banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Najpoznatiji svjetski iluzionista i mađioničar David Copperfield 1. oktobra u sarajevskoj dvorani "Zetra" izvest će svoj novi šou program "Intimna večera velike iluzije", kazao je jučer Elvir Čelebičić, direktor kompanije "E-lab" i partner producentske kuće "Rock and More" iz Beča.

David Copperfield je svjetsku slavu stekao kada je okružen gledateljima uspio da avion i Kip slobode u New Yorku učini nevidljivim. Slično oduševljenje izazvao je prilikom prikazivanja osme specijalne emisije kada je uz hiljade prisutnih gledalaca prošao kroz Kineski zid.

"Radi velikog interesa publike ovaj iluzionista imaće dva nastupa u Sarajevu, 1. oktobra u 16 i 21 sat. Obezbijedili smo najmoderniji način prodaje ulaznica za 5.750 mjesta u dvorani 'Zetra'. Ulaznice su urađene s višestrukom zaštitom, s vodenim žigom, UV zaštitom, barkodom i numeracijom. Uklonjena je svaka mogućnost izrade falsifikata. Ulaznice će se moći kupiti po cijenama od 80, 60, 40 i 30 KM", kazao je Čelebičić.

Objašnjava da prodaja ulaznica za oba nastupa počinje u ponedjeljak, 22. avgusta, te da će trajati do 1. oktobra.

"Svi zainteresovani za šou Davida Copperfielda karte mogu kupiti u Sarajevu u Poslovnom centru UNITC, 'Centrotransu', knjižari 'Buybook', kafeu 'Karabit', galeriji 'Miljenko Smoje', pabu 'Korner', te na štandovima u ulicama Ferhadija, Titova i plato 'Skenderija'. Prodajna mjesta za Mostar su u knjižari 'Buybook', 'Autoprevozu Mostar', 'Almira Travelu', kafe-baru 'Mojo' i klubu 'Iguana'", objasnio je Čelebičić.

Prodajna mjesta u Banjoj Luci su multipleks "Kozara" i agencija "Kompas", dok se u Tuzli karte mogu nabaviti u Kino-Artu i Trans turist agenciji.

"Karte se mogu kupiti i u Zenici u Poslovnici 'Centrotransa' i kafeu 'Avanti'. U Travniku se ulaznice prodaju u 'Sam Tursu', u Bihaću u 'Miks komercu' - autobuska stanica, zatim u Tešnju i Kiseljaku u Poslovnici 'Centrotransa' na autobuskoj stanici", istakao je Čelebičić.

"E-lab" i "Rock and More" nastavljaju s prodajom ulaznica putem telefona ili elektronskom poštom.

"Svi zainteresirani mogu putem dežurnog telefona 061/430-435 ili emejla mogu kupiti više od četiri ulaznice koje će na kućnu adresu biti dostavljene u roku od 48 sati. Kupovina putem telefona ili elektronske pošte trajat će do 29. septembra. Spremljeni su i porodični paketi koji su obezbijeđeni samo za poslijepodnevni nastup Davida Copperfield. Četiri ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 132 i 100 KM. Broj ulaznica za porodične pakete je ograničen na 2.000", objasnio je Čelebičić.

Nezavisne/Sa-X
18/08/2005 12:42

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Davida Copperfielda 1995. je postao jedini živući mađioničar kojem je dodijeljena zvijezda na hollywoodskoj Stazi slavnih, a američki Kongres ga je 2000. uvrstio na popis živih legendi.

David Copperfield najveći je svjetski iluzionist. Postaje najmlađim članom Američke Udruge iluzionista sa 16 godina, a do sada je nastupio u više od 60 zemalja diljem svijeta. Njegovo iluzionističko umijeće vidjelo je više od 3 milijarde ljudi, dok ga iluzije nestanka Kipa slobode, prolaska kroz Kineski zid, letenja, nestajanja publike svrstavaju u kategoriju najpoznatijih i najpopularnijih osoba svjetskog show businessa.

