banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ne znam da li jo ovo smijesno ili zalosno
https://www.facebook.com/10000690633953 ... 255000086/

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
The_new_Statesman je napisao:
Da li vjerovati ovom Ameru ili nasem Erroru?

https://youtu.be/OSkpIq3T-Zc

Nemas ti meni sta vjerovati, ja sjedim kao i ti koju hiljadu km od tog sveg sranja. Moje je licno misljenje da nije niko cist i da se bezze guta sve servirano s jedne a osudjuje i duplo mjeri sv s druge strane. I te kako sam svjestan da su zapadni mediji izbombardovani i zatrpani politicki podobnim srceparajucim pricama, citam i gledam vijesti i pokusavam realno razmotriti. Problem je samo to sto mnogi ovdje , na forumu s druge strane sve posmatraju kroz neku antiNATO i antiZapad prizmu, jasno zbog vase istorije i onog sto se desilo, ali nije realno gutati sve prorusko sto dolazi od nekog kog opstepoznato i tradicijski boli kita za neke nevine zrtve,ljudska prava itd, krenuvsi od svojih pa do svih drugih naroda i nacija.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da se sjetimo te navodne ruske kurcobolje i u Prvom svjetskom ratu kada su Svabama otvorili jos jedan front samo da bi Srbi prodisali?

Btw. Eno ima snimak kako ukrajniski nacisti klicu Ratku Mladicu. Nidje veze sa pamecu, ali eto...

Hiljadu km od linije nije puno. A nekad mnogo znaci i kad si 30 km udaljen. I sto je najveca istina, jos uvijek ne znamo koliki obim rata nas ceka narednih sedmica, mjeseci, godina.

Bojim se da ce ovog ljeta ili jeseni usijane glave (neobrazovani idioti kako ih naziva Amer) sa Zapada (da, sa Zapada) pokrenuti masovni rat u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

Ako nisi srboćetnik, vjerovaces Erroru.

Nego, kad smo kod Errora, evo prilike da uskoro pocnu zahvaljivati braci demokratama na duplo skupljem plinu. Oni jebu a ti im zahvaljujes sto su humani, kako drugacije.
https://bigportal.ba/eu-potpisuje-spora ... -amerikom/

Hajde sta fali, ima se para, ima se scim, ili "kad je beg bio cicija" :lol: Mene tjesi sto je Norveska blizu, ima jos neke nafte za izvuci ;)

Ma jasno je i malom djetetu da je svjetska geopolitika i globalna ekonomija zajebana stvar, i da ce se neki od nas debelo naguziti a neki od njih debelo obogatiti od sve ove frtutme. Tako je bilo i za drugih ratova i okrsaja, samo sto se sad putem interneta ponesto malo brze i bolje vidi.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Heljp Djenosajd “u srcu evrope” :)

Ja mislim da ce najsigurnije biti u baznija, swecka je sledeca na meti :)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne bih se kladio u to. Prilicno sam siguran da ce tzv "jedinstvo" Zapada raspasti kod prvog pravog problema. Recimo, Madjari ce htjeti malo do Jadrana i Save, Poljaci vec kibicuju Lavov, Rumuni Moldaviju...
I ko zna gdje u svemu tome ima jos kakvih preklapanja zelja i mokrih snova. Nisam siguran da ce idioti koji nekim cudom izguraju rat sa Rusijom biti intelektualno vicni i sposobni da odrze sve ovo na okupu.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbga, bar po ovom je Swe najcistija, nit sta kome duguje, nit u koga bleji. Prodaja oruzja im ide od ruke a politiku uvijek znali, tako da neka me tu :wink:

Jedino ako im Rusi ne zahatore ovo sad oruzje sto salju u UK pa malo koju prebace i ovamo, al cisto sumnjam da ce do zapadne obale ici.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Madjarska ima pretenzije na zakarpatje ( Užgorod) i tu je madjarska manjina dosta brojna.
Poljaci naravno na Lavov inokolinu jer je to istorijski poljska teritorija.

Ako Putin stvarno “ponisti” ukrajinu kao drzavu, to je dosta realistican rasplet.
Na nekoj poljskoj tv su vec pokazivali neke karte u tom pravcu.

