davorr3 je napisao:
Zeljkovićima se svašta može prigovoriti, ali ovo oko Lalatovića se nema šta prigovoriti. Lalatović je bio želja većine nas, da su napravili anketu i pitali: "Da li želite Lalatovića za novog trenera Borca?", sigurno bi 99% odgovora bilo: da.
Ja sam ga priželjkivao prvenstveno zbog njegove temperamentnosti, jer se pokazalo sa Maksimovićem da to kod nas pali, da daje rezultat (iako mi se ispočetka to činilo malo pretjerano), trener koji galami kraj aut linije i od prve do zadnje minute usmjerava igrače gdje, šta, kako...
Ali očigledno je to Maksimović bolje radio. Ili je imao bolje igrače.
Inače, otkud ovo za Marinovića, nije se još oglasio niko iz kluba?
Upravo sve ovo sto si napisao i jeste dokaz koliko se lose klub vodi.
Rukovodioci klubova ne treba da podilaze navijacima i da im ispunjavaju zelje, nego da donese odluke u interesu kluba.
Bas je vizionarski potez dovesti trenera neradnika kome sve treninge vode pomocnici i koji se ne priprema za utakmice skoro uopste. Rijaliti trener koji zna fudbal, strasno talentovan za ovaj posao i mogao je mozda biti i ozbiljan evropski trener, ali dzaba kad je neradnik. Zato ce mu u karijeri biti plafon neki Radnicki Nis ili Vojvodina, a ne npr. neki Panatinaikos, Sparta Prag i slicno.
I ti takvom covjeku pustis da sam dovodi igrace, selektira tim i slicno?
To je neozbiljno, znaci nemas nikakav plan B u svojoj glavi koji se primjenjuje "sta ako ne daj Boze sve krene po zlu" kao sto je poslo?
Plan B nepostojeci, zato se i desava cirkus da odbijanjem od plate igracima jer ne znaju sta da rade.
I u takvoj situaciji je epilog uvijek isti. Dovedi najboljeg domaceg trenera na trzistu (citaj Marinovic), reci u medijima da jednostavno situacija je takva da je cilj STABILIZACIJA i plasman u Evropu (sto je realno dohvatljivo) i tako skini pritisak sa novog trenera, a svu krivicu svali na Lalatovica tako sto ces reci da je dobio sve igrace koje je trazio, itd... Pa neko mu je dozvolio sve to.
I sve ce se ovo za mjesec dana zaboraviti, bez obzira sto je utrosen silan novac za igrace i gdje po finansijama Borac objektivno uz Zrinjski najjaci tim u drzavi.
Samo, u nekom Zrinjskom gdje imas Sulentu se nikad ovakav cirkus ne bi dosio.