David Copperfield svojim nastupima obara sve rekorde posjećenosti, tako da je dosad za svoje predstave prodao više ulaznica od U2, Madonne, Michaela Jacksona, a isto tako prodao je više ulaznica nego svi broadwayski mjuzikli zajedno.

Najnovija turneja nazvana PORTAL ('Vrata do Vaših snova') obuhvaća 15-ak najpoznatijih točaka slavnog iluzionista od kojih su zasigurno najspektakularnije iluzije teleportiranja publike na Havaje, kao i točka "13" kada 13 nasumce odabranih posjetitelja nestane!

" Želio bih postaviti žensko lice na Mount Rushmore, ispraviti kosi toranj u Pizi i učiniti da Mjesec nestane. Imam još mnogo toga za uraditi!" kaze Copperfield.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
psyborg je napisao:
E to stvarno ne znam....mislim kip slobode...

Bilo na TV-u, a jos mi stric pricao sa mjesta dogadjaja... :wink: A o Leoni da ne pricam... :D Za sve nadje nesto zanimljivo! :grommit:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 10:21 
Ja znam kada je uchinio da nestane tenk i prikazali su u chemu je fazon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 10:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
psyborg je napisao:

Pa u cemu je fazon? Ajde objasni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 10:57 
FLASH je napisao:
psyborg je napisao:

Pa u cemu je fazon? Ajde objasni.

E pa slabo se secam....al ovako nekako:

Ima tenkic koji je zavezan lancima i okovima i shta ja znam sve to dok na drugom mjestu ima samo okove koji nisu ni na shta zavezani... e sada se secam da je fazon bio da se postavi neki karton (tako nesto) koje ce davati utisak da je tenk jos uvek tu(sjenka)...dok ce nekako pomjerati binu iza ili tako neshto....
Ne sjecam se bas najbolje...ako ima neko da je gledao nadam se da ce moci objasniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 11:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
murphy_law je napisao:
UROS je napisao:
Ma prevarant breee... :D :lol:

Ma jok ,ja čuo da im je spremio iluziju multi(č)etničke bosne i hercegovine gdje ćemo... :roll:

Ha....a mozda zameni i Esdauna... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Daphne je napisao:
UROS je napisao:

Nemoguce.... 8) Evo i dokaza: jednom prilikom je ucinio da kip slobode u NY nestane. Ja kontam, dodatni efekti, kao nemoguce... Ali, tu je bila prisutna i publika (i moj stric sa njima :D ), i nakon sto je ucinio da nestane, publika je prolazila kroz kip slobode, tj. prelazila je preko zemlje na kojoj je oduvijek stajao. Mislim da je u pitanju iluzija, ali ne postoji iluzija kroz koju mozes da prolazis... :oops: :D

:o ...u jeeee....pazi, ono za prevaranta je bilo vise zezanje, ali za ovo...bez uvrede, ali ja dok to ne vidim svojim ocima...ne verujem....mislim, ono...jbg, da nestane kip slobode.....sto nije ucinio da nestane cela USA, a onda neko da ga rokne :D

pa jel verujes ti u to, s obzirom da ti je stric bio tamo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 12:02 
UROS je napisao:
murphy_law je napisao:
UROS je napisao:

Ma jok ,ja čuo da im je spremio iluziju multi(č)etničke bosne i hercegovine gdje ćemo... :roll:

Ha....a mozda zameni i Esdauna... :D

Mozda nas preseli na floridu....

Pardon...morao sam izmeniti poruku....bila malo neprimerena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 12:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Ma jok, radi se na nestajanju MUP-a RS.
:lol:

Malo koji iluzionista otkriva svoje tajne.
Gledao sam, na TV-u naravno, njegov sou - prolazak kroz kineski zid, "nestanak" boinga a i kipa slobode, i jos kojekakve budalestine.
Sta covjek da kaze - NEVJEROVATNO, ili sto bi Mladen rekao
"pa ljudi da li je to moguce ....."
U svakom slucaju mislim da bi trebalo otici na taj spektakl - ko zna hoce li ikada vise doci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
gledala sam kasetu njegovu od 3 sata. nisam 2 dana mogla sebi doci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 19:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
EZAN je napisao:
ko zna hoce li ikada vise doci.

