banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2013 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 101  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ljetne gume
PostPoslato: 04 Apr 2023, 17:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Toyo proizvodi "obične" ali i ozbiljne sportske gume, kao npr. R888R:

Slika

Montirao sam danas ljetne Pirelli P-zero na Alfu. Zanima me kako će da se ponaša - s jedne strane je to odlična guma, s druge je run on flat, koje sam vozio i nisam bio oduševljen.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2023, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Megabyte je napisao:
Ma kakav Laufenn, šta je to

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Guma, pristojna, u rangu Uniroyal-a ....bar po testovima

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2023, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka

blaf77 je napisao:
Moje razmisljanje je da ipak ljudi koji to 50 godina testiraju znaju realnije ocijeniti gumu od obicnog vozaca, tako da te price ja vozio, sava odlicna, ne shvatam ozbiljno.

Slažem se da oni koji testiraju znaju šta rade, ali ..... nije ti sumnjivo da testove vrši ADAC i da je Continental gotovo uvijek najbolji ili bar među prva tri?
Slažem se da je Conti vrhunska guma (možda i najbolja) po prijanjanju i držanju ali se isto tako i troše. Volio bih ako bude prilike da napišeš nešto o njima na jesen kada ih budeš skinuo, čisto da preneseš utiske.

I za ovaj drugi dio ti vjerujem, da ne možeš vjerovati svima, ali ...... ako Mirdža kaže da nešto valja i da je iste vozio i da su odlične i skoro pa slično čujem od buraza koji je profesionalni vozač ..... ko sam ja da im spočitavam?

Uostalom, kao što sam pisao o Fuldi, ljeto/zima, napisaću i o Uniroyal-u kad ih provozam ..... pa ko vjeruje, vjeruje.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2023, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka

Choban je napisao:
Hankook za škrtice.

Jel ovo na moj račun?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2023, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka

enc0re je napisao:
Matador, Sava ili Uniroyal?

Ne prepisuj :lol: , budi svoj.....kupi Matador!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2023, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
Neko je spominjao Nexen.Odlična guma, prezadovoljan

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2023, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
motozeljo je napisao:
Choban je napisao:
Hankook za škrtice.

Jel ovo na moj račun?

Ma jok, to je odgovor na pitanje šta je Laufenn (Hankookov podbrend, jeftiniji).

Megabyte je napisao:
Choban je napisao:
Hankook za škrtice.
Bio sam u zabludi da je to neki lijevi kineski brend kog valja Auto Milovanović (ili Demi, ko ono bješe reklamira ih). Smješno mi ime, baš mi se uklapalo u to razmišljanje.

I ja isto, ali rekoše mi ljudi koji prodaju, pa provjerih na netu.
Valjda se pravi u Hankookovoj fabrici u Mađarskoj.

Gledao zimske, ali vidjeh da imaju i ljetnih povoljnih sa Laufenn imenom.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2023, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
motozeljo je napisao:
blaf77 je napisao:
Moje razmisljanje je da ipak ljudi koji to 50 godina testiraju znaju realnije ocijeniti gumu od obicnog vozaca, tako da te price ja vozio, sava odlicna, ne shvatam ozbiljno.

Slažem se da oni koji testiraju znaju šta rade, ali ..... nije ti sumnjivo da testove vrši ADAC i da je Continental gotovo uvijek najbolji ili bar među prva tri?
Slažem se da je Conti vrhunska guma (možda i najbolja) po prijanjanju i držanju ali se isto tako i troše. Volio bih ako bude prilike da napišeš nešto o njima na jesen kada ih budeš skinuo, čisto da preneseš utiske.

I za ovaj drugi dio ti vjerujem, da ne možeš vjerovati svima, ali ...... ako Mirdža kaže da nešto valja i da je iste vozio i da su odlične i skoro pa slično čujem od buraza koji je profesionalni vozač ..... ko sam ja da im spočitavam?

Uostalom, kao što sam pisao o Fuldi, ljeto/zima, napisaću i o Uniroyal-u kad ih provozam ..... pa ko vjeruje, vjeruje.

Nije mi mnogo toga sumnjivo sto drugima jeste, nemam zivaca zamarati se nekim stvarima.
Kupio sam u aprilu 2021. dvije Continental PC6. Nisam nesto obracao paznju na trosenje.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2023, 16:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
motozeljo je napisao:
Poslušah forumaša, iskusnog vozača sa motodroma širom Jevrope, cijenjenog Mirdžu ..... pa pristupih kupovini nove ljetne obuće za privatno prometalo. Konsultovao sam i buraza koji već dvije sezone vozi na ovim gumama i buraz mi je rekao da su iste vrlodobre gume i da je zadovoljan sa njima.
Kupih Uniroyal RainSport 5 za 124km po komadu. U Guma M kod prijedorske petlje. U redovnoj prodaji su 172,25km pa su spustili (popust) na 132,65km po komadu (na njihovom sajtu). U telefonskom razgovoru (051/386-000) sa prodavcem mi je odobrena cijena od 124km po komadu ako u roku od dva dana dođem u kupovinu. Dimenzije su 205/55 R16.
U razmatranju su bile još dve marke iz asortimana Kemoimpex-a u BL ....... Laufenn S FIT EQ LK01 sa cijenom od 105,81KM po komadu i Firestone Roadhawk sa cijenom od 121,10KM po komadu...... Sve cijene su sa pdv-om ali bez montaže i balansa.

