banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2022, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Najbolje što su ubacili onu ikonicu War in Ukraine, iako sam pogasio skoro sve te feedove osim za vremensku prognozu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
munja.alex je napisao:
hadzidado je napisao:
A što ga gledaš!?
Ma naletio u feed od MSN, stoji dole desno kod antivirusa. Naneseš miša a ono iskoči...

Pravdaj se pravdaj. Zna se ko prati šupke Amerikance, a ko čmarove Ruse :D Ne skreći sa puta, ne talasaj

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Rocker je napisao:
hadzidado je napisao:
Direktan pogodak tenka iz neposredne blizine u kamaru pješadije(samo pucanj, plamen i gotovo) :
https://t.me/RVvoenkor/7514

Jutros ovo gledam i ne mogu da vjerujem, to otvara bezbroj pitanja, tamo dakle vlada potpuni haos.
Ja sam pogledao snimak jedno 10x i dalje ne mogu vjerovati u šta gledam. Bukvalno kadar nevera!

Munjo,
To nije razlog da se pročita, sorry.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 11:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Digresija je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Ajd otvori sebi profil na poznate-banjalucanke.com i tamo stalkuj i troluj dive i primadone banjaluckog asfalta...

Draže su mi primadone bečkog asfalta sa banjalukaforum.com ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Teta Angela dala kratku izjavu da ostaje pri svom stavu iz 2008. godine, da je ulazak Ukrajine u NATO loš po regionalnu/evropsku stabilnost.

Sa druge strane, njeni bivši ministri Šojble i Štajnmajer (sadašnji predsjednik SR Njemačke) se posipaju pepelom i smatraju to greškom.
...
Citiraj:
But Merkel in a short statement issued by her spokeswoman said she "stands by her decisions in relation to the 2008 NATO summit in Bucharest".

"In view of the atrocities uncovered in Bucha and other places in Ukraine, all efforts by the government and the international community to stand by Ukraine's side and to bring an end to Russia's barbarism and war against Ukraine have the former chancellor's full support," added the spokeswoman.

Germany had deemed it too early for Ukraine to join NATO in 2008 because it found that the political conditions were not met at that point.

Merkel, who retired from politics late last year after four consecutive terms in power, had once been hailed as the leader of the free world.

But Russian President Vladimir Putin's war on Ukraine has exposed flaws in her legacy, with critics saying she left Germany and Europe vulnerable with her detente policy towards the Kremlin leader.

https://www.france24.com/en/live-news/2 ... -from-nato

Kome smeta engleski, neka prevodi k'o sa ruskog. :-P

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Rocker je napisao:
99% ce rusi morati posegnuti za mobilizacijom, 1% ce odustati kad uzmu slavjansk i kramatorsk.

Trenutnim snagama ni to nije mnogo vjerovatno.

Pretpostavljam da im treba jos najmanje 200k ako zele dovrsiti posao i vojno potpuno slomiti Ukrajinu.
Nece puno vremena proci prije nego ukrajinci pocnu dobijati ozbiljan hardware , leoparde ili leclerc/challengere. Za sada vec manji broj lako oklopljenih i izvidjackih vozila, za koji mjesec citav NATO arsenal ce se sliti tamo.
Pritisak koje njihove “markale” vrse na javnost ce biti sve jaci i jaci, cak do mjere da ce narod po zapadu izlaziti na ulice trazeci da se ukrajini salje oruzje.

Rusi su debelo zasrali.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet/ukra ... rd-2137998

Proci ce ko major Kursula na ispitu :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako reče Šon Pen, treba dati Ukrajncima dvije eskadrile F-15 ili F-16, pa da prođu skraćenu obuku od tri sedmice. I onda vjerovatno da pobjede Ruse. Uvijek mogu stranci da lete, ali i da padnu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Rocker je napisao:
Digresija je napisao:
Rocker je napisao:
Da znaš očenaš na crkvenoslovenskom ne bi ti trebao prevod :D

Gdje's to reci zadrtom ateisti!? :lol: 8)
Ne, ozbiljno - daj tekst sa prevodom ili pripremi link preko Google translatora... Nekad bih mozda i procitao, ali kad vidim da je na ruskom, onda preskocim odmah.
Isto tako bi bilo pozeljno da se uz linkove do klipova barem navede neki naslov o cemu se radi...

