi se (šestoumi?) a ti mu preporučuješ sasvim drugu, sedmu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2024, 20:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Choban je napisao:

Čovjek našao šest klima, i dvoumi se (šestoumi?) a ti mu preporučuješ sasvim drugu, sedmu.

Začitao sam se danas i o toj klimi. Ne čini se loše, najveći problem je sto je nema u banjalučkoj regiji. Pare u ruke neću dobiti sam u radnji da se kupi. Pa mi nije neka opcija, a što se tiče tog hisense, ne znam koga je kupio i šta se krije iz hisensea ova klika se ne čini loše kontam da sad počinje evropsko u fudbalu koliko se sjećam unazad nekoliko su sponzori euro i lige nacija a vjv još nešto panće biti valja i kod nas nekih akcija… iako bi to završio ove sedmice izgleda da će se čekati sledeća ker jero nema pravog odgovora, a sam sebi skacem u kožu, jer pretpostavljam da već sledeće sedmice kad krenu 30+ temperature nećeš majstora uhvatiti, i počeće pametovanja i otezanja.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2024, 20:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hisense je kineski brend koji je u našoj regiji kupio Gorenje.
Korektni uređaji, u rangu Gree i Midee.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Hisense u BL ima u Zeusu i Gorenje (Konzum).

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:

Prije 2 godine sam slično istraživao pa došao do zaključka da je kao brend najbolje odnos uloženo/dobijeno.
Prvenstveno sam je uzeo za grijanje tako da radi cca 300 dana u godini i pokazala se dobro.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ništa, otići ću onda danas ili sutra do Zeusa pa da vidim. 3d box ili centrum gdje bude LG na stanju je uvijek opcija. Bas mi je gazdarica danas pisala da pita kad ćemo ići kupovati.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024, 16:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Hisense je trenutno na popustu u Zeusu. Ja sam uzeo 18-ku prije dvije sedmice, isti model nisam nigdje nasao jeftinije.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Upravo gledam na sajtu. Ništa pala je odluka na tu HISENSE NORDIC 12 ili 18 nije neka razlika u cijeni ili LG ovaj noviji model od S12ET sa WIFI. Koliko vidim hisense ima nekih novijih tehnologija, ali ne znam koliko su pouzdani na duze staze. Vidjecu sutra onda najverovatnije raspoloživost i šta će trgovac reći.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gledaj sezonski koeficijent energetske efikasnosti (SEER) i sezonski koeficijent energetske efikasnosti u grijanju (SCOP).
Isplati se dati nešto više novca za bolju efikasnost. U mom slučaju sam pravio neku paušalnu računicu gdje sam računao cijelu godinu i za grijanje i hlađenje i ušteda mi bila cca 100KM godišnje između "A++/A+" i "A+++/A+++".

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Je l' ima sada po uređajima ovaj novi sistem oznaka za tu energetsku efikasnost, slabo sam to nesto viđao kod nas.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Бенџи je napisao:
Upravo gledam na sajtu. Ništa pala je odluka na tu HISENSE NORDIC 12 ili 18 nije neka razlika u cijeni ili LG ovaj noviji model od S12ET sa WIFI. Koliko vidim hisense ima nekih novijih tehnologija, ali ne znam koliko su pouzdani na duze staze. Vidjecu sutra onda najverovatnije raspoloživost i šta će trgovac reći.

Imam ja od prosle godine Hisense sa WIFI i odlicno radi, pretezno sam koristio ljeti i nesto malo zimi. Uglavnom sve pohvale.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 11:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
gishas je napisao:
Je l' ima sada po uređajima ovaj novi sistem oznaka za tu energetsku efikasnost, slabo sam to nesto viđao kod nas.

Kako na kojoj... makar je lako skontati, stara je do D, nova je do G.
Tu je ko i sa svim drugim, koliko para - toliko muzike, za određene pare ideš na nazivno lošije performanse i poznatiji brand ili bolje performanse i lošiji brand.
Mislim da tu budžet diktira sve.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Tako sam i kupovao prije 10 i više godina Elit (Tobiša kompresor), radi još bez nekih kvarova, a danas je izgleda najbitnije gledati dužinu garanciju. Ove nove oznake znam da su krenule negdje tamo proljeće '21 godine, a skoro ganjao neku tehniku pa vidim da je dosta toga na starim oznakama.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 12:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Drizzt je napisao:
Gledaj sezonski koeficijent energetske efikasnosti (SEER) i sezonski koeficijent energetske efikasnosti u grijanju (SCOP).
Isplati se dati nešto više novca za bolju efikasnost. U mom slučaju sam pravio neku paušalnu računicu gdje sam računao cijelu godinu i za grijanje i hlađenje i ušteda mi bila cca 100KM godišnje između "A++/A+" i "A+++/A+++".