Inace, problem je dosta jednostavno postavljen iz ruskog ugla:

Ukrajina = problem
No ukraine = no problem

:)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Rocker je napisao:
Madjarska ima pretenzije na zakarpatje ( Užgorod) i tu je madjarska manjina dosta brojna.
Poljaci naravno na Lavov inokolinu jer je to istorijski poljska teritorija.

Ako Putin stvarno “ponisti” ukrajinu kao drzavu, to je dosta realistican rasplet.
Na nekoj poljskoj tv su vec pokazivali neke karte u tom pravcu.

Inace, problem je dosta jednostavno postavljen iz ruskog ugla:

Ukrajina = problem
No ukraine = no problem

:)

Slika
https://www.b92.net/news/pics/2022/03/2 ... 3x8700.png

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Jbga, bar po ovom je Swe najcistija, nit sta kome duguje, nit u koga bleji. Prodaja oruzja im ide od ruke a politiku uvijek znali, tako da neka me tu :wink:

Jedino ako im Rusi ne zahatore ovo sad oruzje sto salju u UK pa malo koju prebace i ovamo, al cisto sumnjam da ce do zapadne obale ici.

Sa ''fridays for future'' i ukljucivanjem u aktivnu rusofobiju kako da ne.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

- Operacija u Ukrajini se izvodi striktno prema odobrenom planu, bezusnovni prioritet je iskljucivanje nepotrebnih zrtava medju civilnim stanovnistvom.
- Od 36 bespilotnih letelica Bajraktar TB2 koje su se nalazile u Ukrajini u vreme pocettka operacije, 35 je unisteno.
- Oruzane snage Rusije stavile su van pogona 30 kljucnih fabrika ukrajinske odbranbene industrije.
- Ukrajina nema vise organizovanih rezervi.
- Na predlog ukrajinskog rukovodstva, zemlja je postala utociste 6.595 stranih placenika i terorista iz 62 drzave, oni ne podlezu pravilima ratovanja, bice nemilosrdno unisteni. Broj stranih placenika je u opadanju, nijedan nije stigao za nedelju dana.
- Ukrajinsko RViPVO su skoro poptuno unisteni, ratna mornarica zemlje prestala je da postoji.
- Svo zarobljeno naoruzanje i vojna tehnika prebacuju se u LNR i DNR, vec je prebaceno 113 tenkova i 138 protivtenkovskih sistema Javelin.
- Tokom meseca gubici ukrajinskih trupa iznosili su oko 30 hiljada ljudi, ukljucujuci oko 14 hiljada nepovratnih i oko 16 hiljada sanitarnih.
- Oruzane snage RF porazile su 16 glavnih vojnih aerodroma sa kojih je ukrajinska avijacija izvodila borbene letove, unisteno je 39 skladista gde je bilo uskladisteno do 70% svih zaliha ukrajinske vojne tehnike. Od 2.416 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila koji su bili u sluzbi OS Ukraijine do 24. feruara, 1587 je unisteno.
- Do 25. marta 2022. godine poginuo je 1.351 vojnik, 3.825 je ranjeno (ovo se verovatno odnosi na ruske gubitke).
- Glavni zadaci prve etape ruske operacije u Ukrajini su zavrseni, borbeni potencijal ukrajinskih trupa je znacajno smanjen.
- Oslobodjeno je 93% teritorije LNR i 54% teritorije DNR. Borbe u Mariupolju se nastavljaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
skeva je napisao:

Ako nisi srboćetnik, vjerovaces Erroru.

Nego, kad smo kod Errora, evo prilike da uskoro pocnu zahvaljivati braci demokratama na duplo skupljem plinu. Oni jebu a ti im zahvaljujes sto su humani, kako drugacije.
https://bigportal.ba/eu-potpisuje-spora ... -amerikom/
15 milijardi kubika obezbjede US i EU? Pa Rusi upumpavaju deset puta više (na nivou godine su cifre). Koji pajaci. Na jesen će ići ruski plin ispod žita, samo se neće smjeti zvati ruski i neće niko smjeti pitati odakle dolazi. Po cijenama x5 od dosadašnjih.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na kraju ce svi prodavati skuplji plin. Ja stvarno ne razumijem kako ce to stetiti Rusiji.
Rvropom tacno "upravlja" krdo kvaziliberalnih politkomesara debila. Ova EU ako opstane jos koju godinu bice sjajno.