Sad bi ti u mom selu rekli “i jos da te ….” :D

Zasto bih ja gubio svoje vrijeme samo da ga ne gubis ti? Ozbiljno? Ako te zanima, kopiraces tekst i prevesti, ako te ne zanima u toj mjeri onda nije fer da taj posao prebacujes nekom drugom.

To je ruski mentalitet, bas kao iz onog vica:

“Pavel sjedi na šini, na pruzi. Prilazi Sergej i kaže “pomakni se da sjednem”. :D

Prevedi i daj mi link i objasni mi sve :D

Poenta prenosenja nekog sadrzaja je da ga podijelis sa nekim - je l' tako? E, pa ako ostane na ruskom, onda ce dijeljenje sadrzaja imati manji efekat, jer ce biti manje citalaca. Gledaj, mogu ja i da brisem takve poruke, ali necu - preskocicu ih jednostavno... Taman ustedim i vrijeme na citanju tog nepotrebnog sadrzaja. :-)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
"Isporuci" je valjda jednako "proda" ?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Digresija je napisao:
Rocker je napisao:
Digresija je napisao:
Rocker je napisao:
Da znaš očenaš na crkvenoslovenskom ne bi ti trebao prevod :D

Gdje's to reci zadrtom ateisti!? :lol: 8)
Ne, ozbiljno - daj tekst sa prevodom ili pripremi link preko Google translatora... Nekad bih mozda i procitao, ali kad vidim da je na ruskom, onda preskocim odmah.
Isto tako bi bilo pozeljno da se uz linkove do klipova barem navede neki naslov o cemu se radi...

Sad bi ti u mom selu rekli “i jos da te ….” :D

Zasto bih ja gubio svoje vrijeme samo da ga ne gubis ti? Ozbiljno? Ako te zanima, kopiraces tekst i prevesti, ako te ne zanima u toj mjeri onda nije fer da taj posao prebacujes nekom drugom.

To je ruski mentalitet, bas kao iz onog vica:

“Pavel sjedi na šini, na pruzi. Prilazi Sergej i kaže “pomakni se da sjednem”. :D

Prevedi i daj mi link i objasni mi sve :D

Poenta prenosenja nekog sadrzaja je da ga podijelis sa nekim - je l' tako? E, pa ako ostane na ruskom, onda ce dijeljenje sadrzaja imati manji efekat, jer ce biti manje citalaca. Gledaj, mogu ja i da brisem takve poruke, ali necu - preskocicu ih jednostavno... Taman ustedim i vrijeme na citanju tog nepotrebnog sadrzaja. :-)

U cemu je poenta i kakav je efekt serovanja Maldiva sa onima koji ne mogu / ne zele / ne zanima ih da tamo idu :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ozbiljno?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Zamislimo na trenutak da je ovo neka naucna tema, i da je neko napisao duzi post opisujuci teoriju struna.
I onda ja kazem, daj nemoj me jebat ja ovo nista ne razumijem, moze li to jednostavnije…
(I zaprijetim brisanjem :D)

____

Sto se tice hardware-a, mislim da ce za sedmicu-dvije doci na red unistavanje infrastrukturnih objekata na zapadu Ukrajine, prvenstveno za teretni saboracaj. Jos uvijek se gadjaju prioritetni ciljevi prvenstveno vojne namjene, ali tome ce brzo doci kraj i Rusi ce morati okrenuti “all seeing eye” na zapadnu infrastrukturu da maksimalno otezaju i uspore logisticku podrsku koja ce biti sve vise i vise veca i ozbiljnija.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@Digresija

Kako ti ne smetaju silne vijesti na njemačkom koje se redovno kače? Većina forumaša ne zna ni njemački pa se ne bune.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Aikus je napisao:
munja.alex je napisao:
hadzidado je napisao:
A što ga gledaš!?
Ma naletio u feed od MSN, stoji dole desno kod antivirusa. Naneseš miša a ono iskoči...

