banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 15:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: novi zakon
PostPoslato: 01 Sep 2005, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
... evo koliko cujem sprema se i nama eUropizacija zakona o saobracaju..

pojas ce bit' 50 KM
svjetla cijeli dan
mladi vozaci 2 godine oznaka i poslije 22 h mora ima iskusnijeg suvozaca
negativni bodovi do nekol'ko pas onda jovo na novo placaj polazi neka sranja...
itd.

nema sta *ebace nam majku.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
O tome (ili slicnom) zakonu se prica vec duze vrijeme medjutim on nikako da stupi na snagu. Kad bi ga mogli ocekivati ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 10:55 
Ma kada bi policija radila svoj posao....gdje bi nam bio kraj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 11:15 
Dvadesetica u padze sve trpi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
pa sadasnje je stanje katastrofa. jesu putevi losi ali ginu ljudi samo tako. komplet se mora promijeniti sve. postali smo evropsko smetljiste automobila.
a sad ako je ogranicenje 60km/h ti vozis 88km/h i kazna je 5evra
miulon njih samo plate i nastave isto. a za podmicivanje je posebna prica, ako prekrsis odranicenje 3za preko 30km/h onda dadnes 20KM (mada je bila zezancija koliko km/h prekoracis ogranicenje da platis), ako preteksnes na punoj das 40-50KM
za alkohonisano stanje pri voznji minimum 50KM i td. svako nam radi u policiji, mada je i njima dokurcilo, jer i ako kazne nekog ozbiljnije povuce se veza i ... trebanama jedna cistka dobra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nek' daju nam plate pa nek kaznjavuj onda :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
nemoj da pravis prekrsaje pa neces placati nista.. ja sam da se kazne povecaju 50 puta. pa da se zna. ali najvecu kaznu bi stavio za one koji zauzmu 2 parking mjesta. uh kako me to izbija..

sta ja znam do sada sam platio nekih 6-7 kazni i uvijek sam se vadio sa 10KM
doduse jednom u Mostaru sam izgrcao 20KM..

mada ima jedna pametna realizacija cjenkanja.

u novcaniku nosis 2x5KM i kad oce da naplati 10 KM kaznu kazes fino ili da das njemu 5KM da ne pise nista ili ako oce 10KM onda trazis blok pa obojica gubite...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo sad nadjoh. znaci :
Usvojen zakon o bezbednosti saobraćaja Za nevezivanja pojasa ili upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje ubuduće plaćati 50 KM, dozvoljeno 0,3 promila alkohola

Predlog zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima BiH, koji je juče usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predviđa oštrije kazne u odnosu na važeće, pa će vozači za nevezivanja pojasa ili upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje ubuduće plaćati 50 KM.
Pomoćnik ministra transporta i komunikacija BiH Mirko Šekara potrdio je novinarima da Zakon predviđa granicu od tri promila alkohola u krivi za vozače. Vozačima je i dalje zabranjena upotreba moblinih telefona tokom vožnje, a obavezno je vezivanje pojasa i vožnja pod upaljenim svetlima.
Jedna od novina je i da će vozači za prekšaje u saobraćaju dobijati negativne poene, zavisno od broja i vrste prekršaja za koje će sonsiti odgovarajuće sankcije.
„Za dva prekršaja godišnje vozači će biti upućeni na dodatna predavanja, a za tri i više osim dodatnih predavanja predviđeno je oduzimanje vozačke dozvole na tri meseca“, precizirao je Šekara.
Prema njegovim rečima, ponavljanje grešaka vodi ka oduzimanju vozačke dozvole na šest meseci, pa čak i trajno ukoliko je načinjen teži prekršaj.
„Vozači koji su tek položili vozački ispit moraće naredne dve godine da nose nalepnicu na automobilu koja ukazuje na njegov status i moraće da voze sporije deset kilometara na čas u odnosu na dozvoljenu briznu“, rekao je Šekara. Novi vozači će u periodu od 23 do šest časova ujutro moći da upravljaju automobilom samo u prisustvu osobe starije od 25 godina.
„Budući način polaganja vozačkih ispita biće preciziran novima pravilnikom, koji bi trebalo da bude utvrđen u narednih šest meseci“, rekao je Šekara. On je najavio i formiranje registra vozača i vozila na nivou BiH i saveta za bezbednost saobraćaja.
Poslanici opozicionih stranaka, posebno Dušanka Majkić i Sead Avdić, upozorili su da predloženi propisi „cementiraju“ sadašnje stanje i ne nude novine u pogledu polaganja vozačkog ispita, međunarodnog priznavanja domaćih dozvola, sankcija i slično.

Sa 16 godina samo A kategorija

„Građani sa 16 godina mogu da polažu vozački ispit samo za A kategoriju, a sa 18 za B i potkategorije C1 i C1e, što se odonosi na upravljanje teretnim vozilima do 7,5 tona“, rekao je Šekara i dodao da će se za C kategoriju moći polagati posle dve godine upravljanja vozilom.
Zakon je rađen u skaldu sa sličnim projektima u okruženju i zakonima koji se primenjuju u EU.

eUropo stizemo ....evo i nas :wink: .. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 23:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
pa meni opet ne gine pedesetica. pa taman se i svezao i ne prichao sjebace me alko'ol xexexxxe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 07:48 
AdelonE je napisao:
pa meni opet ne gine pedesetica. pa taman se i svezao i ne prichao sjebace me alko'ol xexexxxe

Znas kako ja radim....Napishem na papiric gdje sam ostavio auto i fino pozovem taxi i sutradan dodjem po auto. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]