banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2004, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Врачање и бајање нема ништа заједничко са чудесима које су чинили људи и сам Спаситељ. Сем тога, у Библији нас упозорава сам Спаситељ да се и сам Сатана претвара у анђела светлости у циљу преваре Божјих следбеника и да ће у задње време изаћи многи лажни христоси и да ће чак и чуда чинити не би ли преварили одабране. Трпати све то у исти кош је најблаже речено - неозбиљно. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 08:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 08:09
Sta siti jos jedan biblijski moljac, skriven iza moci bozije, koji sudi u ime njegovo?
Ili si samo jos jedan frik koji je pobjegao od zivota skrivajuci se iza laznih osjecanja i predaje bogu?

Citam tvoje postove, i ne mogu da vjerujem kakvih frikova ima.

Nemoj mi samo reci kako si upucen u bozije i sotonine tajne!?

A sta je za tebe ozbiljno?
Pljuvanje po ljudima koji se trude misliti svojm glavom? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не, суђење је у искључивој надлежности Гоиспода, а Његови следбеници су ти који у познању Истине лако могу да препознају лажи. Па самим тим имају за задатак да преваренима укажу на то.

Мислити својом главом је добро и то се и тражи од сваког човека. Онај ко имало размисли, лако ће увидети да је бављење којекаквим магијама ништа друго доли - замлаћивање глупостима. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2004, 08:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 08:09
Citiraj:
Не, суђење је у искључивој надлежности Гоиспода, а Његови следбеници су ти који у познању Истине лако могу да препознају лажи. Па самим тим имају за задатак да преваренима укажу на то.

Мислити својом главом је добро и то се и тражи од сваког човека. Онај ко имало размисли, лако ће увидети да је бављење којекаквим магијама ништа друго доли - замлаћивање глупостима

:lol: :lol: :lol:

A sto me nasmija.
Ne mogu da vjerujem koliko vam je mozak ispran.
S cim bi ti to mogao da sudis, kada ne mozes da vidis dalje od svog nosa?
:lol: :lol:

A njegovi sljedbenici, dobro si to rekao, ali to mi lice na ovce.
Sa pastirom/koljacem.

Da i da mislite svojom glavom, to je kljucno, ali mozak u vasoj glavi se na rezervi zato vam oci svijetle. :lol:

Slicno su govorili oni koji su u ime boga pobili milione ljudi, ako ne i isto.
Zanimljiv si ti Maran Ato. Zanimljiv.
Volio bi da te proucavam. :)
Ali ne samo tebe vec i slicne tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Уместо да проучавап мене и остале Православне Хришћане, можда би боље било да проучиш Свето Писмо... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2005, 22:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jan 2005, 21:23
Utopija je napisao:
Prvo ovaj deo vezan za muziku.
Madonna je radila na svom albumu Ray of Light 4 godine,
sto je stvarno impozantno vreme, s obzirom na danasnje pojomove o vremenu.
Pocela se baviti izucavanjem postojanja.Izjavila da je pokretac njenog novog razmisljanja bila njena kcerka.Tako je proucavala mnogobrojne knjige, sa posebni osvrtom na istocnjacke religije.Rekla je da je veliki uticaj na nju ostavila bas Kabala, tj. knjige o Kabali. :smile: (brzo ucim).Zato smatram da je vec pomenuta recenica pod navodnicima citat iz neke knjige.To sam pitao prvenstveno jerpo meni ta recenica je tako jednostavna i potpuno tacna.

Zapravo Madonna je prilicno duboko usla u kabalu, ali je grupa kojoj pripada sa traicionalnog jevrejskog stanovista prilicno problematicna. Mada im se mora odati priznanje jer su izdali, verovatno po prvi put, celokupni Zohar preveden na engleski. Licno mislim da je Madonna veoma ozbiljna po pitanju kabale za razliku od nekih njenih koleginica koje su to posle nje prihvatile iz pomodarstva.
Uzgred budi receno ja sam novi na forumu i zovem se Gwydion :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2005, 22:21 
Početnik
Početnik

Zapravo jadno je i zamuceno negirati cinjenicu da je istinska magija ona takozvana "visoka", a da su podele na belu i crnu smesne. Pravi okultista se bavi teurgijom a to je bozanska stvar.

