oposum je napisao:
Da, vozim karburator, obavijestite me kad primam orden
Pa znas kako, radije bih vozao auto sa karburatorom nego sa zamajcem, turbinama, dpfom i ostalim. Majstora posjecujem rijetko, malo mu platim, mali servis odradim sam za 60 KM... Sto kazes, idu sa Jugicem od Bg do Bl, pa iskreno bih se usudio sa svojom Falacijom i na taj put, zasto da ne. Jedina mana je ta malo veca potrosnja i eto neki konfor i mozda da je startniji, ali mi konfor ne treba, tako da smo se nasli
.
Do 1500-2000 KM zna biti izbora, ali uglavnom se to sve svodi na neku gradsku klasu staru 20+ godina sa cesto vecim kilometrazama od ovog mog, a kad pogledam iskustva ljudi za te modele, to nema na sta se nije zalilo, od elektronike, motora, loseg podvozja... A mene evo Felicija sluzi mogu reci jako dobro. Mislim, ako ti je Putnic ladja u odnosu na Feliciju, onda u redu, iako sam vozio oboje i bome stekao obrnuti utisak, ali 100 ljudi 100 cudi
Alfa 156, Lancia Lybra ili čak Lancia Kappa, stari Mondeo, Peugeot 406, znaju biti ispod 2000 KM, nisam mislio na Puntića, ali nebitno.
Dobro, treba tu još uložiti pa će biti 3000 KM ali i to je ništa.
Zapravo auti su danas budzašto, gorivo je preskupo.
Pazi, nisam ni ja zaluđenik za autima.. vozim već punoljetnu Fiestu sa 1.4 atmosferskim benzincem i ne treba mi ništa bolje niti želim.
Ali Fiesta ipak ima el. ubrizgavanje, kompjuter i osnovne senzore, ABS, servo, klimu, dva airbag-a i to je neka osnova za komfor, sigurnost, efikasnost, pouzdanost, a nema kvarljivu elektroniku, turbinu i ostalo.
Dakle ti si jedan korak ispod savremenog NAJBAZIČNIJEG auta, slažem se da ne treba bolje kao što i ti kažeš ali baš karburator.. vozim skuter sa karburatorom pa mi je pun kuratz štelovanja, dizni, ler gasa, čoka/sauga, itd.
Btw, i ja sam sebi uradim mali servis i to za 45 KM (3,2 litra ACEA A5/B5 5W30 ulja i filter ulja od 7 KM). Filter kabine ne računam, njega mijenjam po potrebi, češće, kad se usmrdi, ipak on filtrira vazduh koji udišem.