banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Avg 2005, 07:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Jučer na BH dnevniku uhvatio sam ovlaš otvaranje džamije u Višegradu i govor reis-u-leme Cerića koji je rekao da je dobro da je pravoslavna crkva ovdje – valjda je bilo prestavnika SPC na otvaranju, također je rekao da je to znak mogučnosti mirnog suživota našeg – e sad se ja pitam o tima koji govore o mirnom suživotu.

Ja od bošnjaka i ne mogu drugo očekivati, oni su Kuranom pozvani na širenje međa. Da li oni stvarno vole srbe – da ih vole poštovali bi njihovu volju – da ne žele živjeti sa muslimanima. Hrvati se ovdje kao treči vode kao najveće kurve, neće u BiH a ko fol nešto se zalažu.

Biti će na posljetku katastrofalno, u šta ja ne vjerujem da je moguće kreirati stabilnu BiH, - samo papirni paravan. Za mirnu BiH trebaju sva tri naroda je željeti iskreno, a nijedan to iskreno ne čini – ni muslimani čak koji sa srbima uopšte nisu izgradili odnos povjerenja i razumijevanja – jer serbi ih ne žele. Mislim da se ovo razumije koliko smrdi i zaudara.

Cinjenica je da se hramovi samo otvaraju ali ne i vrline vjere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 07:20 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim i da je Ceric pokazao svoju niskost sto jer tuzno za vjerskog vodju govoriti neistinu i ne pozivati na stvarno dobro, vec privid i laz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 08:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Njima je samo jedno glavno, islamizacija Bosne.Oni imaju para vise nego mi, sponzorisu ih islamske zamelje zato grade dzamije na svakom koraku dok mi trebamo 5godina da skupimo za jednu malu crkvu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Citiraj:
Njima je samo jedno glavno, islamizacija Bosne.

ovako da ti kazem, demokratija vjeruje da je zemlja u rukama naroda i da sva vlast pripada narodu... a, serijat vjeruje da zemlja, planete, svemir... pripadaju bogu i zato vlast pripada samo bogu, ljudi samo sprovode bozije zakone i njegov ustav! Ustav je Kuran.

Islam nije samo religija, to je i pogled na svijet, kompletan sistem zivota. Iako malo, gotovo nimalo pravoslavaca poznaje serijatske propise (vama kad se spomene serijat vi samo vidite pokrivene zene i sjecenje ruku kradljivaca), ali serijat je sistem zakona uskladjenih sa Kuranom. A, npr. u serijatskoj drzavi gdje su muslimani vecina npr. Iran, muslimani po zakonu moraju katolicima pomoci ako katolici zele izgraditi crkvu, tu postoje izbori slicno kao u demokratiji, zene ako zele mogu raditi (mada to u nekim drzavama uredjenim na vehabizmu drukcije i krivo shvataju)... da ti ne nabrajam.

Najkrace receno, sve i jedan pravi musliman, ako je potpuno musliman a musliman mora potpuno slijediti Kuran jer Kuranu pise da se nesmije onaj dio koji mu se svidja prihvatiti a koji mu se ne svidja odbaciti... il sve il nista! A, posto Kuran kaze da je jedini ispravan put serijat to bi bilo to. Inace, mi vas ne mrzimo. Nadji mi bilo dje da pise da se katolici moraju mrziti u Kuranu, ne pise! Pise da se ne uzimaju za bliske prijatelje nemuslimani al to je druga stvar, to vi okrecete i ne razumijete.

A, masalah, nek je otvorena dzamija u Visegradu! Ako bog da sve dzamije i crkve u Bosni treba obnoviti... u ime boga!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik

Добар си бошњак о61, изненадио си ме својом непровокацијом.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Оно што је од Бога намењено, не може се слабом руком људском обрнути. Јачи је Бог од човека, јачи од свега света. А Он, Свемоћни и Свезнајући наменио је овој земљи да буде бедем Хришћанства. Како велика и величанствена предодредба Божја за твоју земљу, Србине брате! Бог је одредио твоју земљу да буде бедем не чега маленог и малозначајног, или уског и пролазног него да буде бедем вечног Хришћанства.

На Суду Страшноме питаће Господ народ српски, како се борио на овом бедему? И како су дубоке ране његове за веру праву? И колико су дубока и широка гробља мученика српских за истину Христову? У Дан Свеопште Расплате јавиће се све сузе народа твога, избројати све ране, измерити сва крв, срачунати све жртве. И све ће се стоструко и хиљадоструко платити онима који се нађу достојни и дариваће им се живот вечни. И срце ће се твоје радовати кад види и чује небесну славу твога народа.

Због тога ти говорим: бори се и не клони! Тајанствени сат времена, навијен руком Створитеља, сваки минут избија и откуцава земни рок земнородним. И на сваки откуцај анђели изводе из овог живота чете Божје, и пресељавају их у други свет. Кад избије твој минут, ти ћеш морати оставити све и поћи једино са душом својом. Бори се за душу, да би имао с чим поћи у онај свет. А борба за душу борба је за веру. Јер је речено и потврђено, да само душа са вером има намену и сврху. Душа без вере нема ни намене ни сврхе. Тако је речено и тако потврђено

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 01:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Moj Bog je tvoj Bog,a njegov Bog je moj Bog,i Bog tvoje sestre je mojoj sestri Bog,i Bog moje sestre je tvome bratu Bog.I Bog crnca je i kinezov Bog,Bog amerikanca -talijanov Bog,Bog arabijanca,ortodoxni Bog i Bog hriscanstva Allahom se zove i Bog Islama Svetim Ocem zove,nad ateistom opet stoi Bog....i gdje god pogledam svuda stoi Bog,ko god pogleda svuda stoji On.
Gdje vidjeste problem u Bozijim kucama,problem je u stvari u nama samima :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 01:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
БОГ ЈЕ ИСТИ,АЛИ САМО ЈЕ ПРАВОСЛАВЉЕ ИСТИНА.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]