ČAČAK je napisao:
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:
ČAČAK je napisao:
života je napisao:
I uprkos svemu iznesnom u SPC i uopšte u PC je stav da je sveštenik provodnik Svetog Duha, i da ta blagodat djeluje kroz njega bez obzira šta takav čovjek radio i kako živio.
[img]http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/COOL/Slike1/12.gifA od kad ima Duha Svetoga u crkvi ekumenskoj,gde sej vera i nevera istim nagradama od Boga hvale
??????????? ?? ?????, ???, ???, ??? ? ?????? ??????? ??????????? ?????. ???? ?? ???? ????? ????????? ? ?????, ???? ?????? ????.
Ocigledno si bio na doradi!!Mi smo crkva,nema nikakvog drveca ni grana brajko!!!Ili je crkva,sa ucenjem crkve,ili je kvazicrkva.Ti si odjednom tako negativan i gnevan a to moze samo od ekumenskog uzimanja zrtve
???? ??????? ? ??????????
?? ??? ????? ?????? ?? ???????????. ??? ??????????? ???? ??? ?? ??????.
?? ??? ????-?????????? ? ????? ?? ?????? ?? ?????? ???? ??? ????. ??? ???? ????? ??????? ??? ???????? ?? ?????? ??? ??.
?? ????? ? ??? ?? ???? ??? ????? ? ?? ??? ????????? ??? ?????? ? ?? ?? ?????? ?? ???? ? ?????? ?????? ??? ???? ??????? ??????? ?? ?????.??????? ?? ?? ??? ??? ?? ???? ?????? ???????.[/quote
]Ja sam u pravoslavnoj crkvi koja je ostala na starom,jedinom mogucem ucenju i ti kazes da sam jeres jer nisam sa tobom.Ti si u crkvi koja usvaja ekumenizam,jeres,i ti kazes da se boris protiv jeresi a zoves se crkvom,mada priznajes njenu jeres.

Ajmo ovako,ti si krsten prskanjem i kazes da si krsten,ja sam krsten pogruzenjem i ti kazes da je to jeres.
Zasto ti lepo nebi otisao do Grcke i selivao mosti sv.Hrizostoma prvog,koji prihvati verni narod koji nije hteo novi kalendar i novo ucenje,teoriju grana!Veruj mosti su zute i miomirisne.Usput i sv Filaret ima mosti,naravno Filadelfiski,a on je, kako ne znas verovatno, bio prvojerarh zagranicne crkve koji je odobrio hirotonisanje grckih starokalendarskih episkopa,od strane episkopa zagranicne crkve.Tako nevidim kako smo mi sekta jer za razliku od SPC-a mi imamo apostolsko prijemstvo.Taj niz apostolski SPC je izgubila sa patr.Germanom,komunistom u mantiji i prvim srpskim predsednikom Svetskog Saveza Crkava ili ti svejeresi!I molio bih te da mi kazes samo jednog svetitelja sa mostima iz ekumenskih crkvi,a ja mogu jos da nabrajam.I na kraju zasto je sv. mucenik Nikolaj zicki,otisao iz SPC-a i nastanio se u Americkom manastiru,zagranicne crkve.Da te ne zbunjuje ,zag. crkva nije imala opstenje sa Ruskom komunistickom masonskom crkvom.Tek dolaskom ep.Lavra na celo rzc,ona se priklanja mos,patrij.a manji deo ostaje veran istinskoj crkvi.Taj veci deo pada pod sopstvenu anatemu iz 82 godine ,koju je bacio sv.Filaret,asinod rzc. usvojio protiv ekumenizma.Sta je po tebi jeres ja neznam,ali krstenje je ispravno,to moras sam naci i procitati.Ne moze se biti hriscanin bez trokratnog pogruzenja...ne postoji ikonomija za ne pravilno krstenje,vec se kaze da krstenje mora da se ponovi.DA SE PONOVI ILI SE SMATRA NE KRSTEN!!!