Pravdaj se pravdaj. Zna se ko prati šupke Amerikance, a ko čmarove Ruse :D Ne skreći sa puta, ne talasaj
Ćuti tamo i crtaj u radno vrijeme, kad ti je Allah dž.š. dao.... :-P

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
hadzidado je napisao:
Rocker je napisao:
hadzidado je napisao:
Direktan pogodak tenka iz neposredne blizine u kamaru pješadije(samo pucanj, plamen i gotovo) :
https://t.me/RVvoenkor/7514

Jutros ovo gledam i ne mogu da vjerujem, to otvara bezbroj pitanja, tamo dakle vlada potpuni haos.
Ja sam pogledao snimak jedno 10x i dalje ne mogu vjerovati u šta gledam. Bukvalno kadar nevera!

Munjo,
To nije razlog da se pročita, sorry.
Video prilog od minut je, shorties...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 16:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Moskva -- Vojna akcije Rusije u Ukrajini namenjena je tome da se okonča svetski poredak u kom su SAD dominantne, izjavio je Lavrov.
"Naša specijalna operacija je namenjena tome da se okonča ekspanzija NATO-a i totalna dominacija SAD i Zapadnih subjekata na ceo svetski poredak", kazao je Lavrov, a prenosi ruski kanal Raša tudej.

"Ta dominacija izgrađena je na gnusnom kršenju međunarodnog prava", istakao je Lavrov, dodajući da SAD uvode pravila od slučaja do slučaja.

Rusija spada među zemlje koje se neće povinovati tim američkim pravilima igre, dodao je ruski šef diplomatije, ističići da će Rusija biti jedino deo međunarodne zajednice jednakih i neće dozvoliti zapadnim nacijama da ignorišu legitimne bezbednosne situacije.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Rocker je napisao:
https://www.b92.net/biz/vesti/svet/ukrajina-dobija-nemacke-tenkove-leopard-2137998

Proci ce ko major Kursula na ispitu :D

Sunce žareno! Ne znaju šta će s njima pa ajd neka ih Rusi zbombaju!?
Btw, onaj dostavljeni S300 je već skršen.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Šta imaju toliko od Leoparda 1? Ovo mi više izgleda kao politički potez Njemačke, da se opravdaju pred javnošću da nešto rade.
A može biti i da Zapad opipava puls Rusije, za isporuke ozbiljnijeg oružja. Može biti svašta.

Kako god, svi najavljuju skori početak ruske ofanzive u Donbasu, pa ćemo vidjeti razvoj situacije.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
hadzidado je napisao:
Sunce žareno! Ne znaju šta će s njima pa ajd neka ih Rusi zbombaju!?
Btw, onaj dostavljeni S300 je već skršen.

Nema dokaza za taj novopridošli

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2022, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
The ministry’s paper underlined the difference between what the Bundeswehr had in its inventory and what it deemed “available” (verfügbar). The latter term applies to items that are in Bundeswehr hands rather than with the manufacturer being upgraded or repaired. In other words, the readiness rates mentioned above apply only to “available” items. This brings the numbers down significantly. For example, the report says that only 183 out of the Bundeswehr’s fleet of 289 Leopard 2s are “available” (63 percent). Of those, the stated percentage of tanks that are “ready” is 75 percent, or roughly 137, which is less than half of the overall fleet.

Citiraj:
In the German Army, the Leopard 1 was completely phased out in 2003 by the Leopard 2, while Leopard 1-based vehicles are still widely used in utility roles.

Ovo će biti kao oni autobusi donirani nama nakon rata. Pa većina doniranih poslužili kao donori dijelova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]