banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 11:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 591 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpska Open 2023
PostPoslato: 19 Apr 2023, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Mislim da prije svega ima veze sa načinom kako je šljaka pripremljena jer je Novak milion puta igrao na mokroj šljaci:

Citiraj:
CLAYCOURTS:

1 Clay particles: The ball loses most speed on clay because (i) some of its kinetic energy is lost displacing the clay (crushed brick), that make those “mini-craters” on the surface, and (ii) the numerous clay particles cause more frictional force between ball and court. The thicker the layer of clay on top, the slower the ball would go. Usually, there is only 1–2 mm of clay kept on top … anymore and the court would be too slow, and further complications will arise, like uneven bounces.

2 Crushed stone layers: There are usually 3–4 layers of crushed-and-pressed stone underneath the top clay layer, one of which is usually a limestone bed. These hard layers cause most of the high bounce you see on television, since harder layers resist deformation and don’t allow the ball to lose energy — the bounce is usually higher than on the hardness of a hardcourt.

1. Što je deblji sloj šljake veća je sila trenja između terena i loptice i ona gubi na brzini. Manje šljake - manje trenja.

2. Slojevi drobljenog kamena ispod šljake izazivaju veći odskok loptice nego na drugom podlogama.

Znači treba znati napraviti balans između količine šljake i drobljenog kamena da bi se dobila kvalitetna podloga, što oni nisu odradili.

Rezultat na kraju možda i nije loš jer će Novak mučenjem na ovom kršu da se bolje spremi za laganije šljake u Madridu i Rimu (u fazonu Roki u mesari, Drago u laboratoriji).

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2023, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Nije to samo do loptice i njenog odskoka, ima tu i do kretanja igrača jer je klizanje najbitnije kod igre na šljaci, ako je vlazna šljaka manje/slabije se kliže. Često tu zna doci i do povreda, naravno Nole je tu expert, klize i na tvrdim podlogama.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 09:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Kad smo već kod šljake, trebalo bi da prestanu valjati teren s onim biciklom, estetski ga naružuje, pogotovo na TV prenosu.

Ajde ispočetka je stvarno bio fazon, čak je i nekim teniserima bilo zanimljivo, ali ne bi bilo zgoreg malo ozbiljnosti za završnicu turnira.

Sent from my OnePlus 9 Pro using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To rade između mečeva, nakon toga ga "normalno" pređu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Slika

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 10:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Na tom mecu se navijalo za Monfilsa kao da je srbin, svi smo vikali Aller Monfils. Zabavniji je bio nego Djokovicev mec, bar meni.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma nidje veze, pa ko ima vremena da bude cijeli dan i da gleda. Uostalom samo Noletov mec je trajao skoro 3 sata.

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Spoiler:
Megabyte je napisao:
Slika

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Joj vise i ovog debila...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Robert je degenerik.

Juce sam imao slobodan dan i bio 6 sati, gledao prije Novaka dva meča i dosta od mene za ovaj turnir. Nemam vremena kao Robi da se zajebavam po citave dane.

Kako ovakvi kreteni lupetaju kad im se digne patka, jebem ti društvene mreže i ko ih izmisli.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 12:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Evo neka ovaj strucnjak koji je i lafo teniski sudija objasni da li negdje na svijetu se prodaju karte samo za mec odredjenog igraca? Npr da li u madridu ili barsi se prodaju karte samo za rafu kada igra!?

Govori o kulturi sporta?! Neko bi pomislio da se na mecevima jedu spice i kokice,da ljudi galame, non stop hodaju u toku gemova!
Ja sam gledao i taj mec ali to je bilo kao kada neki istroseni fudbaler sa osvojenim titulama dodje da igra u neki od lokalnih klubova!
A takvih smo se nagledali i zna se sta mogu da pruze...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ja sam gledao prvi set Monfisa. Zavidan broj ljudi je ostao prije svega da pozdravi njegov izlazak/dolazak poštujući karijeru ... I sve je kako Vlakanja kaže, nije vratio publici tu energiju, djeluje poprilično demoralisano i zima je pojačavala, njegova igra nije nagovještabala preokret, ljudi su odlazili. Vavrinka je ispoštovan, Monfis isto, Gaske, čak i Džumhur ali ljudi Nole je Nole, sa njegovim mečevima živimo 20 god. Ne treba tu ništa posebno objašnjavati. Važno je da smo pokazali kulturu na samom teniskom meču, to se gleda iz ATPa. Ponavljam, za sad ovo sve izgleda iznad svakog očekivanja. Samo da ostane tako