Ma kad on vidi sta je sve u BiH moguce,navadit ce se pa ce dolaziti svaki par mjeseci.
Jos kad mu neki mangup s Bistrika proda koji fazon ima da trazi drzavljanstvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

UROS je napisao:

:o ...u jeeee....pazi, ono za prevaranta je bilo vise zezanje, ali za ovo...bez uvrede, ali ja dok to ne vidim svojim ocima...ne verujem....mislim, ono...jbg, da nestane kip slobode.....sto nije ucinio da nestane cela USA, a onda neko da ga rokne :D

Pa normalno da vjerujem stricu!!! :P Ako je on svojim ocima vidio da nestaje i prosao kroz kip slobode, vjerujem mu! :wink:

Slazem se za to dok ne vidis svojim ocima, da ne vjerujes u to, ali ipak, on mi je rodbina, pa imam povjerenja... Sto bi mi lagao! Uostalom i ti bi sdigurno vjerovao svom , napominjem, veoma bliskom :D , stricu! :fadein:

Ili ne bi? Blah...... I ne zanima me... :D Ja samo hocu da nabavim kartu, odgledam show i ne dodjem sebi od cudjenja do kraja zivota! :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 21:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
I_am je napisao:

Ja nazalost nisam nista gledao od njega. Ni na tv-u, ni na kaseti i sl. :( Samo sam skinuo sa neta jedana mali clip gdje on kao leti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 23:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Daphne je napisao:
UROS je napisao:

Pa normalno da vjerujem stricu!!! :P Ako je on svojim ocima vidio da nestaje i prosao kroz kip slobode, vjerujem mu! :wink:

Slazem se za to dok ne vidis svojim ocima, da ne vjerujes u to, ali ipak, on mi je rodbina, pa imam povjerenja... Sto bi mi lagao! Uostalom i ti bi sdigurno vjerovao svom , napominjem, veoma bliskom :D , stricu! :fadein:

Ili ne bi? Blah...... I ne zanima me... :D Ja samo hocu da nabavim kartu, odgledam show i ne dodjem sebi od cudjenja do kraja zivota! :D :D :D

E ako budes isla, i ako ti ovde kazes da je on ucinio da nestane npr. bascarsija...onda cu da verujem, iako nisam to video svojim ocima... :)....aj potrudi se za tu kartu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 06:41 
FLASH je napisao:
I_am je napisao:

Ja nazalost nisam nista gledao od njega. Ni na tv-u, ni na kaseti i sl. :( Samo sam skinuo sa neta jedana mali clip gdje on kao leti...

Ja sam gledao na HRT-u shta radi, ali davno..i takodje nisam mogao da vjerujem shta je sve chovek sposoban uraditi...(bilo je i prolazenje kroz kineski zid).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ja sam nabavijo kartu,,,Juce je jos sasvim maloih bilo ,,,,Ali moze se jos naci,,,

A ko nenade morace da slusa sarajevske suplje,,pa da je na crnaka kupi,,,ebiga

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Ja sam nabavijo kartu,,,Juce je jos sasvim maloih bilo ,,,,Ali moze se jos naci,,,

A ko nenade morace da slusa sarajevske suplje,,pa da je na crnaka kupi,,,ebiga

NEEEEEEEEEEEEEEE........

Gdje si nabavio kartu!!! Hocu i ja?!?! A ne mogu do Sarajeva... :( Help meeee!!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daphne je napisao:
Gdje si nabavio kartu!!! Hocu i ja?!?! A ne mogu do Sarajeva... :( Help meeee!!! :D

Leona je gore navela:

Prodajna mjesta u Banjoj Luci su multipleks "Kozara" i agencija "Kompas",

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 20:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2005, 17:19
I_am je napisao:

jel to znaci da je kaseta trajala 6 sati ti ne bi mogla doci sebi 4 dana?

heh..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]