Nitro je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
A Vukcevic - pa nije SCG isto sto i Partizan, on bi u SCG bio okruzen 'zvijezdama', ne bi imao prilike da bude toliko svojeglav - malo podrske, ali i cvrstog stava od strane trenera i saigraca bi od njega napravilo nesto slicno 'Bijelom Ronaldinju'
Igrac se postaje u klubu, a ne u reprezentaciji. Reprezentacija nije poligon za afirmaciju igraca, vec mjesto gdje najbolji igraju i daju sve od sebe... A usput cova ti bas udavi sa tim Vukcevicem... Taj klinac da zaigra za reprezentaciju jednu utakmicu od pocetka digao bi nosinu toliko u nebo da ga ni PVO ne bi vise dohvatio... I hoce li neki ljudi vec da shvate da Vukcevic nije igrac za poziciju centralnog veznog jer je jednostavno krut i sirov. Moze da igra na bocnim pozicijama ali nema ni pameti ni kreativnosti da igra na mjestu ideologa igre. Na stranu sto je za njega kratki pas i igra na prvu loptu mislena imenica... Milos Maric iz Olimpijakosa je recimo puno bolji igrac od gore pomenutog, a o Bosku Jankovicu i da ne pricamo.Po meni prije bi za njega bilo mjesta u najboljoj selekciji.Sta je to uopste Simon Vukcevic pokazao ove sezone da zasluzi da igra u reprezentaciji???
Uostalom sta mi uopste znamo? Ilija Petkovic ima viziju tima i igre koji zasad donose bodove. Prvi smo u grupi i sad bi trebalo da prigovaramo Petkovicu zasto nije zvao ovoga ili onoga, zasto Sasa Ilic iga kad "nema pojma", zasto Simon Vukcevic ne igra kad je "dribler i po"(na ovo mogu samo da se nasmijem)
Zasto ne zove Ramba Petkovica? Rambo Petkovic ima 33 godine i nije bas pravo vrijeme da u reprezentaciju uvodi igraca koji ima toliko kuka na ledjima... Dok drugi gledaju da podmlade reprezentaciju mi treba da jos podignemo prosjek godina reprezntacije koji je ionako poveci (oko 29 godina)
Boskovic u posljedjnje vrijeme nije spojio pet utakmicu PSG-u i treba da ga zove u reprezentaciju. Bunjevcevic od odlaska iz Zvezde nije odigrao ni 30 utakmica za Tottenham u pet sezona... To nije stvar selektora, on u reprezntaciju zove one koji su trenutno u najboljoj formi, po njegovom sudu, a ne po sudu naroda...
Citaj postove malo bolje - ja sam spomenuo Ramba kao nekog ko nam je falio od 98-2002, a tada je bio na vrhuncu svoje karijere.
Za Vukcevica nisam nikad ni rekao da treba da bude glavni kreator igre, nego da nam fali tip igraca koji ce prodriblati jednog-dva fudbalera i tako unijeti paniku u protivnicku odbranu. A gdje ce on igrati to nema nikakve veze - bitno je da ce se on u reprezentaciji istaci mnogo vise nego otpisani Ilic.
A potpuno se NE slazem s tobom da reprezentacija nije sansa za napredovanje - vise od 50% nasih (i ne samo nasih) igraca se proda na osnovu svjetskog ili kontinetalnog prventsva - Evo samo primjer Perice Ognjenovica; Jest da je na kraju neuspjesno zavrsio u Realu, ali ga je Real uzeo bas zbog njegovih poteza (mada u vecini slucajeva poteza previse) 98-e u Francuskoj.
Pa sto mislis da se male reprezentacije onako razbijaju trudeci se na tim prvenstvima - nema ni Real skaute svuda po svim zabitima, nego se igraci iz nepoznatih zemalja najvise trude i izgaraju kad ih svi gledaju ne bi li se dobro prodali...
A Ilija Petkovic - bez obzira sto smo prvi u grupi i sto cemo proci, treba pogledati istini u oci. Nasa grupa je, sa ovako slabom Spanijom, ubjedljivo najlaksa grupa - i da smo mi zaista jaka reprezentacija, i da imamo dobru igru, sad bismo imali ne 16, nego 20 bodova - ovako imamo srece sto smo s levatima u grupi, te nemamo jednu cesku, holandiju, ili neku drugu evropsku silu da nam natrpa 10ak golova...
Sreca nasa je sto nam je odbrana jaka, i sto cemo kad ispadnemo sa svjetskog moci da se tjesimo sto smo jedva izgubili od nekog prejakog protivnika sa jednim golom razlike ili cak u produzecima...