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Uvijek će se naći neko da baci neku gej priču o tome kako živi među nekulturnima, kultuuuuura bla bla... Naravno, ovi unuci SS bojovnika iz većeg beha entiteta spremni dočekati, samo da pokažu kako je propalo sve i kako smo mi vlasi, rajini... ne treba se puno uznemiravati. Zanima me samo koliko je dotični kulturoid ljudi u BL, svojih prijatelja, poznanika, rođaka, aktivirao za tenisku kulturu od Amesforta 2006. protiv Masua... je li poradio šta na popravku te slike, je li ih vodio redovno na BL čelindžer...

Nešto nisam razmišljao o posjećivanju turnira, rekoh planulo je to sve, pa još bio bolestan ovih dana :/
Ima li đe prostora da se upadne bar u neki ne-Novak dan, šta velite?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Imas na ove "manje" meceve, recimo danas se mogao Gaske - Dzumhur gledati za 5KM.

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Odlicna posjeta za Rubleva. Dzumhura gledao dok nije Andrej poceo, tamo bio dobar mec i uze Damir na kraju. A Andrej isprasio ovog bas.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Evo i mojih 5 centi sa današnjeg bitisanja na turniru. Organizacija jako ozbiljna, obezbeđenje i sistem kontrole takođe. Fan zona za popiti i pojesti nešto, te pauzirati od mečeva isto dobro urađena. Ja sam ispratio tri meča na centralnom terenu danas. Lajovića, Kecmanovića i na kraju Rubljova. Posjeta se tokom dana povećavala i za Rubljova skoro pa potpuno ispunjene tribine. Što je i očekivano s obzirom na termin. Masa ljudi je došla i porodično nakon ili prije završetka radnog vremena. Žao mi je što nisam mogao ispratiti bar djelić meča Džumhura i Gaskea, ali red za ući na teren je bio povelik. Drago mi je zbog Džumhura i njegove pobjede.

A likovi kao taj Dacešin se gube. Nemaju svi prilike da landraju po turniru čitav dan, svaki dan. I odmah Klix dočekuje takve objave da ih prenosi. Sa druge strane, Index korektan u svom praćenju turnira.

I da, kultura gledalaca tokom meča je isto bila na finom nivou. Nije bilo zvonjave telefona i javljanja na iste, hodanja tokom poena, dobacivanja, glasnog pričanja, pijanih likova i sl.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sta ce ovo biti pa se na forumu slazu i Draskovi i Dodikovi simpatizeri... bar kad je organizacija turnira u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ti si u tom slučaju 2in1 :P

Ja se nadam da će ozvučenje bolje postaviti. Onako na tribinama čuješ zvučnik jedan, drugi, eho... Na kraju ništa ne čuješ.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Robert je toliko iritantna osoba.

Inače, Ćorsović..

Citiraj:
Sportski komentatori Radio televizije Republike Srpske mečeve sa turnira Srpska open rade iz komentatorskih kabina u zgradi RTRS-a.
Ona je udaljena samo 300 metara od novog teniskog kompleksa.
Šta reći? Nastavlja se ponižavanje sportskih novinara RTRS-a.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Raspored za sutra :

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2023, 19:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
pinturichio je napisao:
Robert je toliko iritantna osoba.

Inače, Ćorsović..

Citiraj:
Sportski komentatori Radio televizije Republike Srpske mečeve sa turnira Srpska open rade iz komentatorskih kabina u zgradi RTRS-a.
Ona je udaljena samo 300 metara od novog teniskog kompleksa.
Šta reći? Nastavlja se ponižavanje sportskih novinara RTRS-a.

Neki dan premotavao meč koji je prekinut zbog kiše.Kiša počela padati 5 minuta prije prekida,a genijalac Ćorsović to i ne vidi.Tek kada sudija prekida meč,ovaj govori "počela je kiša". :)

Inače,ni Arena nema dobrih komentatora za tenis,pa sam Novaka juče ipak pratio putem RTS.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 591 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]