Ono sto me plasi je velika vjerovatnoca da ovi. evropski debili imaju svoju intelektualnu bracu u americkoj i ruskoj vlasti. To mi izaziva pravu jezu.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Veliki akcionari nece trpiti taj bullshit, kada se to neki kapitalista dobrovoljno odrekao profita?

Sa tako skupom energijom evropa ce ostati bez industrije, odnosno kapitalisti ce prenijeti kapital tamo gdje je veci prinos. Prosto ko pasulj.

Niko ne garantuje da rusi nece jednostavno zapaliti koji tanker, “slucajno”.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Neki ukro nesrećnik sa telefona poginulog vojnika DNR poziva rođake i prijatelje istog, pritom se cerekajući. Nisam imao pojma da se ovaj poremećaj kod njih toliko primio.

https://t.me/opersvodki/2318

Ovo bukvalno kao oni nacisti iz filmova.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta ono reče rusko ministarstvo vojno 1000 ljudi izgubilo.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Veliki akcionari nece trpiti taj bullshit, kada se to neki kapitalista dobrovoljno odrekao profita?

Sa tako skupom energijom evropa ce ostati bez industrije, odnosno kapitalisti ce prenijeti kapital tamo gdje je veci prinos. Prosto ko pasulj.

Niko ne garantuje da rusi nece jednostavno zapaliti koji tanker, “slucajno”.

To bi mozda imalo efekta da sa druge strane imaju razumne ljude a ne idiote.
Ne zaboravi prebacaje popout vec pomenutog ''fridays for future'', gasenja termo elektra u Njemackoj, atomskih, i ko zna koliko budalestina uradjenih pod pritiskom liberalnih i zelenih mozgova.
Vecina ih nikada u zivoti nista korisno nije radila.
Pa Solc nema djece, a kacio sam link na kome prakticno u program kaze da ga boli kurac za cijenom goriva jer fino zaradjuje.
Ne uzdaj se previse u tu vrstu razuma. Da je toliko jaka, do rata ne bi ni doslo.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
filozof sa vrbasa je napisao:
Šta ono reče rusko ministarstvo vojno 1000 ljudi izgubilo.

1351, tako nešto. Onaj Skot Riter je procijenio da gine 6 Ukrajinaca na 1 Rusa, a Ukrajinaca je po Rusima poginulo 12-14 hiljada, tako nešto, tako da tu je to negdje.
Rusi su najveće gubitke imali u prvoj fazi, kad su priznali 498 ljudi, ne znam tačno kad. Znam da kad su priznali 300, nakon nekih možda 7 dana, Englezi su rekli 450. Istina je negdje između. Sad više nema prodora po 100 kilometara u dubinu, uglavnom je to granatiranje Ukrajinaca i čarkanje, izuzevši Mariupolj, gdje mogu biti neki veći gubici.
Ne bih rado da iznosim svoje nekompetentne pretpostavke, ali po ovom razvoju operacije Rusi vjerovatno nemaju tu dinamiku gubitaka kao ranije iz prostog razloga što sad kolone ne upadaju u zasjede, a Ukrajinci su izgubili baš mnogo tehnike, tako da, da, vjerujem da su ruski gubici ispod 2000.

Da su Ukrajinci uradili Rusima onako nešto kao što je bilo u Nikolajevu (oko 300 mrtvih), mislim da bismo svi onako defetistički pristali na 15 000 poginulih Rusa... Ovako kad god vidimo 2-3 napuštena ruska vozila, odmah 100 poginulo...

Elem, ovi Azovci fin neki svijet. Ne vole samo kukasti krst i ubijanje, izgleda posebno vole i škole. Red dječijih baletanki, red zolje: https://t.me/swodki/50556

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://t.me/rt_russian/102135

Kakvi retardi sjede u UK vladi…

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2022, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da si ti veliki akcionar, da li bi imao kome onda da kazes da se stane sa bullshitom?
Vidis i sam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]