vlakanje je napisao:
Volim Borac je napisao:
Smiješne su to priče ...Rusi neozibljni jer ne mogu žaštiti svakog Rusa na kugli zemljaskoj.
Rusi neozbiljni jer eto desilo se da su im pukli linije .... takvih priča kod rata u Siriji smo se naslušali non stop....
Na proruskoj strani ratuju prorusi Donbasa, plaćenici profesionalnci wagnerovci i slični i čečeni ...
Na ukro strani ratuju Ukri sve što imaju i što mogu mobilizirati plus strani plaćenici plus NATO I AMERI.
Uzmite situaciju od izbijanja majdana ili od ponovnog sukoba, pa da se vidi ko isapda smiješan, a pri tome Rusi još ni počeli ratovati.
Počeče ratovati kada to odluči vrh Rusije, a to nije samo Putin. Oni vode geopolitiku, a ne hoću li se ja iil neko uvrijediti što eto tabože Rusi se povukli.
Ovo poređenje sa Sirijom, u fazonu lako je tamo bilo tamaniti kozijebe je neozbiljnoi, očigledno da ne znaš ko su ti kozojebi bili... zapravo FSA proksy vojska zapada kao sada Ukro vojsak je poražena u Siriji ...poslije je izlazna varijanta bili kurdi....
Samo za siriju, sta je fsa imala od pvo sistema za pocetak? Da ne idem na patriot ili s300,je l' imala buk?
Ili himars nekakav,plus konstantne isporuke oklopa iz citave evrope i svijeta?
Turski barjaktar dron, da li su koristili protiv rusa?
Da li su imali regularnu armiju kao ukrajina na koju su rusi krenuli, sredstva veze i komunikacije, otvorenu obavjestajnu,tehnicku i logisticku podrsku nato pakta? Satelitske snimke, non stop pracenje iz vazduha, korekciju vatre iz vazduha?
Eto, samo mi reci sta su kozojebi u papucama imali odgore nabrojanih stvari u ratu u siriji?
Šta su Ukri imali za početak? Imali su krofne od Nulandice, a evropa fuck EU. Pa je onda krenulo, kako je ulog rastao, tako su se "prijatelji" sve više otvarali.
Ne razumijem šta ti meni hoćeš da kažeš, ja isto tvrdim da su Ukri sve bacili u vatru kao i NATO tj. Ameri, a Rusi nisu ni počeli.
Igraju se rata iz više razloga koje sam više puta navodio.
Kako bi se Ameri ponašali, da Rusi rade ovo sa Kanadom što rade Ameri sa ukrima?
ja situaciju posmatram geopolitički, vojska je samo jedan dio te priče, plin tj. energenti druga, resursi treća itd. ...
topovskog mesa će uvijek biti, ali na svakome je izbor ...