Što veća i teža spoljnja jedinica = u minusu manje vremena u odmrzavanju vanjske jedinice = više kilovata toplote isporučeno u objekat. Kada su temperature ok, to nećete naravno primjetiti. Međutim, kad udari pravi minus, a pogotovo sa ogromnom vlagom, e onda ide "šta je ovo klima stoji, ne radi, samo nešto zuji već sat vremena". To je defrost, spoljna se zaledila, i ako je nejaka i malena, može dnevno bez problema više sati provesti u defrostu, a za to vrijeme vas ne grije ništa osim lijepih želja i dobrih komšija. Zato i potenciram, dajte nešto s velikim protokom i teškom vanjskom ako se planirate grijati, a ako je je za hlađenje, svaki krš će završiti posao.

Kod nas je električna energija toliko jeftina, da su razlike u utrošku zaista mizerne, tako da radije gledajte da imate sirove snage kad zatreba i ogrijete se kako treba, nego da ganjate pluseve.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2024, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kupljen ovaj HISENSE, zanimljivo 1335 ali je sad akcija -15 kao što sam i pretpostavio povodom euro 2024. Elem po specifikacijama nadmašuje ovaj LG. Što se tiče konačne cijene - 1134 KM. Prednosti do sad neki senzor osoba u prostoriji- grijac tacne i A+++. Evo ga link.

https://ba.hisense.com/proizvodi/klimat ... 0020011354

Nešto neće da otvori taj oficijalni link evo sa tehno shopa jer je zeusova stranica web stranica očajna.

https://technoshop.ba/proizvodi/hladenj ... -12k-38076

Sad je najveći problem koga zvati za ugradnju. Ono što me interesuje koji majstori ne pametuju. Znaci drugi sprat male zgrade u Boriku. Samo da ne kaže treba korpa jer na sve i jednom spratu u mojoj zgradi ima klima, samo moj sprat nema, nikad korpa nije došla.

Edit:

Samo da se zahvalim Korisniku foruma Drizzt, a naravno i svim ostalim korisnicima. Ako me HISENSE dobro posluži možda promjenim mišljenje o njima kao brendu. Elem negdje sam procitao da je neko istraživao hisense i da je došao do zaključka da su najbolji omjer uloženo dobiveno. Ja to isto mislim za philips televizore- DOLBY, HDR, ARC, i pogotovo AMBILIGHT. Jedino im zamjeram refresh rate koji je kao 144h a ustvari nije ni 60hz jer 60 hz snimak sjecka tak da ono.. HVALA SVIMA JOŠ JEDNOM.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2024, 15:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Insistiraj na barem dva metra instalacije, poželjno tri, da ti ne ulazi bika vanjske jedinice u kucu.
Gumene podloske dobrodošle.
OBAVEZNO traži pocincane nosače za 18ku kako bi ledja klime bila barem 10 cm, a poželjno 15+ od zida.
Lijeva strana mora isto barem tolikl imati slobodno kao i vrh klime.
Imam u familiji klimu kao moju, samo nepravilno instaliranu, zimi ne može nista da ugrije, a moja grije sramota me reci koliko kad je vani plus, jer je pravilno instalirana.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2024, 07:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Apr 2015, 17:52
Dobro jutro drustvo! Koju bi klimu preporucili do nekih 1600-1700km primarno za hladjenje stana od nekih 80ak kvadrata? Mami sam prosle godine uzeo vivax aeri+ za grijanje i klima je top! Eh razmisljao sam uzeti vivax ACP-24CH70AEQI za potrebe hladjenja!? Pa ero ako moze preporuka? Hvala

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2024, 08:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Apr 2015, 17:52
Sad ne znam jel mi dovoljna 18ak ili da idem na 24ku? Razmisljao sam o ovom modelu ACP-18CH50AERI+ ista kao sto sam uzeo mami (za potrebe grijanja) samo sebi 18ku za hladjenje

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2024, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zidarR je napisao:
Insistiraj na barem dva metra instalacije, poželjno tri, da ti ne ulazi bika vanjske jedinice u kucu.
Gumene podloske dobrodošle.
OBAVEZNO traži pocincane nosače za 18ku kako bi ledja klime bila barem 10 cm, a poželjno 15+ od zida.
Lijeva strana mora isto barem tolikl imati slobodno kao i vrh klime.
Imam u familiji klimu kao moju, samo nepravilno instaliranu, zimi ne može nista da ugrije, a moja grije sramota me reci koliko kad je vani plus, jer je pravilno instalirana.

Hvala na savjetima. Ali zbog garancije ograničen sam na ove majstore(ili nisam-ne znam)

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ako dobro vidim to što si uslikao, riječ je o ovlaštenim servisima, koje zoveš u slučaju da nešto krepa na uređaju, i to servisi za Teslu.
Imaš na dokumentaciji klime koju si uzeo, lista servisa.
Mada neki od njih, ako se dobro sjećam, rade i ugradnju.

A pitaj i tamo gdje si kupio imaju li šemu sa nekim da ugrađuju i koga možeš zvati.
I budi spreman na čekanje, jer je sezona u jeku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 617 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]