tatamata je napisao:
Cinjenice su - rat ne bi ni poceo da Ukrajina nije cackala mecku jer lafo ima ledja. To je neosporivo. Gurati prst u oko prvo konstantnim bombardovanjem podrucja gdje zive Rusi, zabrana svega ruskog i pokusaj implementacije ukrajinskog na silu. Zveckanje NATO-om. Navodno razvijanje bioloskog oruzja uz opet podrsku Amera. Ja stvarno ne znam sta je pojedincima nejasno??? Nek je pola od ovoga istina to je dovoljno. Rusija nije BiH i nije Srbija. Rusija je vojna velesila i ne moze je niko ucjenjivati.
Jos jedna cinjenica je - rat moze zavrsiti ODMAH. Zelenski i Putin se nadju, svedski model, neutralnost, prekid vatre svi srecni i zadovoljni. Ostalo se rijesi usput.
Na kraju krajeva, ako su zapadnjaci i svi oni u uz njih, u pravu. Ako su sigurni da su na strani "dobra", zasto toliko zabranjuju vijesti koje nisu iz njihovog dvorista? Cemu histerija, pusti nek Rusi pisu svoje ko ce im vjerovati.
Bolesno koliko je svijet otisao u kurac i koliko su se vrijednosti iskrivile. Nekad su normalni cinili vecinu i dokopavali se koliko toliko funkcija koje nam kroje zivot. Doslo je vrijeme kada su budale preuzele uzde i nek nam je Bog na pomoci.
Tatamata, jako povrsno gledanje na ovaj problem.
Ukrajina nema veze sa ovim ratom osim i samo u tom vidu sto su izvedeni na stratiste da odigraju namjenjenu ulogu zrtve i da budu topovsko meso.
Samo u tom segmentu imaju glavnu i neprikosnovenu ulogu, jedino tu i nista vise.
Nikakvu drugu ulogu o svojoj sudbini Ukrajina i Ukrajici nemaju od 2014godine a i tad su obradjeni majstorski i tesko sta da su mogli ucinit.
Ovaj rat Ukrajinci nisu planirali i to guranje prsta u oko Rusije nije njihova izmisljotina i njihov plan bez obzira kako volili ili ne volii Ruse.
Ratne operacije sad ne vode Ukrajinci na strateskom pa cak i na vecini operativnih pravaca i nivoa, mozda na taktickom nivou da se nesto pitaju i odlucuju.
Doslovce sve je u rukama Amera i njihovih timova koji vode ovaj rat dijelom iz Poljske dijelom sa Baltika.
Zar vjerujes da ce Zelinski i Ukrajina odlucit o prekidu rata o uslovima primirja i sl.
Zato me cudi da spominjse Ukrajince kao neke krivce i zasto oni nisu ovo zasto su ono...!
Rade isto kado svagde kad te preuzmu i kad se ne mozes izvuci iz te seme koju su ti pripremili.
Vec vidjeno toliko puta pa i ovde kod nas.