banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2022, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Било је и неких лиценци за нешто, да ли је термовизија...

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2022, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Hahahahah

https://t.me/azovbattalion/68

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2022, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ovo je oriđiđi Bandera

https://t.me/polkazov/4419

Hard core, nadam se da će sa njima kao i sa nacijima '45.

15 god sibirske robije i svaki 15. se vrati kući

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2022, 22:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Patrick Lancaster
Mariupolj
I deda Volođa koji je zakucao.

youtube.com/watch?v=dUask2cfFh4&t=335s

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2022, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Izgleda je počeo degenek.
https://t.me/vostokvesti/12498

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2022, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Počeo je ...štob rekli e sad spektakl.

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 07:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Vrlo zanimljiv tekst, navodno Olega Matvejčeva.

Citiraj:
U intervjuu za ruske medije je Oleg Matvejčev, zamjenik predsjednika Odbora Državne dume za informacijsku politiku, rekao da je lažni patriotizam štetan i da nitko ne očekuje da će ruska vojska bezglavo jurišati na Kijev, a kasnije hraniti 40 milijuna Ukrajinaca.

„Svađao sam se sa svojim prijateljem kada sam tvrdio da će Putin ostaviti moćniju rusku državu nego Staljin Sovjetski Savez. Stojim na tome, jer vjerujem da će Putin vladati još najmanje deset godina. Imamo ovih deset godina, nakon kojih ćemo, uvjetno rečeno, vladati cijelim postsovjetskim prostorom, Europom i svime ostalim. Ne žurimo se. Za praznike ne trebamo ništa raditi. Stoga ovaj vremenski horizont treba imati na umu i kroz njegovu prizmu sagledati sve što se događa te buduće ciljeve. U idućih deset godina u Europi će početi ozbiljni kolapsi i neće biti Ukrajine. Ovu perspektivu treba uzeti u obzir. Što se tiče situacije koja se sada događa, imamo dvije mogućnosti. Opcija broj jedan podrazumijeva ono što nude ljudi koje sebe nazivaju domoljubima. Zapravo, takvo domoljublje je nepromišljeno i često dovodi do tragedije za narod. Mislite li da Mladoturci, koji su upropastili svoje Osmansko Carstvo, nisu bili domoljubi kada su počeli tjerati Grke, klati Armence i tako dalje? Jako su voljeli Tursku, ali su je upropastili. Ili bizantski Grci? Zar nisu bili domoljubi koji su govorili: “Mi smo Grci, a tko ste vi? Svi vi - Makedonci, Armenci i ostali - bježite odavde! I kakav je bio rezultat? Uništili su Bizant. Ili nisu li domoljubi i nacisti u Ukrajini? Jako vole svoju Ukrajinu, ali oni je sada uništavaju. Da nije bilo njihovog nacizma, postojala bi mirna Ukrajina, uz Rusiju, kao Austrija uz Njemačku. Išli bismo jedni drugima u posjet s prozirnom granicom. Uostalom, Nijemci idu u posjetu Austrijancima, govore istim jezikom. I tako bismo živjeli. Mi bismo došli i odmarali u Odesi, posjetili Kijev, a oni u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim mjestima. Ali nacisti su sve upropastili. Dakle, ako su nacisti i njihovi pandani sve pokvarili u svim carstvima i državama, zašto smo onda odlučili da i ovdje jednostavno sve ne upropaste. I tako, ako sada slušate ove „patriote“, trebali bi, bez obzira na sve, nakon Mariupolja uzeti Harkov, Odesu, Dnjepropetrovsk i tako dalje. To znači da oni traže da treba izgubiti ne tisuću i pol naših momaka, već deset do petnaest tisuća. Zatim ići na Kijev i izgubiti još dvadeset tisuća. Za cijeli Afganistan nas je umrlo 14 000, a ovdje bi, po svemu sudeći, po njima trebalo žrtvovati 100 000 vojnika. Lavov se, na primjer, ne može uzeti, već jednostavno bombardirati. Ali Kijev će se, s takvim napadom, pretvoriti u Mariupolj. Čini se da im ni to ne smet. To što je tamo Sofija Kijevska, naša Kijevo-Pečerska lavra, na to zaboravljaju. Odesu, koju je izgradila Katarina Velika, također treba razoriti. I dalje po popisu. Ali pobit će se ogromna masa našeg slavenskog stanovništva. Da, u Ukrajini ima puno budala, koji sada, u ludilu misle, da se bore protiv Rusa za svoju domovinu. Zapravo, oni su samo oruđe u rukama Anglosaksonaca. A kad kažu da Amerikanci žele Ukrajinu pretvoriti u drugi Afganistan, kakav će to biti Afganistan ako tamo pogine 100 do 150 tisuća naših boraca?“, pita se Oleg Matvejčev.

