ERROR je napisao:
wizzy_bl je napisao:
ERROR je napisao:
U vezi ovog jaukanja o nacistima u Ukrajini , ima li iko ikakve provjerene podatke o kolicini , broju tih glupaka (kojih zauzvrat i nazalost ima u haman svakoj zemlji danas)? Po ovdasnjim medijima, koji inace nisu korumpirani , ustraseni , kupljeni i ucijenjeni poput mnogih drugih u Rusiji i po balkanu , broj tih nacista je mariginalan u odnosu na broj light orijentisanih prozapadnjaka medju Ukrajincima koji ratuju protiv Rusije. Ovdasnji desnicari su inace prije bili popaljeni i cak pojedini isli kao dobrovoljci kad je krenulo s Ukrajinom, ali su u ovom zdnjem izgleda odustali, bas zbog cinjenice da je Zelenski jevrej.
https://twitter.com/fragma_dia2/status/1499884883056934913?s=19
Evo da ti bude jasnije... malo ti to smanjujes broj tih fasista.
Za mene je svako fasista ko ogranizava upotrebu ruskog jezika u gradu gdje 90% ljudi prica isti. Pisao sma o primjeru Odese.Ne mozes otici u jebeni bioskop jer je titl na ukrajinskom jeziku, a pola starijih ne zna dobro tak jezik.
Nije problem prozapadna orijentacija... vec u pravom smislu rijeci fazicam i kulturolski genocid nad populacijok koja je vise okrenuta ka Rusiji.Da si pustio ovaki.. za 30 godina bi sve nove gene4acije izgubile vezu sa Rusijom.
Ne smanjujem ja nista niti povecavam, lijepo sam napisao da je to to sto ovdasnji nezavisni mediji prezentiraju. Btw, imas i ovdje u Svedskoj te naci grupe i grupacije , a njihova light verzija je cak uzela podobro ucesca u vlasti u zadnje vrijeme. Ovo za jezik i kulturu, jbga brt tako ti je svukud, bez da neko nesto gura, pogledaj samo oko sebe koliko se cirilica koristi iako je niko ne zabranjuje.
Daleko je to sve od toga da ja licno vjerujem u svu zapadnu propagandu, da su navalili -jesu, ali de i vi malo bar odvadite sto se tice Rusa i njihovih lazi i izmisljotina.
Pa nije bas tako svuda. Zamisli da meni neko brani upotrebu cirilice, ili srpskog jezika.. da moram pricati neki bosanski koji kontam mozda malo bolje od slovenskog?
To sto ja pisem latiniciom, to je moj izbor i to je ona prozapadna orijentacija... protiv koje niko nista nema protiv.
Zar tebi nije fasizam izbaciti Dostojevskog iz laktire, zabrsniti izvodjenje Cajkovskog, otpustiti studente iz Rusije, itd... i da.. ovo sve se ne desava u Ukrajini vec u "civilizovanom" svijetu.
To sto ti mislis da su neki mediji nezavisni, koje ti citas, eto ja mislim da nisu.. jednostavno ne mogu ni ja tvditi da nisu, ali ne mozes ni ti dokazati da jesu.
Vec je neko napisao... tai olos, fasisti, vjerovatno jesu manjina u drustvu, ali manjina sa tendencijom rasta iz razloga sto su uspjeli isplivati do vrha drzave.
Ajd ti meni objasni kako Bandera ima toliko naziva ulica u ovoj "novoj" Ukrajini. Prije revolucije nije postojala niti jedna uluca sa njegovim imenom.
Druze, sve i da je sve ovo sto si napisao 100% svaka provjerena cinjenica, meni to nisu razlozi za uci u otvoreni rat sa jednom evropskom zemljom u 2022 godini. Ako je taj ruski faktor u Ukrajini toliko velik i bitan, daj mu potporu maksimalnu i legalnu, uzmi se i koristi sudovima za ljudska prava, instrumentima pravnim i legalnim za borbu za pravo i pravdu u 21. vijeku.