Maran Ata je napisao:
Покушај да се део окултизма прогласи "белим" је јадан и провидан. Библија је по том питању јасна и недвосмислена. Два господара се не могу служити. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2005, 22:24 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Da li si čitao Slavinskog? Čuo sam da i on ima knjigu koja se otrilike zove "Metode psihičke samoodbrane". Nisam ništa čitao od njega pa me interesuje kakve su mu knjige.

Prve su mu bolje. Kasnije, kada se slizao sa Grantom, je poceo da lupeta.

Vader je napisao:
Da li je teško raditi po "Ključu za pravu Kabalu" i dokle taj rad može dovesti? Davno sam čitao uvod (teoretski dio) te knjige i stekao utisak da se radi o dosta moćnim stvarima, a evo vi ste uznemirili psa sa malo vježbanja. Može li se po toj knjizi raditi bez pređene prve knjige (inicijacije)? Koliko sam vidio Bardon dosta potencira unutrašnju duhovnu i moralnu čistoću (što mi se sviđa) pa možda zato potencira da se prvo pređe inicijacija (da bi se osoba što bolje pročistila) da ne bi kroz "Ključ za pravu Kabalu" stekao neke moći koje bi zloupotrebljavao.

Iskreno, ja tu knjigu nikako ne kapiram. Druge dve su mu remek dela. Frabata nije on napisao iFrabato je krs boziji :(

Vader je napisao:
Dion Forčun ima još dobrih knjiga ali ih ovde kod nas nisam viđao.

Izdale su pre 10-15 god sestre Ivanovski par njenih knjiga, a posle je Esotheria izdala Psihicku samoodbranu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2005, 22:40 
Početnik
Početnik

Da, ali vecina su mu prozna dela i poezija. Plus sto je u nekim momentima unistavao knjige kojima nije bio zadovoljan. Skoro sve sto je napisao mozes skinuti sa weba, a neke prevode ukljucujuci i Ekvinoks Bogova i Knjigu Tota mozes skinuti sa adrese: http://www.geocities.com/sanctum_sancto ... stovi.html

Vader je napisao:
omega je napisao:
Odlomak iz knjige "Kod bijelog konja" A.C.

Da li ovo A.C. znači Aleister Crowley?
Tu knjigu nisam čitao. Eh koliko je taj knjiga napisao, preko 100 a neki kažu i nekoliko stotina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2005, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Gwydion dobrodošao na forum.

Treću Bardonovu knjigu ni ja ne kapiram, mada se nisam sa njom ni bavio. Prvu imam a drugu (Praksa magijske evokacije) je teško naći, a i skuplja je zbog sigila u boji koji se u njoj nalaze.

"Psihička samoodbrana" je dosta dobra, ali ništa njeno osim te knjige nisam vidio. Čuo sam da joj je dosta dobra "Mistična Kabala", jedan prodavac na sajmu knjiga mi je rekao da je do te knjige jako teško doći.

Čime se ti baviš ako nije tajna? Da li ovaj sajt koji si dao ima veze sa tobom ili si ga samo onako naveo?

Da li je ovo kompletna Knjiga Zakona, ovo što sadrži tri poglavlja i što se nalazi na tom sajtu, a i na drugim sajtovima? To nije veliko. S tim da za ovaj PDF sa sajta nemam baš odgovarajući font ali nema veze. Ima valjda njegova knjiga "Zakon je za sve" koja predstavlja komentare na "Knjigu Zakona", to bi bilo zgodno pročitati.

Pročitao sam tekst sa sajta pod imenom "Šta je Thelema" i svidio mi se.

Zanimljiv je i O.T.O. FAQ.