„Podsjećam vas da je već sada tisuću i pol mrtvih među našom vojskom, službeno registrirano, a mi oslobađamo samo Donjecku i Lugansku oblast. Vjerojatno će ih biti dvije tisuće kad to konačno oslobodimo. Ali ovo je mali komad teritorija. A postoje Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporožje, Krivoj Rog, Poltava, Kijev, pa kakve gubitke onda treba očekivati? Ovo bi bilo tri Afganistana. I bit će ubijeno puno slavenskog stanovništva, općenito, ruskog naroda, čija je jedina greška bila što su živjeli pod nacistima i što su ih ti nacisti prevarili. Ovo je prva opcija, za koju će tada morati snositi odgovornost. Uz to, morat će se prehraniti 40 milijuna ljudi, zbog čega će ljudi u našoj zemlji živjeti barem duplo lošije. Zato što ćemo morati obnoviti gradove, bombardirane tvornice, infrastrukturu, zbrinuti ljude koji su ostali bez posla i obitelji u situaciji kada tog posla na uništenim područjima nema. Ili ostaviti sve tako? E, onda će pola Ukrajinaca doći ovamo. Čime ćemo ih i kako hraniti pod sankcijama? Gdje ih zaposliti, ako nam, prema najkonzervativnijim procjenama, ekonomski stručnjaci obećavaju oko dva milijuna nezaposlenih do kraja godine. Ne možemo ni dopustiti da 10 milijuna ljudi umre od gladi u Ukrajini. Dakle, još bi ih morali hraniti. A Europa neće pomoći, reći će: Sad je to vaš problem, tamo ste vi sve bombardirali“, dodao je ruski političar, ali i pojasnio da vojna operacija neće stati, ali će se voditi kako je osmišljena.

Izvor: https://alterminfo.blogspot.com/2022/04 ... -faza.html

Naravno, ima tačaka za diskusiju, samo nemam vremena sad.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, jos nije stvarno pocelo. Ovo za sada je jos samo art priprema, i trajace dok se ne zavrsi kisni period.
Kad stvarno pocne, to mora biti strahovito jak udar po dubini, 20-30km dnevno.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2018, 09:54
Muka mi je od ovog Zelenskog... Poziva vojnike koji su opkoljeni i u beznadežnoj situaciji da se bore do zadnjeg. To samo nečovjek može zahtjevati.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Pa i nemaju nekog izbora pošto su to čiste naci jedinice. Njih ne čeka pomilovanje.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nisu svi. Ima tu i druge regularne ukrajinske vojske, ali pretpostavljam da se ni ne smiju predat od ovih fašista.

Ali svejedno, licemjerno je od onog paščeta Zelenskog da traži da neko drugi daje svoj život. Za šta?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo kazu da su uzeli Rubeznoe.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slika

Ovaj idiot maloprije na N1, pozivajući se na američke izvore, izjavi "da je Putin dosad izgubio 75% snaga od 160.000 koliko ih je imao na početku rata".

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prepade me slika :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
jbte, citam foruma sa proUkr strane... neko debelo laze :D :D :D :D
jedino sto je svima jasno je da mariupolj gotova prica i tu je kraj.
na donjeckom ratistu i gore prema luganjsku nista se ne poklapa od prica i razumijevanja situacije.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2022, 19:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Čišćenje naselja Rubežnoe - okončano. Od danas u potpunosti pod kontrolom armije LNR i Ruske vojske.

https://t.me/boris_rozhin/43873

Jedinice LNR se ozbiljno primiču Severodonjecku. Borbe su žestoke, ali ide.

Slika

Ipak i dalje se najžešće borbe vode u Azovstalju:

https://t.me/oplottv/21651
https://t.me/oplottv/21648
https://t.me/oplottv/21645

Tenkovski marš. Somali u Mariupolju. Neko je pitao, da, mislio sam na Givija.
https://vk.com/video-68074390_456239231

Žestoko je i na pravcu Izjum - Slavjansk. Slijedi - vruće proljeće.
Ono što ipak obilježava i ovaj dan, kao i skoro sve i jedan u zadnjih osam godina, to je fašističko gađanje civilnih ciljeva u DNR. Evo upravo u ovim trenucima gađan je raketom Točka U Šahtjersk. Danas na meti raketnih sistema Jasinovataja, Donjeck, Pantelejmonovka, Gorlovka, Novoaidar i Pervomaisk.

https://vk.com/video-68074390_456239240
https://vk.com/video-68074390_456239235
https://vk.com/video-68074390_456239229

Cilj je jasan. Ubiti što više civila, i tako uticati na moral DNR i LNR jedinica. Stoga ove fašiste treba istjerati preko Dnjepra i staviti tačku na jednu ružnu prošlost koja je zadesila slobodarski Donbas.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2022, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Vlad naredio da ne jurišaju na Azovstal nego da ga blokiraju "da muva ne proleti". Iskreno, i ja bih tako jer mnogo bi ljudi izgubilo život u oslobađanju, a ovi svejedno nemaju kuda niti mogu dobiti pomoć.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2022, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na snimku sa Sojguom, ne izgleda bas dobro.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2022, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ne samo što Šojgu ne izgleda dobro, već je i disanje čujno teško. Reklo bi se da su glasine o srčanom udaru ili nekom drugom krupnijem zdravstvenom problemu bile tačne.

A što se tiče Putinovog "naređenja" mislim da je ovo onako malo predstava za javnost, a naređenja su donijeli vojni komandanti. Na stranu to što je naređenje apsolutno logično, sam sam se nadao da neće biti nekog ludila i slanja ljudi pod zemlju da džaba ginu, to bi bila staljinistička glupost. Odred u Azovu je prikovan i više nije vojno relevantan, osim što će vezivati neke manje trupe za sebe. Možda još djelimično počiste ono što se realno može, uostalom bilo je informacija da ima još nekih dijelova naselja gdje su ovi zasjeli, ali da će ići da po svaku cijenu ubrzaju pad da bi mogli pokazati Mariupolj kao trofej, ne vjerujem. Tome i ovaj mali performans Putina i Šojgua, relaksacija javnosti i imalo još budženja reputacije Putina kao Vrhovnog Komandanta.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2022, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mislio sam i na putina, lice izgleda deformisano... desna ruka kao da je fiksirana za cosak od stola...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]