Vidjet ću kako se ponašaju, pa ću objaviti neku recenziju nekad ...... za neupućene.

Željo, trebao si sačekati da prođe još koji dan. Danas je popust bio 30%, sa montažom (9 maraka) nešto ispod 130.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2023, 18:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prva iskustva sa P-zero ROF - ne prija im vožnja na temperaturama oko 0°C :) (zadnjih dana je mraz noću a po danu 3-5°C, ali bez padavina) Po svemu sudeći, projektovane su za više temperature i veća opterećenja.
Osim toga, šire su od zimskih Hankook identične dimenzije. Koliko god to čudno zvučalo, to je sasvim česta praksa kod guma sa sportskom namjenom.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2023, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka

Philby je napisao:
motozeljo je napisao:
Poslušah forumaša, iskusnog vozača sa motodroma širom Jevrope, cijenjenog Mirdžu ..... pa pristupih kupovini nove ljetne obuće za privatno prometalo. Konsultovao sam i buraza koji već dvije sezone vozi na ovim gumama i buraz mi je rekao da su iste vrlodobre gume i da je zadovoljan sa njima.
Kupih Uniroyal RainSport 5 za 124km po komadu. U Guma M kod prijedorske petlje. U redovnoj prodaji su 172,25km pa su spustili (popust) na 132,65km po komadu (na njihovom sajtu). U telefonskom razgovoru (051/386-000) sa prodavcem mi je odobrena cijena od 124km po komadu ako u roku od dva dana dođem u kupovinu. Dimenzije su 205/55 R16.
U razmatranju su bile još dve marke iz asortimana Kemoimpex-a u BL ....... Laufenn S FIT EQ LK01 sa cijenom od 105,81KM po komadu i Firestone Roadhawk sa cijenom od 121,10KM po komadu...... Sve cijene su sa pdv-om ali bez montaže i balansa.

Vidjet ću kako se ponašaju, pa ću objaviti neku recenziju nekad ...... za neupućene.

Željo, trebao si sačekati da prođe još koji dan. Danas je popust bio 30%, sa montažom (9 maraka) nešto ispod 130.

Nekad ne može i jare i pare, imam ja jednog vulkanizera u Rosuljama kod njega već više godina radim balans i montažu....
Šta si pazario? ako nije tajna.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 03:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Isto rainsport 5. Namontirane na felge, sad još sačekati toplije dane pa idu na auto.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 07:17 
Stara kuka
Stara kuka

Čestitam neka je sa srećom i da posluže. Naravno očekujem recenziju na jesen šta i kako?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 07:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Prijedlog za ljetnje gume, dimenzije 205-55-16. Dosta km se prelazi, godišnje oko 35000, ali imam i zimski set pa se to podijeli.

Relacija svaki dan je oko 150km otvoren put. Vozilo je Ostavia, 77 kW.
Što se tiče cijene, ajmo reći u raspoonu 110-130 KM.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koliko god ih ne volio, možda bih išao na neke Eco gume. S obzirom na relacije i vožnju na otvorenom, trebale bi da smanje potrošnju i da izdrže makar dvije-tri sezone.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ipak se on previse vozi po masnim i prasnjavim putevima Bosne ponosne. Zaboravljas kako je sklisko pri prvim kapima kise. Mislim, ko ce paziti na vremenske prognoze i kada je gdje kisa pada ili ce padati.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 09:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znam, ali piše o vožnji na otvorenom.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da, tim gore jer se blato, masnoca i prasina jos vise nanose sa seoskih makadamskih puteva. Pogledaj samo Tutnjevac kada padne kisa. Ali on se sada moze zaobici. Dakako, najmanje svega toga je na autoputevima, ali ih nesto nema :)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

Dce/02 je napisao:
Prijedlog za ljetnje gume, dimenzije 205-55-16. Dosta km se prelazi, godišnje oko 35000, ali imam i zimski set pa se to podijeli.

Relacija svaki dan je oko 150km otvoren put. Vozilo je Ostavia, 77 kW.
Što se tiče cijene, ajmo reći u raspoonu 110-130 KM.

Ne znam kako voziš ali sa Fulda EcoControl HP nisam imao problem na auto putu, držale su i na suvom i na mokrom, vjerujem da ne divljaš ni na lokalnim putevima ...... naravno doza opreza treba da postoji kada padne prva kiša. Treba napomenuti da sad u prodaji ima HP2 model koji je bar malo unapređeniji u odnosu na HP model koji ja vozim na službenom prometalu.

Možeš prozvati Guma M, Kemoimpex i Merkur u BL, eventualno Total Trade u Doboju.......Energy Gradiška je podigao cijene.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2023, 11:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Preko vulkanizera je najbolje uzimati gume, vecina njih ima popuste pri kupovini sto mi kao fizicko lice ne mozemo dobiti, ako nista drugo dobije se besplatna montaza

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2013 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 101  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]