Simpatičan je ovaj komentar na kraju Knjige Zakona :)

Proučavanje ove Knjige je zabranjeno. Mudro
je uništiti ovaj primerak posle prvog čitanja.
Ko ovo zanemari čini to na vlastiti rizik i
opasnost. Oni su najstrašniji.
One koji raspravljaju o sadržaju ove Knjige
treba svi da izbegavaju kao središte kuge.
Sva pitanja Zakona treba rešiti jedino pozivanjem
na moja dela, svako za sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 00:30 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Gwydion dobrodošao na forum.

Hvala.

Vader je napisao:
Treću Bardonovu knjigu ni ja ne kapiram, mada se nisam sa njom ni bavio. Prvu imam a drugu (Praksa magijske evokacije) je teško naći, a i skuplja je zbog sigila u boji koji se u njoj nalaze.

Imas da je skines sa neta sve sa sigilima. zaboravio sam url ali mogu ga naci.Samo nije malo, par megabajta minimum.

Vader je napisao:
"Psihička samoodbrana" je dosta dobra, ali ništa njeno osim te knjige nisam vidio. Čuo sam da joj je dosta dobra "Mistična Kabala", jedan prodavac na sajmu knjiga mi je rekao da je do te knjige jako teško doći.

Zato sto je prevod odavno rasprodan.

Vader je napisao:
Čime se ti baviš ako nije tajna? Da li ovaj sajt koji si dao ima veze sa tobom ili si ga samo onako naveo?

Da li je ovo kompletna Knjiga Zakona, ovo što sadrži tri poglavlja i što se nalazi na tom sajtu, a i na drugim sajtovima? To nije veliko. S tim da za ovaj PDF sa sajta nemam baš odgovarajući font ali nema veze. Ima valjda njegova knjiga "Zakon je za sve" koja predstavlja komentare na "Knjigu Zakona", to bi bilo zgodno pročitati.

Pročitao sam tekst sa sajta pod imenom "Šta je Thelema" i svidio mi se.

Zanimljiv je i O.T.O. FAQ.

Simpatičan je ovaj komentar na kraju Knjige Zakona :)

Proučavanje ove Knjige je zabranjeno. Mudro
je uništiti ovaj primerak posle prvog čitanja.
Ko ovo zanemari čini to na vlastiti rizik i
opasnost. Oni su najstrašniji.
One koji raspravljaju o sadržaju ove Knjige
treba svi da izbegavaju kao središte kuge.
Sva pitanja Zakona treba rešiti jedino pozivanjem
na moja dela, svako za sebe.

pa bavim se sa par stvari, nek estagnira a neke su mi aktuelne. Dobar deo toga cu valjda pomenuti u diskusijama kad bude prilike. Sajt sam ti naveo cisto zato sto tu ima da se skinu knjige. Hobi mi je skupljanje linkova za free download :)
Da, ima samo tri poglavlja. Ni ja za taj fajl nemam font na zalost. Komentar je napisao, koliko jaznam, sam Crowley i to mnogo kasnije. Mada bih morao da proverim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Imam "Praksu magijske evokacije" na našem jeziku u word formatu, ali nemam sigile. Ako pronađeš link ka verziji sa sigilima postavi ga ovde ako ti nije problem.

Da, Krouli je napisao neke komentare na "Knjigu Zakona", tu knjigu je imala Esotheria (ne znam da li oni još postoje) ali kad sam je ja tražio nisu je imali, kao ni mnoge druge Kroulijeve knjige, rekli sa da ih trebaju ponovo štampati.

P.S.
Da nisi ti možda Frater_HPK? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 16:53 
Početnik
Početnik

Ja sam Gwydion :)
Komentari su pisani u vise navrata, a ovaj mali na kraju knjige nije diktiran tako da tu ne dodje do zabune. Ako nadjem link do Bardona postavicu ti ga ovde. Bilo ga je na vise sajtova. Komentare, tj Zakon je za sve, sam imao u elektronskom obliku prevedeno. Ako nadjem mogu ti poslati.

Vader je napisao:
Imam "Praksu magijske evokacije" na našem jeziku u word formatu, ali nemam sigile. Ako pronađeš link ka verziji sa sigilima postavi ga ovde ako ti nije problem.

Da, Krouli je napisao neke komentare na "Knjigu Zakona", tu knjigu je imala Esotheria (ne znam da li oni još postoje) ali kad sam je ja tražio nisu je imali, kao ni mnoge druge Kroulijeve knjige, rekli sa da ih trebaju ponovo štampati.

P.S.
Da nisi ti možda Frater_HPK? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 05:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Mislim da je "Ključevi psihičke magije" od Slavinskog odlična knjiga za totalne početnike u ovoj oblasti, sve je krajnje jednostavno objašnjeno i sklopljeno tako da bude pristupačno prosječnom čovjeku. Moj bi savjet bio da svako koga privlači ezoterija a nema iskustva prvo pročita ovu knjigu. Inače sasvim slučajno posjedujem još neke njegove knjige, ali nemam vremena da čitam.

Svaka čast za topik, ovakva objašnjenja su neophodna, naročito za razne fanatike kojima sve vezano za magiju predstavlja satanizam.

---Religija je za mase, Mudrost je za odabrane--- (hm, ne zvuči loše, mogao bih ovo staviti za potpis :D )

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2005, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Neko je na jednom forumu pitao šta je magija i dobio je vrlo lijep odgovor:

A šta je to magija?
Ljubav. Magiju možeš videti kada u prolazu uhvatiš pogled neke devojke i kada se oboje nasmejete u isto vreme. Ili kako jedan moj prijatelj reče: "Magiju možeš videti kada posmatraš izuzetno lep zalazak sunca." Istina. Kada dovoljno dugo u životu govoriš istinu, univerzum će svaku tvoju reč napraviti istinom. Sloboda. Biti slobodan u iskazivanju onoga što jesi. Prihvatati sebe i druge onakvim kakvi jesu. Okean ne odbija ni jednu reku. Mudrost i znanje. Mogućnost spoznaje ko si i šta si dovodi do toga da možeš da počneš da upravljaš sobom i svojim životom, mogućnost da širiš ono što želiš u svetu, čineći ga boljim i lepšim mestom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Демонска подвала. У Библији имамо многих примера где су се Божји људи сукобљавали са магијашима (маговима). Свако ко покушава магију да потури као нешто Божје, најобичнији је преварант. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 13:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Svi ovde znamo koliko i kako ti razumiješ Bibliju, tako da :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јел? Интересантно... :lol: Кога је фараон супроставио Мојсију? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Глас Православља је Васељенски Сабор. На Петом Васељенском Сабору је астрологија била осуђена заједно са другим лажним учењима. Познати средњовековни астролог Јован Агарик је због свог погубног учења био одлучен од Цркве и анатемисан. Ако је астрологија истинско учење које не противречи Православљу због чега она није ушла у црквено Предање? Црква није од људи сакрила ништа од онога што су јој пренели Апостоли. Ако астролози историју Цркве сматрају временом незнања, необразованости и заблуда, то значи да они негирају и само Православље и стварају нову религију, шпекулишући именом Христа до Којег им је мало стало.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 01:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Kao i mnoge druge stvari koje su izbacene i anatemisane na tim vaseljenskim saborima (pa i neki dijelovi same biblije), samo zato sto je to nekima tad odgovaralo a bili su na poziciji moci.
Jednostavno, zeljeli su da stvore od hriscanstva "drzavnu" religiju, jaku i stabilnu, koja ce biti u sluzbi sirenja interesnih sfera (tj. osvajanja), a to su uradili tako sto su se dogovorili sta ce biti pravo, a sta ce anatemisati i proglasiti pogubnim... :-?

Cisti interes je kroz cijelu istoriju bio vjecna motivacija :evil:

Generalno je hriscanstvo postalo velikim dijelom cista smijurija nakon tih vaseljenskih sabora.
Ili drugim rijecima "...sabor saborisase i hriscansku vjeru utvrdise i nama u nasljedje ostavise..." ili kako vec

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]